Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

καλομελέτα κι ερχεται ...


Γράφει ο Γίώργος Μπίνος. 



ΑΤΥΧΟΣ
Ακόμα κουνιούνται τα δοκάρια από τα σουτ του Γιώργου Αμπάρη (Κόλιας) των Προμάχων στο άτυχο ματς με την Ξιφιανή. Η ατυχία συνεχίστηκε με το γκολ στις καθυστερήσεις που έφερε και την ήττα.










ΡΕΛΑΝΤΙ
Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση ο Άρης Λουτρακίου πήρε νίκη – γοήτρου αφού βαθμολογικά μάλλον δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού η είσοδος στα πλέι οφ θεωρείται δεδομένη. Ο σούπερ Μάριος Παντελίδης (Σάλπι) άνοιξε το σκορ και έδειξε ότι μπορεί να σκοράρει από το πουθενά.

ΛΥΤΡΩΣΗ
Ακριβώς με τη λήξη ο αέρινος Χρήστος Μήτσκας (Λούπου) χάρισε το τρίποντο στον ΠΑΣ Ξιφιανής εναντίον των Προμάχων. Με το γκολ που πέτυχε βέβαια δεν στεναχώρησε μόνο τους Προμαχιώτες αλλά και τους συγχωριανούς του Ορμιώτες που ήθελαν γκέλα για να ξεφύγουν στην βαθμολογία.
 
ΚΟΛΑΣΗ
Η κόλαση του Δάντη έγινε στον Άγρα όπου οι συμπλοκές μεταξύ των παικτών του Άρη Νησίου και του ΠΑΟΚ Καρυδιάς ήταν το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ειδικά στο τέλος. Εν έτη 2012 μυαλό ακόμα δεν έχουν βάλει κάποιοι …

ΚΟΥΙΖ
Προλαβαίνει άραγε να εμπλακεί σε περιπέτειες πλέι άουτ η Νίκη Βορεινού;

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ
Συνεχίζει ν’ απειλεί την πρωτοπόρο Όρμα ο Μακεδονικός Ίδας που παραμονεύει με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα περάσει στην πρώτη θέση. Παρότι με τον Εθνικό Αριδαίας η εμφάνιση ήταν κακή, εντούτοις αυτό που μετράει είναι η ουσία και οι τρείς βαθμοί.

ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ
Μπορεί η Αλμωπία να μην είχε εκπρόσωπο στον τελικό του Κυπέλου όμως την τίμησαν και με το παραπάνω οι διαιτητές Γιώργος Μιχαηλίδης και Νίκος Γεωργίου. Ο έμπειρος ρέφερι ήταν τέταρτος διαιτητής και ο νεαρός ήταν βοηθός διαιτητής. Και οι δυο αρίστευσαν στους ρόλους τους δικαιώνοντας αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος γκολκίπερ επί μια διετία βασικός και αναντικατάστατος σε ομάδα Α’ Κατηγορίας μετά τη λήξη του αγώνα ειδοποιήθηκε ότι η χρονιά τελείωσε πρόωρα γι’ αυτόν;

ΑΚΡΙΒΟ
Γκρίνια υπήρχε για το εισιτήριο στον τελικό της ΕΠΣ Πέλλας από τους φιλάθλους που τόνιζαν ότι αν γνώριζαν ότι θα είναι δέκα ευρώ δύσκολα θα πήγαιναν στο γήπεδο. Τώρα πως γίνεται να μειώνονται μισθοί και απολαβές και να ακριβαίνουν όλα τ’ άλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία …
 
ΠΟΛΥΒΟΛΟ
Χωρίς οίκτο πυροβολούσε ο Μ.Α. Όρμας που φόρτωσε με δώδεκα γκολ την Πολυκάρπη. Μέγας πρωταγωνιστής ο Χρήστος Σαμαράς που βρήκε δίχτυα οκτώ φορές και μάλλον σκόραρε και για τα παιχνίδια που έλειψε λόγω τραυματισμού.

