Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σκληρή επίθεση Γκρούεφσκι στην Ελλάδα, από το βήμα του Ο.Η.Ε.



O Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα, να τιμωρήσει την Ελλάδα, η οποία "φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη ένταξη της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς".




Ενδιαφέροντα σημεία:
Η ομιλια αρχίζει με το θεμα της Συριας, στο οποίο ουσιαστικα προσφερει υποστηριξη στη Συριακη αντιπολίτευση (αν και η κυβερνηση Ασαντ τον στηριξε αναγνωριζοντας τον.)
Ακολουθει εκτενης αναφορά στα θεμα του ονοματος η οποία αποτελει τα 3/4 της ομιλίας. Επεκτεινεται οχι μόνο στο όνομα, αλλα και την"Μακεδονική" ταυτοτητα και γλώσσα, οι οποίες ειναι "κυριαρχα βασικά και αναποσπαστα συστατικα της ύπαρξης του "Μακεδονικου εθνους και κληρονομιάς"

"Εχουμε το δικαιο με το μερος μας"

Επισημως (και ισως για πρώτη φορά), ο πρωθυπουργος των Σκοπίων αναφερει οτι "135 χωρες μέλη του ΟΗΕ εχουν αναγνωρισει τη χωρα" του με το συνταγματικό της όνομα, "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Αυτο κατι σημαινει, ισχυριζεται. Υπαρχουν και πολλες άλλες χώρες συνέχισε, που για τυπικους λόγους αλληλεγγυης προς την Ελλαδα δεν το εχουν κάνει.
Ο χαρτης των Ηνωμενων Εθνων, τα ανθρωπινα δικαιωματα αναφερουν οτι το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου και της χρησης του ονοματος της χωρας, της ταυτοτητας είναι αναφαιρετο για οποιοδηποτε κρατος και πολιτη. Είμαι "Μακεδονας", μιλάω "Μακεδονικά", οι γονεις και οι προγονοι μας το ίδιο.
Οι αρχες των Η.Ε. νομικά δικαιωνουν τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Δυστυχως η Ελλαδα (νοτιος γειτονας) επανειλημενα τα 4 τελευταια χρονια μπλοκαρει την εισοδο μας σε διεθνεις οργανισμους, παραβιαζοντας καθε αρχη της διεθνους νομιμοτητας. Δυστυχως τα Η.Ε. μενουν απραγα σε αυτη την παρανομη σταση της Ελλαδος.

Τιμωρια της Ελλαδος σε παραβιασεις του Διεθνους Δικαιου, αναφορα στο ΔΔΧ

Ο Νικολα Γκρουεφσκι συνεχισε σε ακομα πιο επιθετικό υφος. Ζητησε την τιμωρια της Ελλαδος στις επαναλαμβανόμενες παραβιασεις της ενδιαμεσης συμφωνιας του 95, λεγοντας οτι πρωτη φορά στα χρονικά ζητηθηκε απο μια χωρα (και κατα παραβαση των αρχων και της χάρτας των ΗΕ), να αλλαξει το ονομα και την ταυτοτητα της, αμφισβητώντας ετσι ακομα και τη νομιμοτητα της ενδιαμεσης συμφωνιας.
Αναφερεται στο γεγονος οτι, βασει της ενδιαμεσης συμφωνιας η Ελλαδα εχει υποχρεωση να μην αντικειται στην ενσωματωση της FYROM σε διεθνεις οργανισμους
Το 2010 το ανωτατο δικαστηριο της Χαγης, το δικαστηριο με το υψηλότερο κυρος στον κοσμο, δικαιωσε τη "Μακεδονια" και κατεδειξε με τον πιο επισημο τροπο οτι η Ελλαδα παραβιαζει την ενδιαμεση συμφωνια και το διεθνες δικαιο, εμποδιζοντας την ενσωματωση της "Μακεδονιας" σε διεθνεις οργανισμους, αποσταθεροποιώντας την περιοχη και μπλοκαροντας τις φιλοδοξίες και το μελλον ενος ολοκληρου λαου, του "Μακεδονικου"
Παρόλα αυτα συνεχισε, δεν υπαρχει καμία διεθνης αντιδραση απο τη διεθνη κοινοτητα στις παραβιασεις του διεθνους δικαιου απο την Ελλαδα. Γιατι τοτε χρειαζομαστε το διεθνος δικαιο εαν δεν εφαρμοζεται; Πώς μπορουν τα ΗΕ να το δεχονται αυτο; Τα ΗΕ δημιουργησαν το Διεθνες Δικαιο για να μην εχουμε ποτε Β\ Παγκοσμιο πολεμο

