Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πέλλα -Αλμωπός 2-1

Καλύτερη η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας κατάφερε να κερδίσει δίκαια με 2-1 τον Αλμωπό Αριδαίας στο ντέρμπι της αγωνιστικής της Αʼ1.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα στο γήπεδο και με πέναλτι που ορθά δόθηκε από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να ανοίξουν το σκορ πολύ νωρίς και φυσικά να πάρουν τα ηνία του αγώνα.  Η Πέλλα κράτησε την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους με τον Αλμωπό να αποδίδει καλά για έναν δεκάλεπτο μόνο στο πρώτο σαρανταπερντάλεπτο.
Στην Επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά πίεσαν άλλα δεν δημιούργησαν την μεγάλη ευκαιρία για το γκολ, με την ομάδα της Πέλλας να βγαίνει γρήγορα στις αντεπιθέσεις και επικίνδυνα. Όσο  περνούσε η ώρα τόσο το ματς ισορροπούσε με τους γηπεδούχους τελικά να παίρνουν μια σπουδαία νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο μέχρι το ματς Αλμωπό.
Το  παιχνίδι παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις δεν το παρακολούθησε πολύς κόσμος δεν ξεπερνούσαν τους 200 οι οπαδοί των 2 ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο για την αναμέτρηση.


Φάσεις και γκολ
 Στο 3ʼ ανατροπή (τράβηγμα) από τον Παπαδόπουλο Ξ. πάνω στον Κούση. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος ορθά καταλόγισε το  πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Λαγογένης νικώντας τον Καραγιαννιδη κάνοντας το 1-0.
Στο 30ʼ ο Ηλιάδης μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή του Αλμωπού έκανε το διαγώνιο σουτ η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Αλμωπού και παρά την προβολή του Λαγογένη κατέληξε άουτ χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Στο 33ʼ ο Αλμωπός προσπάθησε να πετύχει γκολ με τον Δεμίρη που πάσαρε στον Τσαουσίδη που σούταρε από κοντά άουτ.
Στο 37ʼ ο Τουλγαρίδης έκανε την σέντρα ο Ηλιάδης μέσα από την περιοχή με κεφαλιά νίκησε τον Καραγιαννιδη πετυχαίνοντας το 2-0.
Στο 43ʼ διαδοχικά σουτ του Μανιση Μπογδάνη πέρασαν άουτ.
Στο 44ʼ αποβλήθηκε ο προπονητής του Αλμωπού Σαμαράς για έντονη διαμαρτυρία προς τον διαιτητή.
Στο 45ʼ μεγάλη ευκαιρία για την Πέλλα με κεφαλιά του Τουλγαρίδη.
Στο 50ʼ μετά από σέντρα του Τουλγαρίδη Ο Ηλιάδης μέσα στην περιοχή πριν σουτάρει με αυτοθυσία προβολή ο Μπογδάνης σώζει τους φιλοξενούμενους.
Στο 55ʼ γύρισμα του Τσόλκα κεφαλιά του Παπαδόπουλου Ν μπλόκαρε ο Καρακούτσης.
Στο 70ʼ σέντρα του Τουλγαρίδη στον Ηλιγάκη που πάσαρε στον Γάκη  το σουτ του Αποκρούστηκε από σώματα αμυντικών νέων σουτ του Ηλιγάκη απέκρουσαν σε κόρνερ.
Στο 77ʼ σουτ του Κανωτίδη από τα αριστερά άουτ.
Στο 78ʼ σκληρό μαρκάρισμα του Μπογδάνη λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου στον Ηλιγάκη και φάουλ. Ο διαιτητής του δίνει την 2η κίτρινη κάρτα και τον αποβάλει από το παιχνίδι.
Στο 90ʼ ο Ηλιάδης βγάζει μόνο του σε κενό τέρμα τον Καμπούρη που αστοχεί.
Στο 96ʼ σέντρα του Τσόλκα ο Τσαουσίδης από κοντά πετυχαίνει το τελικό 2-1.

Η διαιτησία ήταν του Σιδηρόπουλου που παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων που μάλλον είδαν με προκατάληψη τον ορισμό του ή εκτός και αν είχαν προηγούμενα από άλλο ματς μαζί του ήταν πολύ καλή , θα μπορούσε λίγο να κάνει πιο ορθή χρίση  στις κίτρινες κάρτες άλλα αυτό ήταν κάτι που έκανε και για τις 2 ομάδες. Το άγχος και οι διαμαρτυρίες του Αλμωπού εις βάρος του διαιτητή κατά την άποψη  μου είναι αδικαιολόγητες άγχωσε τους παίκτες και δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα. Και  στις 2 περιπτώσεις πέναλτι και αποβολή ήταν πέρα ως πέρα σωστές.
Βοηθοί ήταν οι
Πέλλα (Βοιτσίδης):Καρακούτσης, Κορώνας, Τανταλίδης, ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ(81ʼΜυλωνόπουλος), ΛΑΓΟΓΕΝΗΣ (65ʼ ΗΛΙΓΑΚΗΣ),ΗΛΙΑΔΗΣ, Σαλικάς, ΚΑραμουζας, Μπουράκης, Γάκης (85 Λ.Τ. Καμπουρης), Κουσας.
Αλμωπός (Σαμαράς): Καραγιαννιδης, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Δεμίρης (46ʼΘωμάς), ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ, Μανίσης (75ʼ Ταββιδης), Κανωτίδης, Τσιμτσιρίδης, Παπαδόπουλος Ι (46ʼ Πανταζής), Παπαδόπουλος Ν, ΤΣΟΛΚΑΣ, Τσαουσίδης.

