Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Κάτι ξέχασε ο Κ. Μητσοτάκης

Κάτι ξέχασε ο Κ. Μητσοτάκης
 

 Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στη Βουλή, με αφορμή τις πυρκαγιές, «ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Για κομματική εργαλειοποίηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών μίλησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά», εννοώντας φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του πανό που αναρτήθηκε στο κτήριο των γραφείων του κόμματος, στην Κουμουνδούρου.

Ο πρωθυπουργός εμφανώς εκνευρισμένος είπε με στόμφο πως ο ίδιος δεν διανοήθηκε ποτέ να εργαλειοποιήσει τραγωδίες με νεκρούς, με ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, εννοώντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν ανήθικο.

«Και βέβαια θέλω να πω και κάτι ακόμα - σκέφτηκα αν έπρεπε να το πω, αλλά θα το πω - η κομματική εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας είναι εξοργιστική. Λυπάμαι που θα το πω έτσι, είχαμε κι άλλες τραγωδίες στο παρελθόν, είχαμε κι άλλες τραγωδίες με νεκρούς, με ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Δεν διανοήθηκα ποτέ να τις εργαλειοποιήσω με αυτόν τον τρόπο για κάποια, οποιαδήποτε, πρόσκαιρα κομματικά οφέλη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 33:33'' του βίντεο:


Επειδή ο ίδιος ξεχνάει ή θέλει να κρύψει, για ευνόητους λόγους, να του θυμίσουμε ότι αυτός ήταν που στις 25 Αυγούστου 2021 από το βήμα της Βουλής έλεγε – ως απολογούμενος για τη διαχείριση των 
πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021 - πως «ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Ακριβώς για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Και βίντεο υπάρχουν και πρακτικά στη Βουλή υπάρχουν…

Δείτε το βίντεο:

Μ. Καλ.

Πηγή:ieidiseis.gr 

1 σχόλιο:

(3)