ΧΑΡΑ
Μπορεί να έμεινε ελαφρύτερος κατά 3.000 ευρώ ο πρόεδρος του Μ.Α. Ν. Μυλοτόπου, ο Λευτέρης Κιοκπάσογλου ωστόσο αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι το κύπελλο της ΕΠΣ Πέλλας, ένα τρόπαιο που έλειπε από την πρωτοπόρο της Α1. Η χαρά του προέδρου ήταν μεγάλη και ειδικά η στιγμή που οι παίκτες τον σήκωσαν στα χέρια τους θα του μείνει αξέχαστη.

ΤΑΞΗ
Περισσότερη δουλειά από αυτήν που ίσως περίμενε είχε ο Γιώργος Μιχαηλίδης που ήταν ο τέταρτος διαιτητής του τελικού. Οι πάγκοι των δύο ομάδων είχαν ανάψει …κόκκινο από πολύ νωρίς ωστόσο ο έμπειρος Αριδαιώτης ρέφερι επέβαλε την τάξη με τον δικό του τρόπο αποσπώντας τα εύσημα των υπεύθυνων. Μάλλον δεν ήταν τυχαίος ο ορισμός του από την επιτροπή ορισμού.

ΠΑΡΕΑ
Παρών στον τελικό στο γήπεδο των Γιαννιτσών ήταν ο προπονητής Μάκης Δεμίρης έχοντας παρέα τον γιό του Γιάννη, ποδοσφαιριστή της Δόξας Εξαπλατάνου αλλά και τον παλιό συμπαίκτη του στον Αλμωπό Λευτέρη Κοροσίδη. Έτσι είχε την ευκαιρία να κάνει και την κατασκοπεία του ενόψει του αγώνα με τον Ν. Μυλότοπο.

ΠΙΚΡΑ
Για δεύτερη ο Μ.Α. Πέλλας χάνει τον τελικό στα πέναλτι αφού πριν τέσσερα χρόνια είχε χάσει με τον ίδιο τρόπο από τον Εδεσσαϊκό. Δυστυχώς γι’ αυτήν στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι η ομάδα του Ανδρέα Βοϊτσίδη δεν ήταν ψύχραιμη και έμεινε με την πίκρα για την απώλεια του τροπαίου.

ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ
Μεγάλη είναι η μέχρι στιγμής προσφορά του σκληροτράχηλου μεσοαμυντικού Γιάννη Καρυπίδη στη Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου και σίγουρα αναγνωρίζεται από τους φίλους της ομάδας. Ο πρώην παίκτης του Άρη Υδραίας τα δίνει όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είναι από τους ποδοσφαιριστές που προτιμούν ιδιαίτερα οι προπονητές αφού εκτός των άλλων αγωνίζεται και σε πολλές θέσεις.

ΠΛΗΡΕΙΣ
Μπορεί να ακούστηκαν πολλά τον τελευταίο καιρό για τον Εδεσσαϊκό και για κάποιους παίκτες που απέχουν από κάποιες προπονήσεις λόγω μη πληρωμής ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ενόψει των πλέι οφ θα παρουσιαστούν πλήρεις οι πρωτευουσιάνοι. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να τους υποτιμήσει καμιά ομάδα όταν θα του αντιμετωπίσει.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Δυνατό φιλικό έδωσε ο Αλμωπός ενόψει των υποχρεώσεων του αφού είχε ρεπό το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ο Βασίλης Σαμαράς έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα στο ματς με τον Αετό Σκύδρας θέλοντας να δει κάποια πράγματα από τους παίκτες του ενόψει των πλέι οφ.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος νεαρός διαιτητής δηλώνει φουλ ερωτευμένος και δείχνει ικανός να φτάσει σε σημείο να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του;

ΚΟΥΙΖ
Σε ποια ομάδα Α’ Κατηγορίας θα αναλάβει τις δημόσιες σχέσης ο φίλος και συνάδελφος Θανάσης Καρακίτσης;

ΣΤΕΚΙ
Ατελείωτες συζητήσεις περί ποδοσφαίρου έχουμε καθημερινά στο καφέ “FRIENDS” δίπλα από το Αστυνομικό Τμήμα αφού πρόκειται για το ιδανικό στέκι των ποδοσφαιρόφιλων της Αλμωπίας. Πάντα ορεξάτος και καλοσυνάτος ο ιδιοκτήτης Κώστας Κυριακίδης υποδέχεται φίλους και γνωστούς καθημερινά για να περάσουν ευχάριστα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Μπορεί να περνούν τα χρόνια αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Νίκο Τσολερίδη να φορτώνει τις αντίπαλες άμυνες με τέρματα. Ο έμπειρος επιθετικός του Όλυμπου Αψάλου διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ και αποτελεί παράδειγμα για τους νεαρούς που θέλουν να γίνουν επιθετικοί και γκολτζήδες.

