Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Τραγική η παρουσία της δημοτικής αρχής Αλμωπίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 


 

 ΕΠΕΡΡΙΨΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ,  ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥΣ

Ούτε τους συμβούλους της παράταξής του δεν μπόρεσε να πείσει ο Δήμαρχος Αλμωπίας ,απαντώντας σε ερώτημα του πρώην δημάρχου Αλμωπίας  Δημήτρη Μπίνου, στην λογοδοσία που προηγήθηκε της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης . Ούτε όμως και με τις απαντήσεις σε ερωτήματα  που τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης .

Προσπάθησε  να αξιοποιήσει την ευχέρεια λόγου που έχει,(ευχέρεια που έγινε ανούσια φλυαρία) όμως η σκληρή πραγματικότητα με την εικόνα που επικρατεί στην κοινωνία, είναι αμείλικτη. Επιχείρησε ανεπιτυχώς να φορτώσει όλα τα κακώς κείμενα στον Δήμο  στις προηγούμενες διοικήσεις.

Για να δικαιολογήσει την σχεδιαζόμενη ανάθεση του συνόλου της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, δεν δίστασε να κατηγορήσει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, ως  «τεμπέληδες» που δεν δουλεύουν  ούτε μιάμιση ώρα την ημέρα.

Λησμονώντας τις σοσιαλιστικές  του περγαμηνές, εμμέσως πλην σαφώς  κατέστησε γνωστό , ότι θα πάρει σκληρά καπιταλιστικά,  ακροδεξιά  και αντεργατικά μέτρα, με πρόσχημα την   οικονομία στον Δήμο , προς όφελος δήθεν των δημοτών . Την στιγμή που ο ίδιος , οι Αντιδήμαρχοι και το πλήθος ειδικών συνεργατών κοστίζουν  πανάκριβα.

 Προσπάθησε να δείξει κάποιο έργο,μέσω  Αντιδημάρχων που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να αναδείξουν κάποια έργα , στην ουσία  όμως ήταν απολογίες και δικαιολογίες  για την  μέχρι τώρα αδρανή παρουσία της δημοτικής αρχής . Μάλιστα κάποιοι από αυτούς υπερέβαλαν τον εαυτό τους πλέκοντας το εγκώμιο του... δημάρχου και τις σπάνιες ικανότητες του. Εύστοχες και ουσιαστικές ήταν οι θέσεις τόσο του Χρήστου Μπάτση , όσο και του Δημήτρη Μπίνου , που τόνισαν ότι εκείνο που προέχει είναι καλή λειτουργία του Δήμου προς όφελος των πολιτών . Όπως και η κατασκευή έργων που θα εξυπηρετούν   και όχι να  ταλαιπωρούν τον κόσμο. 

 Ο δήμαρχος Αλμωπίας εξαπέλυσε  δριμεία επίθεση και κατά μερίδας του τοπικού τύπου, που του ασκεί κριτική υποστηρίζοντας ότι απορεί πως ασκούν... δημοσιογραφία. Δεν τόλμησε όμως να κατονομάσει κανέναν 

Γενικά φάνηκε ότι η δημοτική αρχή  πλέον προσγειώνεται και αντιλαμβάνεται ότι όσα υποσχότανε ήταν απλές εκθέσεις ιδεών. Η δε αντιπολίτευση, ότι αναλαμβάνει ουσιαστικό  και ρεαλιστικό  ρόλο και ότι δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Σύμβουλοι της μειοψηφίας μετέφεραν τις διαμαρτυρίες πολιτών  για τις συχνές διακοπές νερού στην Αριδαία το κυκλοφοριακό χάος, την μη συντήρηση καυστήρων στα σχολεία κλπ.


ΦΏΤΟ ΑΡΧΕΊΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)