Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Πέθανε η διάσημη τραγουδίστρια Μίλβα

 https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/lifo_lightbox_open/public/articles/2021-04-24/milva.jpg?itok=kR4niYbS

 

 

 

 Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, που έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως Μίλβα.

 

 Η Μίλβα, που ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια, πέθανε το βράδυ της Παρασκευής στο Μιλάνο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της στο ιταλικό πρακτορείο Ansa.

 Είχε ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του '60 και του '70, συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες όπως οι Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ένιο Μορικόνε, Φράνκο Μπατιάτο και Τζόρτζιο Στρέλερ, ενώ  τα εντυπωσιακά, κόκκινα μαλλιά της ήταν αναγνωρίσιμα πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας της.

 Το 2010 η ίδια είχε γράψει: «Μετά από πενήντα χρόνια αδιάκοπης δραστηριότητας, χιλιάδες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τουλάχιστον στο μισό πλανήτη, εκατό δίσκους σε επτά διαφορετικές γλώσσες, αποφάσισα να βάλω μια τελεία στην καριέρα μου». Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ιταλικής μουσικής, μαζί με την Μίνα και την Ορνέλα Βανόνι.

https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/lifo_lightbox_open/public/articles/2021-04-24/milva1.jpg?itok=jFiox5_0
Η Milva με τον Jose Carreras τραγουδούν σε φιλανθρωπικό gala, τον Δεκέμβριο του 1999. EPA PHOTO DPA/WALTRAUD GRUBITZSCH/wg/kr

«Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

 Γεννημένη στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961 και εργάστηκε ακούραστα επί πέντε δεκαετίες. Ηχογράφησε 173 δίσκους σε διάφορες γλώσσες και έδωσε εκατοντάδες συναυλίες σε πολλές χώρες της γης. 

https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/lifo_lightbox_open/public/articles/2021-04-24/milva3.jpg?itok=ZRk3ADX8
Ηχογράφησε 173 δίσκους σε διάφορες γλώσσες και έδωσε εκατοντάδες συναυλίες σε πολλές χώρες της γης. EPA/Ulrich Perrey

 Η Μίλβα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή και στην Ελλάδα μέσα από την συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο και το τραγούδι «Θάλασσα», ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη στον δίσκο «Von Tag zu Tag», όπου τραγουδούσε στα γερμανικά γνωστά και άγνωστα τραγούδια του Έλληνα συνθέτη.

Πηγή:lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)