Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τα παίρνει πίσω το υπουργείογια το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στη Σκύδρα

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν να δημιουργείται κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στη Σκύδρα.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε την κ. Τζάκρη ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών πλην αυτής που αφορά στη βόρεια Κοζάνη.
Η λίστα που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Άμυνας αφορά μόνο στην κοινοποίηση εγκαταλειμμένων στρατοπέδων σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι θα δημιουργηθούν τρεις (3) χώροι υποδοχής λαθρομεταναστών ανά Περιφέρεια και ότι αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται σε αναμονή των προτάσεων του Περιφερειαρχών για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής στην Περιφέρειά τους.
Στη συνέχεια οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν για τη λήψη της τελικής απόφασης μετά από ένα στάδιο διαβούλευσης με τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους.
Η κ. Τζάκρη μετέφερε στον υπουργό την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου στρατοπέδου στη Σκύδρα ως χώρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών, διότι το στρατόπεδο αυτό έχει εγκαταλειφτεί από χρόνια, είναι λεηλατημένο, δεν υφίσταται καμία υποδομή του και επιπλέον είναι όμορο σε κατοικημένη περιοχή (εργατικές κατοικίες Σκύδρας).
Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να δει τα πραγματικά περιστατικά και να λάβει υπόψη του όλα τα στοιχεία που του παρέθεσε η κ. Τζάκρη πριν τη λήψη της τελικής απόφασης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)