Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:«Όλοι οι εργαζόμενοι όλου του νομού θα συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα παραμεθορίων περιοχών»


Ο Νομός μας παραμένει τελικά στο σύνολό του παραμεθόριος παρά τον κίνδυνο που προς στιγμήν είχε διαφανεί, ο χαρακτηρισμός αυτός να ανατραπεί μερικώς, στα πλαίσια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα για το επίδομα.
Για το θέμα  αυτό όπως είναι γνωστό από δελτίο τύπου της 12ης Οκτωβρίου 2011- ο Γιώργος Καρασμάνης είχε αλλεπάλληλες επαφές με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στις επαφές αυτές που συνεχίστηκαν και μετά την έκδοση του προαναφερθέντος δελτίου τύπου, ο υπουργός είχε δεσμευτεί να επανεξετάσει το θέμα μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Όντως ο κος Βενιζέλος συνεπής στη δέσμευσή του, σήμερα (17-10-2011) έφερε στη Βουλή τροποποίηση του σχετικού άρθρου με βάση την οποία ο νομός μας παραμένει στο σύνολό του παραμεθόριος όπως είχε χαρακτηριστεί με τον Ν. 3536/2007 και έτσι οι εργαζόμενοι όλου του νομού θα παίρνουν το επίδομα των παραμεθόριων περιοχών και όχι όπως προέβλεπε το αρχικό άρθρο του νομοσχεδίου να το παίρνουν μόνο όσοι εργάζονται στην ακτίνα των 20 χιλιομέτρων.
Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της τροποποίησης που κατατέθηκε στη Βουλή:
9. Άρθρο 15, παρ. 2 : το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 αναδιατυπώνεται ως εξής:
2. Στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές, όπως αυτές έχουν οριστεί με τις κείμενες κατά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος  Κεφαλαίου, διατάξεις χορηγείται επίδομα Απομακρυσμένων – Παραμεθορίων περιοχών, οριζόμενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως.».
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                          17/10/2011

2 σχόλια:

  1. Σωστό! αλλα πανω απ ολα ειμαι ΑΛΜΩΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε! ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑ ,ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, Η ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ...
    ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ (ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ) ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)