Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

O καιρός

».

Διήμερη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα από την Τρίτη έως και την Τετάρτη, με το νέο κύμα ισχυρών καταιγίδων να στοχεύει αρχικά προς τα δυτικά και στη συνέχεια προς τα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα θα υποχωρήσουν αργά το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το απόγευμα της Τρίτης έως και το βράδυ της Τετάρτης στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές
βροχές και καταιγίδες.

Αυτό το νέο βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

Από το απόγευμα την Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδεςπροβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά την διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)