Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Kοινός Διοικητής στο Γ.Ν. Έδεσσας και Γ.Ν. Γιαννιτσών

     
            Με την υπ΄αριθ.Υ10β/Γ.Π 108698/29-9-2011 απόφαση  του Υπουργού Υγείας και Κοιν.Αλληλεγγύης  διορίζεται  ο.ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΥ του Ηλία  πτυχιούχος Ακτινοφυσικός του Α.Π.Θ, ως κοινός Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων: Γ.Ν.Εδεσσας και Γ.Ν.Γιαννιτσών αρμοδιότητας της 3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας του ΥΥΚΑ, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ του Ν.3528/2007 ,με βαθμό 1ο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 69 του ν.3918/11.(αριθ.βεβαίωσης ΥΔΕ 5324/23-9-2011).        Αναμένεται δημοσίευση απόφασης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.
            Σύμφωνα με την αριθ.Υ4α/οικ.91432/25-7-2011  απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κ.Α  ,τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ τα οποία διασυνδέονται μεταξύ τους και  λειτουργούν υπό τη διοίκηση Ενιαίου Συλλογικού Οργάνου Διοίκησης (ΔΣ) στις αρμοδιότητες του οποίου ανήκει ο Συντονισμός των κοινών δραστηριοτήτων των νοσοκομείων που διασυνδέονται.
Ειδικότερα :
1. Αρμοδιότητες Προέδρου του ως άνω Συμβουλίου:
Οι αρμοδιότητες του Προέδρου του Ενιαίου Συλλογικού Οργάνου(ΔΣ) είναι οι κάτωθι:
α) Ασκεί τη διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων για τη επίτευξη τους σκοπού τους, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία τους.
β) Υπογράφει τις αποφάσεις μετακίνησης του πάσης φύσεως προσωπικού μεταξύ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων με σκοπό την ορθολογικότερη κατανομή τους και την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των Νοσοκομείων.
γ) Εισηγείται προς το Δ.Σ. τα θέματα για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας των Νοσοκομείων καθώς και τα θέματα τροποποίησης του οργανισμού τους.
δ) Παρακολουθεί τη λειτουργία του δικτύου παροχής όλων των υπηρεσιών υγείας των νοσοκομείων που εποπτεύει τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια περίθαλψη.
ε) Εκπροσωπεί τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία δικαστικώς και εξωδικαστικώς. Με απόφασή του μπορεί να αναθέτει την αρμοδιότητά αυτή στον Αναπληρωτή Διοικητή ή σε μέλος του Δ.Σ.
του Ενιαίου Συλλογικού Οργάνου ή στο Συμβούλιο Διοίκησης των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.
στ) Παραγγέλλει τη διενέργεια τακτικών ή έκτακτων επιθεωρήσεων  και ελέγχων στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία.
ζ) Συγκροτεί ομάδες εργασίες ή επιτροπές για το σχεδιασμό και διαχείριση διαφόρων προγραμμάτων κοινής δράσης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.
η) Μπορεί να μεταβιβάζει με πράξη του στον Αναπληρωτή Διοικητή συγκεκριμένες αρμοδιότητες, εξαιρουμένων των ανωτέρω αναφερομένων για την καλύτερη λειτουργία των διασυνδεόμενων
νοσοκομείων.
θ)Εγκρίνει τις εφημερίες των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με σκοπό την αλληλοϋποστήριξη αυτών μετά από εισήγηση των αρμοδίων για το θέμα αυτό, οργάνων και εισηγείται στην οικεία ΥΠΕ
την ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία ή μεγαλύτερης διάρκειας διάθεση νοσοκομειακών κλινών, υγειονομικού προσωπικού, τεχνικών
μέσων, μηχανημάτων και αναλώσιμου υλικού και γενικά για την κλινική εργαστηριακή και νοσηλευτική αλληλοβοήθεια μεταξύ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.
ι)Αποφασίζει για τον τόπο συνεδριάσεων του Ενιαίου Συλλογικού Οργάνου Διοίκησης.

                                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)