Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Η Χειροτονία του Επισκόπου Αλμωπίας Στέφανου Δέβρελη


 

 


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Αλμωπίας Στέφανου Δέβρελη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα.

Στο πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο παρέστησαν ο πατέρας του νέου Επισκόπου κλπ συγγενείς του .εκπρόσωποι του κοινοβουλίου τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, ιερείς, μοναχοί και πλήθος κόσμου. Μέσα στο κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, παρουσία άνω των 50 Επισκόπων από όλη την Ελλάδα, τη Ρουμανία και από Κωνσταντινούπολη, χειροτονήθηκε σήμερα Τρίτη, 15/10/2024 ο νέος Επίσκοπος Αλμωπίας αλλά και Βοηθός Επισκόπου του Μητροπολίτη Έδεσσας κ.κ Ιωήλ, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνδρου Αριδαίας, π. Στέφανος.

 Κατά την ομιλία του ο νέος Επίσκοπος, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην πορεία της ζωής του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Επίσκοπο και Πνευματικό του κ.κ Ιωήλ.

 Ακολούθησε η χειροτονία του και η επίδοση σ΄αυτόν από τους Επισκόπους, η Ποιμαντορική Ράβδος, η Αρχιερατική Μήτρα, το ωμοφόριο κλπ άμφια της Ιεροσύνης του Επισκόπου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)