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ
Μια αλλαγή προπονητή πάντα αλλάζει την ψυχολογία μιας ομάδας και δεν θα μπορούσε να γίνει το αντίθετο στον Εθνικό Αριδαίας όπου η έλευση του Μιχάλη Μαυρίδη ελπίζεται να κάνει ηλεκτροσόκ, να γίνει αυτό που βέβαια μοιάζει δύσκολο. Η σωτηρία και η παραμονή στην Α’ Κατηγορία είναι θέμα όλων όσων ασχολούνται με την ομάδα.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Μεγάλη εμπειρία ήταν το τουρνουά στην Ιταλία για την ομάδα της ΕΠΣ Πέλλας. Από την Αλμωπία εκπρόσωποι ήταν οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Μποζίνης, Παναγιώτης Σαββίδης, Παναγιώτης Δεμίρης όλοι του Αλμωπού που αυτά τα παιχνίδια θα τα θυμούνται για πολύ καιρό. Σε αυτή την ηλικία να πηγαίνεις εκτός Ελλάδας για ποδόσφαιρο δεν είναι και λίγο πράγμα.

 ΤΖΑΜΠΑ
Πιο πολύ πείραξε ο τρόπος με τον οποίο χάθηκαν βαθμοί που κόστισαν τον υποβιβασμό παρά η πτώση στην Α’ Κατηγορία για τον Ηρακλή Γαρεφίου. Έτσι όπως ήταν η κατάσταση οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να παραμείνουν στην Α1 αν δεν έχαναν πολλά ματς μέσα από τα χέρια τους.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ
Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που είχε συζητηθεί Καρυδιάς – Κερασιάς πριν γίνει για το αν θα τελειώσει ήρεμα τελικά δεν κουνήθηκε φύλλο. Η αιτία για αυτό δεν ήταν άλλη από τον διαιτητή που το σφύριξε καθώς ο Γιώργος Μιχαηλίδης έτυχε τον απόλυτο σεβασμό των δύο ομάδων δείγμα της μεγάλης του κλάσης αλλά και εμπειρίας. Πολύς θόρυβος για το τίποτα αφού ο Αριδαιώτης ρέφερι τέτοια ματς τα έχει για την πλάκα του …

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ
Στο φορμάρισμα του Νούλη Μήνου ποντάρουν στον Μ.Α. Όρμας για τα τελευταία παιχνίδια που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ο αέρινος ακραίος επιθετικός πέρασε μια μικρή περίοδο χαμηλής απόδοσης ωστόσο ελπίζεται ότι θα επανέλθει σύντομα στις καταπληκτικές εμφανίσεις του πρώτου γύρου.

ΘΕΛΟΥΝ
Θέλει να επαναφέρει στην Α’ Κατηγορία την Αστραπή Ζέρβης ο γνωστός παράγοντας Γιώργος Τζηγκας (Μπαμπάκας) και η πίστη του είναι ότι στα παιχνίδια κατάταξης οι παίκτες θα τον βγάλουν ασπροπρόσωπο και θα πανηγυρίσουν όλοι μαζί. Αφού το λέει και το πιστεύει ο φίλος μας ο Γιώργος κάτι θα ξέρει παραπάνω …

ΜΠΕΛΑΣ
Η φετινή σεζόν ήταν κάτι το περίεργο για τη Δόξα Εξαπλατάνου αφού σώθηκε σχετικά νωρίς και άνετα και στα εναπομείναντα παιχνίδια βρήκε μπελά όταν αγωνιζόταν με τις ομάδες που καίγονταν για βαθμούς. Ο νοών νοείτο …

ΠΙΣΤΗ
Δείχνει να πατάει σταθερά ο ΠΑΣ Ξιφιανής που στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος έχει ψυχή και πιστεύω πάνω απ’ όλα. Η εμπειρία που διαθέτουν κάποια βασικά στελέχη της ομάδας του Βασίλη Μαντζάρη σίγουρα θα παίξει τον ρόλο της στα τελευταία παιχνίδια.

