Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Kατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στα μπλοκάκια

 ο Κωστής Χατζηδάκης

 

 Στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκια» από το 2025, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. 

Σημειώνεται ότι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος έχει ήδη ανακοινωθεί και θα ισχύσει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «πακέτο» οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ τον περασμένο μήνα, είχε ανακοινώσει ότι καταργείται πλήρως το τέλος επιτηδεύματος, με το Υπουργείο να εκτιμά πως θα υπάρξει ετήσιο όφελος 325 ευρώ για κάθε αυτοαπασχολούμενο ή ατομική επιχείρηση.

Παράλληλα ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2025, επιχείρησε να στηρίξει το αφήγημα του Μαξίμου, πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ανακουφίσει τους πολίτες εν μέσω «εισαγόμενης» ακρίβειας και πως «κατανοεί» τις προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις των προϊόντων.

«Δεν υποτιμώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα από το παγκόσμιο πληθωριστικό σοκ ή την απόκλιση των εισοδημάτων από το μέσο όρο της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και κάλεσε να μη δημιουργείται εικόνα μηδενικού για τα κυβερνητικά πεπραγμένα, η οποία –σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη– δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα:

«Δεν ισχυριστήκαμε ότι έχουμε έναν μαγικό τρόπο να λύσουμε τα προβλήματα. Υποσχεθήκαμε συγκεκριμένα πράγματα και αυτά θα κάνουμε. Πρέπει να κρινόμαστε σε σχέση με τις προεκλογικές μας υποσχέσεις και να θυμόμαστε επίσης το σημείο αφετηρίας. Αλλά την ίδια στιγμή θα ήταν άδικο, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για τους Έλληνες πολίτες, τις προσπάθειες και τις θυσίες των τελευταίων ετών, να αφήσουμε να παρουσιάζεται εικόνα μηδενισμού ή ισοπέδωσης που απέχει από την πραγματικότητα, τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών και των μέσων ενημέρωσης που δεν έχουν συνωμοτήσει υπέρ της Ελλάδας και της κυβέρνησης, αλλά καταγράφουν μια πραγματικότητα για όλες τις χώρες», είπε ο υπουργός.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)