Γιώργος Χατζηχρήστος  www.matiespellas.gr



Η Διοίκηση του Αλμωπού αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τους ανθρώπους του Μ. Αλέξανδρου Πέλλας για την άψογη φιλοξενία.


16 σχόλια:

  1. οταν θα σφαγιαστει η Αναγεννηση να τα λες αυτα χατζηχρήστο.Παιξε με τα κουβαδακια σου παραπέρα και δες τι θα γίνει με την ομάδα σου που παιζει απλήρωτη ,εξυπνάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1on τπ πενλατυ ήταν γλιστρημα του παπαδοπουλου πανω στον αντιπαλο κατα λαθος.Οχι τράβηγμα!
    2ον το δευτερο γκολ λεγεται καραμπόλα !
    3ον ωραιο ρεπορταζ χωρις αναφορα σε αποβολες παγκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραίος ο Πανταζής στο δευτερο.έπρεπε να ξεκινήσει.
    Η ομάδα συνεχίζει ακάθεκτη.Αμάσητη-ακλόνητη-δυνατή!
    Αλμωπάρα σε λέω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ta markarismata ton paikton tis pellas itan aparadekta me thn anoxi toy diaititi se tris pairiptoseis oi karta poy eprepe na disei itan kokkini.
    opoios exei antirisi mallon den itan sto gipedo.
    ta sigkekrimena faoyl eginan ( poy aloy ) ?
    dyo fores ston papadopoylo kai mia fora ston kanotidi.
    kai dimosiografe ta sxolia soy asta gia alloys esi koita na grapsis sosta tin sinthesi toy almopoy kai sta mparaz eyxomai o almopas na antapodosei tin filoxenia tis pellas kai entos toy agonistikoy xoroy alla kai ektos alla epidi ta polla logia einai ftoxia ta ypoloipa sto gipedo.
    samara epidi gia na xorepsis tagko theli dyo to skliro paixnidi den to epaixe o diaititis to epexe i pella me tin anoxi toy diatiti entaxi kai afiste ayta ta eyxaristo giata magi sas sfaxane kai sas dirane.
    kai kopse ta piramata me tin omada sfixe tin amyna soy kai ta xaf soy o almopos gkol tha balei to thema einai na min faei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μοιρασμενες οι καρτες;Τι λες βρε απιθανε;η κλωτσια πηγε συνεφφο απο την Πελλα,δυο κοκκινες τουλαχιστον επρεπε να ειχε φαει.Τα ανυπαρκτα επιθετικα φαουλ που εδινε στον Αλμωπο και εκοβε ολες τις φασεις τα ειδες μπαλαδοφατσα;Ασχολησου με τιποτα αλλο αν δεν μπορεις και εισαι πιονι,ντεμεκ δημοσιογραφισκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πως γίνεται να έχει ο αλμωπάς καποιους ποδοσφαιριστές Α εθνικής και να μην τους προστατευει η διαιτησία από σκληρά φάουλ? τότε ας σταματήσουν οι ομάδες την προσπάθεια τους κι ας μαζεύουν ξυλοκόπους τσεκούρια.Ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει κάψει το όνομα του στο τοπικό με την εξωγηπεδική συμπεριφορά του.Τα δικαστήρια με τον εξαπλάτανο που έχει,τα γνωρίζει κανείς?
    ρωτήστε όσοι δε ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δε σας αρεσει ρε γατακια που σας εκοψε 5 βαθμους δικαιους η πελλα ε?μαθετε να αντεχετε να χανετε ρε μαργιονετες.απο τυχη εισται εκει πο εισται.σας ξαναπεριμενουμε στα μπαραζ.πελατες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε άλλα γήπεδο ήταν μάλλον οι παραγοντές του Αλμωπού , που έπαιξαν μπάλα που αδικήθηκαν, φαντάσματα και δικαιολογίες το μόνο ευκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανεπίτρεπτο ο κ.Μπινος Γ. να μην ακολουθει την ομάδα του αλμωπού και να καλύπτει το ρεπορταζ της! είναι απαραδεκτο να κάνει το ρεπορταζ της μεγαλύτερης ομάδας της Αλμωπίας δημοσιογραφος απο τα Γιαννιτσα! Θα επιτρέπαν ποτέ στα Γιαννιτσα να κάνει το ρεπορταζ τους αθλητικογράφους απο την Αριδαία ?
    Οποιος δεν είναι Αλμωπός στην Αλμωπία ας αλλαξει τόπο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ton mpino ti na ton kanete ...... monoi sas kanete ta reportaz kai to sxoliasmo ton agwnwn

