Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

10 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για τροποποιητικές στον ΟΠΕΚΕΠΕ

 ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε λήγει η προθεσμία για τροποποιητικές και διορθωτικές δηλώσεις

 

 

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις τροποποιητικές και διορθωτικές δηλώσεις και την προθεσμία τους.

Όπως αναφέρει μέχρι τις 10 Μαρτίου 2024 θα παραμείνει ανοικτό το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποδοχή τροποποιητικών και διορθωτικών δηλώσεων επί των αιτήσεων ΕΑΕ από παραγωγούς και ΚΥΔ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Παράταση για τα ΚΥΔ

Σχετικά με τη Διατήρηση Πιστοποίησης των ΚΥΔ ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών παρατείνεται έως και τη Δευτέρα (4/3/2024), η οποία έληγε τέλη Φεβρουαρίου.

Καλούνται τα ΚΥΔ που πιστοποιήθηκαν βάσει της υπ. αριθμ. 11096/18.02.2022 "Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση των ΚΥΔ, στο πλαίσιο του ΟΣΔΕ, για τα έτη 2022-2027" και επιθυμούν να διατηρήσουν την πιστοποίησή τους, για το έτος αιτήσεων 2024, να επισυνάψουν έως και τις 04/03/2024, στην εφαρμογή kyd.opekepe.gr τα ακόλουθα:

  • Τεκμηριωμένα αιτήματα αλλαγής και μεταβολών του επιχειρησιακού τους σχεδιασμού μόνο για τις περιπτώσεις αυτές που έχουν επέλθει αλλαγές/μεταβολές ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν ενόψει της επικείμενης ένταξης της υποβολής των ΕΑΕ 2024 (επιλέγοντας το δικαιολογητικό Αίτημα αλλαγής επιχειρησιακού σχεδίου).
  • Φορολογική ενημερότητα εν ισχύ μέχρι το πέρας της υποβολής των αιτήσεων, η οποία θα πρέπει να αναγράφει για κάθε νόμιμη χρήση εκτός είσπραξης και εκτός μεταβίβασης ακινήτου.
  • Ασφαλιστική ενημερότητα εν ισχύ μέχρι το πέρας της υποβολής των αιτήσεων, η οποία θα πρέπει να αναγράφει για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ανάληψης δημοσίων έργων ή προμηθειών του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)