Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ YAOUNDE ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Το Δήμαρχο Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου επισκέφθηκε ο κ. Γεώργιος Κυριακίδης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Αδελφοποίηση της πόλης Yaounde του Καμερούν με το Δήμο Έδεσσας.
Ο κ. Κυριακίδης, Εδεσσαίος που ζει από το 1946 στο Καμερούν, έχει διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στα επιχειρηματικά και πολιτικά πράγματα της αφρικανικής χώρας και μετέφερε στο Δήμαρχο της Έδεσσας την πρόσκληση του Δημάρχου του μητροπολιτικού Δήμου της Yaounde για επίσκεψη την ημέρα της εθνικής γιορτής του Καμερούν. Η Yaounde, που είναι η πρωτεύουσα του Καμερούν και έχει πληθυσμό 2.000.000 κατοίκους περίπου, είναι αδελφοποιημένη με το Δήμο Έδεσσας από το 2008 χάρη στις προσπάθειες του κ. Κυριακίδη, ο οποίος έχει διατελέσει και Πρόξενος της χώρας μας στο Καμερούν.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Yaounde με τη σειρά του απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στο Δήμαρχο της πρωτεύουσας του Καμερούν, προκειμένου να επισκεφθεί την Έδεσσα όποτε το επιτρέπει το πρόγραμμά του. Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κυριακίδη ο Δήμαρχος Έδεσσας δήλωσε «Ο Γιώργος Κυριακίδης είναι ένας Εδεσσαίος που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό και τιμά τη χώρα μας. Η αδελφοποίηση με την πόλη της Yaounde, την πρωτεύουσα του Καμερούν, είναι μία ευκαιρία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για την πραγματοποίηση πολιτιστικών ανταλλαγών και ανταλλαγών νέων, αλλά κυρίως για να δούμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στους τομείς των εξαγωγών και του τουρισμού. Στις συνθήκες της έντονης οικονομικής κρίσης που ζούμε η συνέχεια της εσωστρέφειας της τοπικής οικονομίας θα είναι καταστροφική. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για ανάπτυξη, σε όλους τους τομείς της οικονομίας και προς πάσα κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)