Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τέσσερις νομοί και πέντε δήμοι προς σκληρό lockdown, η εισήγηση της Επιτροπής

Τέσσερις νομοί και πέντε δήμοι προς σκληρό lockdown, η εισήγηση της Επιτροπής

Νέα μέτρα, με την ένταξη νέων περιοχών στο βαθύ κόκκινο εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε στη σκιά των δηλώσεων της καθηγήτριας Α. Κοτανίδου για την κούραση και τη λήψη λανθασμένων αποφάσεων.

Όπως είναι αναμενόμενο το lockdown παίρνει παράταση.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της σήμερα εισηγήθηκε βαθύ κόκκινο, με το αυστηρό lockdown που αυτό συνεπάγεται και τα νέα μέτρα, για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Εφόσον τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να ακολουθήσει την εισήγηση, τότε ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει τις ανακοκοινώσεις το απόγευμα.

Τα νέα μέτρα θα φέρουν αλλαγές στα μαγαζιά και βέβαια στην ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Κατά των πεπραγμένων, όσον αφορά στα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την καταπολέμηση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, τάχθηκε ο καθηγητής Αιματολογίας στην ιατρικής σχολής της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Εξέφρασε την άποψή του πως η διαχείριση της εν λόγω υγειονομικής κρίσης δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και πως το lockdown πρέπει να πάψει να υφίσταται, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.

Παράλληλα, επεσήμανε πως βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση της επιδημίας στη χώρα μας και επανέλαβε πως το lockdown δεν είναι δυνατόν να εξακολουθήσει να ισχύει.

Υπενθύμισε, δε, πως ο ίδιος αποτέλεσε ένθερμο υποστηρικτή του αυστηρού lockdown που εφαρμόστηκε τον προηγούμενο Μάρτιο (2020), ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, κάτι τέτοιο είναι πλέον μη εφαρμόσιμο.

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως τα μέτρα προστασίας κινούνται προς λάθος κατεύθυνση και πως το εργαλείο μας για την καταπολέμηση της COVID-19 είναι οι εμβολιασμοί.

«Η επιδημία θα κρατήσει καιρό. Το εργαλείο είναι οι εμβολιασμοί, αλλά δεν φτάνει. Τα μέτρα είναι σε λάθος κατεύθυνση και είναι πολλαπλά τα προβλήματα του εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)