ΜΠΑΡΑΖ
Προετοιμάστηκαν για τους αγώνες μπαράζ η Αστραπή Ζέρβης και η Δόξα Μεγαπλατάνου που μαζί με τον Μακεδονικό Γιαννιτσών θα προσπαθήσουν να πάρουν το εισιτήριο για την Α’ Κατηγορία. Πιο έμπειρες οι δυο πρώτες ομάδες στον ενθουσιασμό ποντάρει ο νεανικός Μακεδονικός Γιαννιτσών.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος γνωρίζει αν θα συνεχιστεί ή όχι η συνεργασία μεταξύ του προπονητή Απόστολου Κώνστα και της Ένωσης Τσάκων;

ΣΧΕΔΙΑ
Από τώρα σχεδιάζει την ομάδα της επόμενης σεζόν ο πρόεδρος και βασικός χρηματοδότης του Άγρα Γιάννης Τρυφωνίδης. Το σίγουρο είναι ότι και στην Α΄Κατηγορία θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Μπορεί ο Ηρακλής Γαρεφίου να υποβιβάστηκε όμως κανείς δεν παραγνωρίζει τη συνέπεια και προσφορά του Προμαχιώτη άσσου Γιώργου Σέλκου. Σε όποια θέση κι αν χρησιμοποιήθηκε ο «Μπαίηλι» τα έδωσε όλα και γι’ αυτό άλλωστε είναι ευχαριστημένος από την αγωνιστικότητα του.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος διαιτητής έκανε το λάθος να μην γράψει το φύλλο αγώνα πρίν την έναρξη του παιχνιδιού και στο ημίχρονο βρήκε τον μπελά του;

ΚΟΥΙΖ
Σας θυμίζει τίποτα ο τίτλος «Το λιμάνι του Αϊ Νικόλα, σε φαγοπότι το Σάββατο το απόγευμα»;

ΕΛΠΙΔΕΣ
Μπορεί να μην τα κατάφερε στην Ίδα ο Εθνικός όμως η εμφάνιση ήταν πολύ καλή και ίσως να δικαιούνταν κάτι παραπάνω η ομάδα στην παρθενική εμφάνιση του Μισέλ Μαυρίδη στον πάγκο. Το ματς μέσα στην Καρυδιά αποτελεί κλειδί για τη μάχη της παραμονής στην Κατηγορία.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ
Όπως στον πρώτο γύρο έτσι και τώρα ο ΠΑΣ Ξιφιανής πήρε με άγχος τη νίκη από τους Προμάχους κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή. Ο Χρήστος Μήτσκας λύτρωσε τους συμπαίκτες του αλλά και τους φίλους της ομάδας που έβλεπαν τη γκέλα κατάφατσα. Πάντως για να λέμε την αλήθεια ο ΠΑΣ παρότι έχει παίκτες εγνωσμένης αξίας δεν παίζει τη μπάλα που πρέπει.

ΠΡΕΣΙΝΓΚ
Από ποια ομάδα Α1 πρεσάρεται έντονα ο νεαρός άσσος Μπίλλυ Κυριακίδης που ανήκει στον Εδεσσαϊκό αλλά έχει σταματήσει για προσωπικούς λόγους.

ΠΕΦΤΕΙ
Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στην Α’ Κατηγορία ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Β’ για τον Άρη Θεοδωρακίου που για ν’ αποφύγει το μοιραίο πρέπει να …κοιμηθεί ο Θεός. Ίσως είναι ευκαιρία να γίνει μια ομάδα από την αρχή με παιδιά από το χωριό.

3 σχόλια:

  1. την Αλμωπια το Θεοδωρακι ανεβαζει οικονομικα ποδοσφαιρικα και πολιτικα ολοι ανεγκεφαλοι μλακ αουτ τι σημαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Κυριακίδης να είναι πιο προσεκτικός γιατί άλλα λέει κι άλλα κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο στα παιδιά της ίδας για την προσπάθεια τους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)