      Διαγραφή
    2. Apo oti gnorizoume tosa xronia o Giorgos Mpinos einai upiretis tou erastexnikou podosfairou kai oxi kapoias omadas ...... kai tis sevete oles, mexri simera den exei dosei dikaiwma se kamia omada kai paragonta

      Διαγραφή
    3. Θα πρέπει να ντρέπεστε Αλμωπάκια που μιλάτε έτσι για τον Μπίνο

      Διαγραφή
    4. χαλαρώστε παιδια.Ο Χατζηχρήστος έκανε το ρεπορταζ ως οφειλε, μιας και βρέθηκε στον αγώνα. Τι έπρεπε να γράψει δηλαδή περισσότερο ή λιγότερο, ρεπορταζ του παιχνιδιου έδωσε.

      Διαγραφή
  10. για την Πέλλα χαλάλι να χάσουμε κι άλλη μία φορά δεν μας χαλάει.Άλλος θα την πληρώσει τη νύφη τώρα!
    Μυλότοπος Ραχώνα 0-0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν μια ομάδα, βλέπε Αλμωπός, δεν μπορεί να αντιδράσει σωστά και στην ήττα έχει τέτοια αντίδραση απο παράγοντες και προπονητές, τι να πει κανείς και για το καλπάκι(τρόπος του λέγει) βρε παιδιά.
    Ένα μεγάλο χωριό κάνατε τον Αλμωπό με τέτοιες αντιδράσεις κ.Πρόεδρε του Αλμωπού. Μάθετε να κερδίζετε αλλά και να χάνετε κιόλας.
    Στην επόμενη ήττα τι θα κάνετε θα βγάλετε τα τουφέκια εκεί στην Αριδαία.
    Και αν αληθεύει τα περί αλκοτέστ που ζητήσατε κ.Πρόεδρε στον διαιτητή Σιδηρόπουλο, τότε ψάξτε αλλού τους υπαίτιους και όχι στους διαιτητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε αντικειμενικοί σ'αυτή την έρμη την Α1 κατηγορία με την παρουσία δύο "παλαί ποτέ" μεγάλες ομάδες των πόλεων του Νομού.Δυστυχώς ή ευτυχώς η σημερινή τους εικόνα ( ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ & ΑΛΜΩΠΟΥ ) δεν είναι φανερά καλύτερη από αυτή των : ΠΕΛΛΑ , ΜΑΝΔΑΛΟ , ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ , ΚΑΛΥΒΙΑ , ΠΡΟΦΗΤΗΣ και ίσως και κάποιων άλλων ομάδων ( και το μαρτυρούν αυτό ξεκάθαρα τα πολλά θετικά σε βάρος τους αποτελέσματα από αυτές τις ομάδες ).
    Όσο για το συγκεκριμένο παιχνίδι - και όντας ουδέτερος θεατής - είδα μια προκατάληψη των ανθρώπων του ΑΛΜΩΠΟΥ απέναντι στον διαιτητή ( δεν ξέρω για προηγούμενα , εξωγηπεδικά ή ότι άλλο ) , αλλά το ότι έδωσε ένα φανερό πέναλτυ που όλοι μας είδαμε , σήμανε την αρχή της αδικαιολόγητης προκατάληψης & αμφισβήτησης από το πάγκο του ΑΛΜΩΠΟΥ . Με τις κάρτες έκανε πράγματι κατάχρηση , αλλά απέναντι σε όλους τους ποδοσφαιριστές και μάλιστα σε ένα αντικειμενικά δυνατό παιχνίδι .
    Καλά είναι νάμαστε όσο γίνεται - εκτός από οπαδοί μιας ομάδας - και αντικειμενικοί φίλαθλοι. Και όσο και οι μεγάλες ομάδες του Νομού θα αγωνίζονται σ'αυτή τη κατηγορία , θα πρέπει νάναι φανερά καλύτερες για να κερδίζουν τις υπόλοιπες γιατί οι διαιτητές αντικειμενικά και πέναλτυ με αποβολή θα πρέπει να δίνουν ( ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΚΑΛΥΒΙΑ 1 - 1 & αποβολή αρχηγού- τερματοφύλακα και στη ΠΕΛΛΑ το πέναλτυ-μαρς στα πρώτα λεπτά υπέρ της γηπεδούχου ομάδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)