Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Επιστροφή μισθωμένων δικαιωμάτων με αλλαγή διατύπωσης στον κανονισμό

Την κατάλληλη νομική διατύπωση στο άρθρο 26 του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1307/2013, που θα επιτρέψει την τροποποίηση του άρθρου 17 του κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμού της ΕΕ 639/2014 περιμένει η χώρα μας, ώστε να έχουν ελπίδες οι 3.500 και πλέον παραγωγοί που έχασαν μισθωμένα δικαιώματα το 2013 και το 2014, είτε πρόκειται για λήπτες, είτε για μεταβιβάζοντες (εφόσον τα μεταβίβασαν ολοσχερώς).
Επί του θέματος έχει υποβληθεί αίτημα από το υπουργείο στις υπηρεσίες της ΕΕ, στο πλαίσιο της αναθεώρησης, διευκρινίζει ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.
Αυτό απαντά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας, ότι έχει υποβληθεί αίτημα από το υπουργείο στις υπηρεσίες της ΕΕ άμεσα, δεδομένου ότι ξεκίνησε συζήτηση αναθεώρησης του κανονισμού του 2013, στο πλαίσιο του Omnibus.

Σημειώνεται πως το σχετικό δημοσίευμα της Agrenda για τους απλήρωτους παραγωγούς με τα μισθωμένα δικαιώματα (φόρμα 6) έφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Πολιτικής του κόμματος.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή αδικία σε βάρος των παραγωγών που παραμένουν απλήρωτοι από το 2014».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Αυγενάκης, το πρόβλημα αγγίζει 3.550 αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά η απάντηση του Βαγγέλη Αποστόλου

Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)