Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ξεμένει από οδηγούς η Πυροσβεστική: Κόβουν άρον - άρον ρεπό και άδειες για να καλύψουν ανάγκες

 Ξεμένει από οδηγούς η Πυροσβεστική: Κόβουν άρον - άρον ρεπό και άδειες για να καλύψουν ανάγκες

 

 
 
 Τεράστιο πρόβλημα προκαλούν οι ελλείψεις των οδηγών στο πυροσβεστικό σώμα με αποτέλεσμα σε πολλές βάρδιες να μην υπάρχουν οδηγοί.

Όπως σημειώνουν και οι ίδιοι οι πυροσβέστες η οδήγηση ενός οχήματος δεν είναι μια απλή υπόθεση πρέπει να υπάρχει εμπειρία. «Δεν είναι ότι πήρα ένα δίπλωμα και οδήγησα πυροσβεστικό όχημα είτε είναι σε αστικό είτε σε δασικό δρόμο. Έχει νερό, πρέπει να κινείσαι γρήγορα και ευέλικτα», αναφέρουν.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων πυροσβεστών κ. Θανάσης Ψαρόπουλος μίλησε στο Dnews για το σοβαρό πρόβλημα που διαιωνίζεται τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως η λύση για ακόμη μία φορά είναι οι εποχικοί πυροσβέστες.

«Υπάρχει μεγάλη έλλειψη οδηγών στο πυροσβεστικό σώμα. Συνεχίζουμε και παίρνουμε δασοκομάντος (ΕΜΟΔΕ). Αυτό μας ενδιαφέρει μόνο, δυστυχώς. Αυτή είναι η βιτρίνα της πυροσβεστικής αυτή είναι η βιτρίνα του υπουργείου. Παραμερίζοντας όλα τα προβλήματα των σταθμών και της λειτουργίας του σώματος. Υπάρχουν βάρδιες που δεν υπάρχουν οδηγοί. Αυτή την στιγμή οι εποχικοί πυροσβέστες έρχονται και καλύπτουν τα κενά, γιατί οι περισσότεροι έχουν εμπειρία και εντός της Πυροσβεστικής αλλά και εκτός με ένσημα. Σε περίπτωση περιστατικού κόβονται τα ρεπό για να επιστρέφουν οι οδηγοί για αυτό και μαζεύονται 500 ρεκόρ. Εμείς, ως εποχικοί θέλουμε να τονίσουμε, ότι και σε αυτό το πρόβλημα είμαστε η λύση», σημειώνει. 

Πηγή: dnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Μόνο σε εσάς υπάρχει έλλειψη χαμός γίνετε. Θέλεις μνημόνια θέλεις πανδημίες θέλεις δημογραφικό. Τι δε κατάλαβες δε θέλουν ανθρώπους που να κατέχουν τεχνογνωσία δε θέλουν οικογένειες. Φωτοβολταϊκά ανεμογενητριες και πράσινα άλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)