Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Η ΕΥΠ δεν αποκαλύπτει τους λόγους παρακολούθησης Ανδρουλάκη παρά την απόφαση ΣτΕ

 ypoklopes

 

 
 Η ΕΥΠ δεν σέβεται την απόφαση ΣτΕ και μιλά αορίστως για «λόγους εθνικής ασφάλειας»

Η ΕΥΠ δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και κρατάει ακόμα στο σκοτάδι τους λόγους παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Υπενθυμίζεται πως η ΕΥΠ υπάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου από το 2019, με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ κατά την απάντησή της προς την ΑΔΑΕ δεν αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, παρά τη σαφέστατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Μητσοτάκη που απαγόρευσε την ενημέρωση των θυμάτων παρακολούθησης και ζήτησε την ενημέρωση του Ν. Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) έλαβε τα τελευταία εικοσιτετράωρα την απάντηση της ΕΥΠ επί του αιτήματος για ενημέρωση αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Η επιστολή στάλθηκε την περασμένη Παρασκευή και αποκαλύφθηκε πως «η ΕΥΠ δεν παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», επαναλαμβάνοντας απλώς ότι ήταν «λόγοι εθνικής ασφάλειας». 

Οι απαντητικές επιστολές ήρθαν σε συνέχεια ερωτήματος που απηύθυνε η ΑΔΑΕ στη διοίκηση της ΕΥΠ και τον εποπτεύοντα εισαγγελέα, ζητώντας να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του «φακέλου Ανδρουλάκη» κατ' εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Οι περαιτέρω ενέργειες της Αρχής, πάντως, θα αποφασιστούν στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)