Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ιδρύεται Α’ τάξη Λυκείου στην Άρνισσα

Από το γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι κατόπιν συνεργασίας της
με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρτσιώτη ο τελευταίος αποδέχτηκε πρόταση της ιδίας που στηρίζεται σε εισήγηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για την ίδρυση Α’ τάξης Λυκείου στο Γυμνάσιο Άρνισσας από την τρέχουσα σχολική χρονιά.
            Για την εξυπηρέτηση μάλιστα των επιπλέον αναγκών σε αίθουσες (εργαστήρια κλπ) που θα προκύψουν από τη λειτουργία της Α’ Λυκείου κατά την φετινή σχολική χρονιά, σε πρώτη φάση, ύστερα από συνεργασία της κ. Τζάκρη με τον πρόεδρο του ΟΣΚ κ. Π. Κερχουλά, εξασφαλίστηκε η προμήθεια τριών λυόμενων αιθουσών.
            Η πρόταση για ίδρυση λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Άρνισσας έγινε κυρίως για να επιλύσει το πρόβλημα μετακίνησης (απόσταση 30 χιλιομέτρων, χρόνος μετάβασης 1 ώρα και επικινδυνότητα δρόμου ο οποίος είναι συνήθως παγωμένος κατά τους χειμερινούς μήνες) των μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας προς την Έδεσσα, όπου οι μαθητές της περιοχής αυτής φοιτούν κατά την Λυκειακή βαθμίδα.
            Επιπλέον, η ίδρυση των λυκειακών τάξεων στην Άρνισσα θα αποσυμφορήσει τα δύο Λύκεια της Έδεσσας, τα οποία αντιμετωπίζουν οξύ κτιριακό πρόβλημα και αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αίθουσες στα υπόγεια και διαφορετικά θα έπρεπε να αναζητηθεί λύση προς την κατεύθυνση της ίδρυσης και τρίτου Λυκείου στην Έδεσσα.
            Επίσης, οι λυκειακές τάξεις μπορούν να απορροφήσουν τα τυχόν μικρά πλεονάσματα ωρών των καθηγητών του Γυμνασίου Αρνισσας, τα οποία διαφορετικά θα παραμείνουν αναξιοποίητα λόγω της μεγάλης απόστασης από την Έδεσσα, στην οποία βρίσκονται οι πλησιέστερες σχολικές μονάδες, ή θα πληρωθούν με την επιβάρυνση οδοιπορικών.
Επιπλέον, θα εξοικονομηθούν πόροι από την μετάβαση των μαθητών στην πόλη της Έδεσσας. Η δαπάνη για την μετακίνηση των μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος ανήλθε σε 35.000 ευρώ περίπου.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)