Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μ.μ.

                  

“Εμείς οι εργάτες είμαστε που με τον ίδρωτά μας
ζυμώνουμε του κόσμου το ψωμί·
πιο δυνατά κι απ’ τα σπαθιά τα χέρια τα δικά μας,
και μόλο το αλυσόδεμα, σκάφτουν, και η γη πλουτεί…”

                                                             ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Σε καιρό πανδημίας, όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι, ανά χρονικά διαστήματα, επί ένα χρόνο τώρα, μπροστά από δυσάρεστες εκπλήξεις, η κυβέρνηση του προσφέρει άλλη μία, τη χειρότερη. Η εξυπηρέτηση φιλικών συμφερόντων δεν μπορεί παρά να αποτελεί την κυρίαρχη εξήγηση για το γιατί το κάνει αυτό, ιδίως αυτή την περίοδο. Ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση που πρέπει να αποπληρώσει παλιά πολιτικά «γραμμάτια» πριν υπογράψει τα καινούρια. 

Για τον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται και για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του κόμματος, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο 24 Απριλίου στις 6 το απόγευμα με σημαντικούς ομιλητές. Την βουλευτή Τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη, τον πρώην γ.γ.του Υπουργείου Εργασίας από το τμήμα Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέα Νεφελούδη και τον Δικηγόρο – Εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο και τις σελίδες στο facebook της Ν.Ε. Σύριζα Πέλλας, αλλά και της Παρέμβαση στην Πέλλα. Είναι πραγματικά ευθύνη όλων μας να γνωρίζουμε τι θα ψηφιστεί στον χώρο της εργασίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο εργαζόμενος θα εργάζεται 10ώρο χωρίς όμως να αμείβεται επιπλέον για αυτό. Το ρεπό που θα δικαιούται, καθώς δεν θα υφίσταται αναπλήρωση, θα λαμβάνεται σε βάθος 6μήνου. Το πνεύμα το νομοσχεδίου είναι άλλωστε η ενίσχυση του εκβιασμού του ατομικού εργαζόμενου και η αποστέρησή του από τη συλλογική αντίδραση. Ως εκ τούτου, αναιρείται και η δικαστική προστασία του εργαζόμενου. Ακόμα, είναι εκβιαστικό και όσον αφορά στα συνδικαλιστικά όργανα και τις απεργίες, ενώ παράλληλα αφαιρείται η προστασία από καταχρηστικές απολύσεις.

 

1 σχόλιο:

  1. Αυτό θα πει δούλεμα και χειραγώγηση.Οι πολυεκατομμυριούχοι προλετάριοι πρώην υπάλληλοι της morgan stanley και οι διαφωνούντες μπρούκληδες ,γαμπροί της πειραϊκής πατραϊκής,προστάτες της εργατικής τάξης.Φάτε σανό χαϊβάνια.Πρρρρρρ Ντορή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)