Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Γενικό "κουμάντο" του Βενιζέλου ο Αγγελούδης



Ο Στέλιος Αγγελούδης , μέχρι σήμερα πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και επί χρόνια συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Στέλιος Αγγελούδης έχει έμμεση σχέση με την Αλμωπία , καθώς ο  πατέρας του Κώστας  ,σωστότατος επαγγελματίας , για πολλά χρόνια εργάστηκε ως μάγειρας στα Λουτρά Πόζαρ  και αργότερα στο Εστιατόριο –Ταβέρνα  «Ο ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ» του Δημήτρη Πλέσκα  ( φώτο) στο Λουτράκι .


Ο επιστήθιος συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, μετά από μια επιτυχημένη θητεία «επανεκκίνησης» του δεύτερου Λιμανιού της χώρας και ενώ έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης το master plan εξυγίανσης του ΟΛΘ. Αγγελούδης γεννήθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ όπου εκεί πρωτοσυναντήθηκε με τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο φοιτητή της Νομικής, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αποφοίτησε και από την Σχολή Ευελπίδων και στη συνέχεια σταδιοδρόμησε ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Αποστρατεύθηκε  και ξεκίνησε να δικηγορεί, ενώ μετά το 1993 διετέλεσε Ειδικός γραμματέας Αθλητισμού για τη Μακεδονία και τη Θράκη (1996), Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης (1999), σύμβουλος διοίκησης της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» (2001) και πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης (2004).

Εκλέχτηκε ένατος σε ψήφους από τα 483 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε στενός συνεργάτης και υποστηρικτής του Ευάγγελου Βενιζέλου και κατά την περίοδο που ο νυν πρόεδρος, είχε διεκδικήσει το χρίσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε κοινή διεκδίκηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)