Τα ΗΕ δεν υπομενουν και παραβλεπουν την παρανομη συμπεριφορα και στρατηγικη της Ελλαδος-Κάντε κατι, δεν μπορει να συνεχιστει αυτο, μας προσβαλλει ολους

Η Ελλαδα δε σεβεται το διεθνες δικαιο και δεν γινεται τιποτα για αυτο. Δεν ειναι σωστο, δεν ειναι δικαιο και δε θελουμε να συμμετεχουμε σε μια τετοια διαδικασια.
Πέρα απο τη "μακεδονικη" ταυτοτητα μας η Ελλαδα αρνειται και την υπαρξη της "Μακεδονικης" γλωσσας (την οποια την εχουν αναγνωρισει τα ΗΕ-βλ UNTERM). Ειναι το ιδιο σαν καποιος να αρνειται να μιλαει σε καποιον τη γλωσσα του, Γαλλικα, Πορτογαλικά, Γερμανικά, Γιαπωνεζικα κοκ
Τα ΗΕ θα πρεπει να παρεμβουν ωστε να σταματησει αυτο.
Η Ελλαδα εχει μια στρατηγικη την οποια ακολουθει πιστα. Να μην επιδιωκει την λυση, με σκοπο το προβλημα να διαιωνισθει και ετσι η "Μακεδονικη" σταση να εξασθενισει. Απο θεση ισχυος εκβιαζει και καθυστερει, δε συμμετεχει ενεργα και ενισχυει την ακαμπτη σταση της απο την απουσια διεθνους αντιδρασης στις παραβιασεις του διεθνους δικαιου.

"Ειμαστε Μακεδονες με Μακεδονικη ταυτοτητα και γλωσσα. Αυτο δεν προκειται να αλλαξει ποτε."

Δεν προκειται να εξασθενισουμε τη σταση μας, δεν προκειται να συμβει ποτέ διοτι η "Μακεδονικη" ταυτοτητα υπαρχει για αιωνες και δεν θα γινει ποτέ αποδεκτή η αλλαγη της απο τον "Μακεδονικό" λαό.
Πρεπει όμως το ζητημα να λυθει αμεσα για να υποστηριχθουν και οι φιλοδοξιες της "Μακεδονιας" και η σταθεροτητα στην περιοχη.

Η "Μακεδονια ειναι επικοδομητική, η Ελλαδα σκοπίμως οχι

"Κυριε Προεδρε, μελη των ΗΕ. Η Ελληνικη πλευρα δεν εχει καμία διαθεση να λυσει το προβλημα. Πριν απο 2 μηνες προτεινα εγω ως "Μακεδονας" και ο Ελληνας πρωθυπουργος απο την πλευρα της Ελλαδος να πραγματοποιησουμε συζητησεις υψηλου επιπεδου περα των διεργασιων που γινονται στα ΗΕ. Αυτο απορριφθηκε.
Το παραδειγμα της Σερβίας και του Κοσσοβου της Σλοβενίας και της Κροατιας απεδειξε οτι η αναμειξη στο υψηλότερο επιπεδο, επιφερει απτα αποτελεσματα και οδηγει σε λυσεις.

Πιεσει προς την Ελλαδα μεσω ακομα και του Συμβουλίου Ασφαλειας

Καλω τη διεθνη κοινοτητα, ανεφερε, να βοηθησει ενεργα στην επιλυση του προβληματος βασει των αρχων και της χαρτας των ΗΕ. Αν δεν υπαρξει προοδος σε μια διαμαχη που με ευθυνη της Ελλαδος κρατα 22 χρόνια, τα ΗΕ δε θα πρεπει να μεινουν με τα χερια σταυρωμενα. Θα πρεπει να πιεσουν μεσω της Συνελευσης και του Συμβουλιου ασφαλειας να βρουν μια λυση που θα επιτρεψει την προοδο και ενσωματωση της χωρας μου στους διεθνεις οργανισμους.

Στο τελος της ομιλίας του χειροκροτηθηκε αρκετα θερμα.


ΑΠΌ   ΤΟ BLOG  

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)