Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  &  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
ΜΑΘΗΤΩΝ  ΚΑΙ  ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ
6/ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ


ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ  20 – 10 – 2010
                                                                                        Προς:  Εφημερίδες Ν. Πέλλας



«ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ    ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ»





  Στον Εξαπλάτανο στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου υπάρχει μια αίθουσα που χρησιμοποιούνταν πριν από 20 χρόνια για την πραγματοποίηση Σχολικών Πολιτιστικών και Αθλητικών  Εκδηλώσεων,  αλλά και άλλων πολιτιστικού – μορφωτικού χαρακτήρα εκδηλώσεων.
  Η αίθουσα αυτή, βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το όμορφο παραδοσιακό κτίριο του Διδακτηρίου του Σχολείου μας και ακριβώς πίσω από το Ηρώον, όπου δύο φορές κάθε χρόνο επίσημοι εκπρόσωποι της Πολιτείας καταθέτουν στεφάνια ανήμερα των Ιστορικών επετείων.
  Το κτίριο αυτό κρίθηκε επικίνδυνο και ακατάλληλο για χρήση μετά τον σεισμό του 1990  και υποτίθεται ότι έγιναν τεχνικές παρεμβάσεις ώστε αυτό να χρησιμοποιείται από τους μαθητές για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.
  ΄Επειτα από υποβολή σχετικών αιτημάτων η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας συνέταξε σχετική Μελέτη στην οποία προβλέπονταν οι παρεμβάσεις που επρόκειτο να γίνουν και η ακριβής κοστολόγηση του έργου.
   Το έργο αυτό δεν έγινε ποτέ.  Στα αιτήματα που ακολούθησαν από την πλευρά μας η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε σχετική αναπροσαρμογή του ποσού δύο φορές χωρίς όμως το έργο να ενταχθεί στο Πρόγραμμα εκτέλεσης έργων από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας.
  Πριν από 2 χρόνια ως άτυπη επιτροπή επισκεφτήκαμε τον Νομάρχη Πέλλας κ. Καραμάνη Μιχαήλ, (εκπρόσωπος του Δήμου Εξαπλατάνου,  ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ο Διευθυντής του Σχολείου και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων) και συζητήσαμε μαζί του την ανάγκη εκτέλεσης του έργου εξωραϊσμού του συγκεκριμένου κτιρίου. Στη συνάντηση εκείνη ο κ. Νομάρχης υποσχέθηκε ότι το έργο είναι αναγκαίο να γίνει και θα πραγματοποιηθεί ώστε η αίθουσα να αποδοθεί για χρήση στο Σχολείο με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.
  Την φετινή χρονιά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επισκεφτήκαμε πάλι την Νομαρχία όπου αυτή τη  φορά συζητήσαμε με τον Αντινομάρχη κ. Παυλίδη Χαράλαμπο, παραδίδοντάς του την σχετική Μελέτη που η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας συνέταξε,  αλλά και σειρά φωτογραφιών όπου φαίνεται η αθλιότητα της συγκεκριμένης Αίθουσας.
   Παρά τις προσκλήσεις μας να επισκεφτούν και να δουν με τα δικά τους μάτια την κατάσταση του χώρου αυτό δεν έγινε ποτέ.

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)