Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Έντονος διαξιφισμός Χατζηδάκη - Βλάχου στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια

 

Έντονος διαξιφισμός Χατζηδάκη - Βλάχου στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια
 
 
Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια» οι δύο τους βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο.
Ο ένας απέναντι στον άλλον βρέθηκαν οι «γαλάζιοι» ομόσταβλοι Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Βλάχος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αφορμή η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια». Άξιο υπενθύμισης το γεγονός πως ο Γιώργος Βλάχος ήταν ένας εκ των «11» που είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση στον ίδιο υπουργό, δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση που έλαβε και επανήλθε στο ζήτημα καταθέτοντας εκ νέου επίκαιρη ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη.

«Από την κατάθεση της ερώτησης μου αρνήθηκα να ανταποκριθώ και να μιλήσω στα ΜΜΕ και αυτό γιατί ήθελα πρώτα να σας ακούσω. Αντίθετα, με εσάς, που απαντήσατε με δελτίο τύπου προς τους κυβερνητικούς συντάκτες και μετά από μια μέρα λάβαμε γνώση εμείς» επεσήμανε αρχικά ο Γιώργος Βλάχος προς τον Κωστή Χατζηδάκη, δείχνοντας με εύγλωττο τρόπο το… χάσμα που υπάρχει στα «γαλάζια» ενδότερα με τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

«Αυτό δεν σας τιμά, αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε πως «αν η αναφορά σας στην ψήφο μας είναι προτροπή για περισσότερη προσοχή στο μέλλον για το τι θα ψηφίζουμε προσωπικά την δέχομαι και θα είμαι πιο… προσεκτικός». Έκλεισε την πρωτολογία του μάλιστα λέγοντας πως «δώσαμε στα funds και το μαχαίρι και το πεπόνι. Το πεπόνι δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω. Μπορούμε όμως το μαχαίρι να το δώσουμε σε χέρι που θα κάνει δίκαιη κατανομή. Δεν ζητάμε να χαρίστε σπίτι σε κανέναν που δεν του ανήκει. Ζητάμε απαλλαγή από το άδικο και την υπερβολή».

Απαντώντας ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε προς τον βουλευτή της ΝΔ πως «κανένας σε αυτή την αίθουσα δεν είναι πιο ευαίσθητος κοινωνικά από τους υπόλοιπους» και πρόσθεσε πως μέτρα αλόγιστα «στο τέλος δεν την πληρώνουν οι τράπεζες όπως οι λαϊκιστές ισχυρίζονται ότι την πληρώνουν, αλλά οι καταθέτες και οι φορολογούμενοι». Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σημείωσε πως «τα μισά από τα μέτρα που προτείνονται έχουν ήδη υλοποιηθεί ή υλοποιούνται ενώ κάποια άλλα θα μας οδηγήσουν πίσω στον νόμο Κατσέλη. Με αποτέλεσμα όχι να κερδίσουν αλλά να χάσουν οι δανειολήπτες».

Στην δευτερολογία του ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από τον «γαλάζιο» αρμόδιο υπουργό να μην επικαλείται τι ψήφισε η κυβέρνηση αλλά τι υποσχέθηκε ο ίδιος κατά την παρουσίαση του νόμου. «Εσείς παρουσιάζετε έναν κόσμο ιδανικά φτιαγμένο. Ξέρετε ότι δεν μπορεί να τους βρει κανείς, ότι δεν σηκώνουν τηλέφωνα. Μου είπατε ότι ενημερώνουν, ότι η λειτουργεί η πλατφόρμα προσωποποιημένης ενημέρωσης. Δεν λειτουργεί τίποτα. Ποια ευαισθησία επικαλείστε;» είπε ο Γιώργος Βλάχος.

«Σας ας ζητώ να απονείμουμε δικαιοσύνη στο σύστημα. Γιατί αρνείστε να το δούμε και να επανεξετάσουμε τι μέτρα μπορούμε να βελτιώσουμε; Το να γνωρίζει την εκτίμηση του εξωδικαστικού που απέρριψε το fund γιατί να μην το ξέρει; Κι αν στο τέλος έχουμε κάνει λάθος να το διορθώσουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή που λέω εγώ, όχι αυτή που λέτε εσείς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ. Και κατέληξε λέγοντας προς τον Κωστή Χατζηδάκη πως «ούτε την κυβέρνηση θα ρίξω, ούτε εγώ ούτε κανένας συνάδελφος. Απλώς μεταφέραμε τη φωνή των συμπολιτών μας. Στο ίδιο καράβι είμαστε. Θέλετε να δώσουμε λύσεις; Πρέπει να τολμήσετε».

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανταπαντώντας, κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να μην του ζητά να εφαρμόσει πράγματα που είναι εσφαλμένα και ο λογαριασμός θα ερχόταν στον υπουργό. «Δεν χρωστάω σε κανέναν. Ούτε σε τράπεζα, ούτε σε fund. Λαϊκιστής δεν πρόκειται να γίνω. Για να γίνω ευχάριστος σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή δεν πρόκειται να φύγω από μερικές βασικές αρχές που είναι η αρχή της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας» υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας πως «είμαι βέβαιος ότι και οι δυο έχουμε την ίδια ανησυχία. Είμαι πάντα στη διάθεση σας στο πλαίσιο των αρχών και των κατευθύνσεων της ΝΔ». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)