Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Πούτιν: Οι δυτικές κυρώσεις είναι κάτι σαν κήρυξη πολέμου

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες από τον Ρώσο πρόεδρο στη σκιά της πολεμικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία, αλλά και της κατάρρευσης της συμφωνίας για εκκενώσεις αμάχων στη Μαριούπολη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε τη γραμμή της Μόσχας και κατήγγειλε τη δράση νεοναζί στην περιοχή της Μαριούπολης, αλλά μίλησε και για παραστρατιωτικούς από χώρες της Ευρώπης σε μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί.

Είπε χαρακτηριστικά: Ναζί και παραστρατιωτικοί από χώρες της Ευρώπης (τους ακούμε να μιλάνε στις επικοινωνίες) χρησιμοποιούν ανθρώπους ως ασπίδα και δεν τους αφήνουν να φύγουν από την Μαριούπολη. Χρησιμοποιούν οχήματα γεμάτα εκρηκτικά. Με αυτές τις ενέργειες οι ναζί καταστρέφουν τη δική τους χώρα. Για αυτό μια από τις απαιτήσεις μας είναι η αποστρατιωτικοποίηση της χώρας. Βοηθούμε τους κατοίκους του Ντονμπάς και συζητήσουμε διάφορες λύσεις με τους εκπροσώπους του Κιέβου».

Στρέφοντας τα βέλη το προς τις χώρες της Δύσης, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι «οι κυρώσεις είναι κάτι σαν κήρυξη πολέμου, αλλά δόξα τω Θεών δεν έχουμε φθάσει εκεί», όμως ξεκαθάρισε τη θέση της Μόσχας και απέναντι στο θέμα της no fly zone, προειδοποιώντας ότι οι χώρες που θα επιβάλουν απαγόρευση εναέριας κυκλοφορίας θα θεωρηθούν ως συμμετέχοντες στον πόλεμο. «Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Άφησε αιχμές και για την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, συνδέοντας το ζήτημα με την Κριμαία: Εάν η Ουκρανία μπει στο ΝΑΤΟ, ήδη κάνει επιχειρήσεις στο Ντονμπάς, άρα θα θελήσει πάρει και την Κριμαία. Και τότε θα πρέπει να παλέψουμε με όλο το ΝΑΤΟ. Και τι είναι αυτό; Δεν είναι ξεκάθαρες οι συνέπειες αυτού; Όλοι καταλαβαίνουν.

Τέλος, ο Πούτιν απέρριψε τη φημολογία περί επιβολής στρατιωτικού νόμου στην Ρωσία, ενώ υποστήριξε ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)