Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Πλακώθηκαν στο ξυλο στον Δήμο Πέλλας


Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχτηκαν την Δευτέρα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας .

Όλα ξεκίνησαν   όταν τέθηκε για πολλοστή φορά από την Δημοτική Παράταξη «Πέλλα Μπροστά» το οξύτατο πρόβλημα με τα σκουπίδια και την καύση τους σε μερικές περιπτώσεις.

Υπήρξε ένας έντονος διάλογος μεταξύ δύο Δημοτικών Συμβούλων. 

 



Οι δύο σύμβουλοι, ένας από την διοικούσα παράταξη (από τα Γιαννιτσά) και ένας από την ελάσσονα αντιπολίτευση (από την Κρύα Βρύση), αρχικά αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς και ήρθαν στα χέρια έξω από την αίθουσα μετά από διαφωνία και διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους με αφορμή θέμα που συζητήθηκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης για τα πλαστικά απόβλητα. 

Το αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης να μεταβεί στο νοσοκομείο Γιαννιτσών για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Την σχετική ενημέρωση για το "θερμό επεισόδιο" έκανε στο σώμα δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης την ώρα που συζητιόταν το θέμα της έγκρισης μελετών για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων Καψάλη και Φιλιππάκου των Γιαννιτσών. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας του γεγονότος, που καταδικάστηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, διακόπηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Έξω από την αίθουσα, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δημάρχου Γρηγόρη Στάμκου χειροδίκησε κατά του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «Πέλλα Μπροστά» με αποτέλεσμα ο δεύτερος  να μεταβεί στο νοσοκομείο Γιαννιτσών για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μετά από το πρωτοφανές αυτό περιστατικό σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Θ. Θεοδωρίδης: Καταδικάζουμε τη χειροδικία δημοτικού μας συμβούλου από σύμβουλο της παράταξης του δημάρχου Στάμκου

 

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού Πέλλα Μπροστά κ. Θεοδωρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχόμαστε περαστικά στο Σύμβουλο της Παράταξής μας και ταυτόχρονα καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τη χειροδικία. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι θα συνεχίσουν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους χωρίς να εκφοβίζονται από βίαιες συμπεριφορές και απειλές. Το θέμα θα το θέσουμε στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και επιφυλασσόμαστε για κάθε περαιτέρω ενέργεια. Σήμερα είναι μια μαύρη σελίδα για την παρούσα δημοτική αρχή του Γρηγόρη Στάμκου και το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας».

 

«Πέλλα Μπροστά»

Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Στάθης Καστερίδης: Να αποπέμψει ο κ.

 

 

Στάμκος τους τραμπούκους από τις συνεδριάσεις και από την παράταξή του

 


"Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά (ο κ. Στάμκος) θα αποπέμψει τους τραμπούκους από τις συνεδριάσεις και από το ψηφοδέλτιο της παράταξης του στις επερχόμενες εκλογές".

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης "Πέλλα Δήμος Για Όλους", Στάθης Καστερίδης, στο πλαίσιο δήλωσής του για το συμβάν που σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και είχε ως αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης έπειτα από καυγά που είχε με συνάδελφό του της πλειοψηφίας

Ολόκληρη η δήλωση του Στάθη Καστερίδη:

"Δυστυχώς τα φαινόμενα τραμπουκισμού εξακολουθούν να συμβαίνουν στην διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας με τον κ. Στάμκο να τα ανέχεται. 

Σύσσωμη η παράταξη μας αποχώρησε σήμερα από την συνεδρίαση εκφράζοντας την αγανάκτηση της για την επιθετική συμπεριφορά συμβούλου της συμπολίτευσης που αποδεικνύει την καθεστωτική νοοτροπία των 13 χρόνων στην παράταξη του δημάρχου. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, ειδικά με λεκτικές επιθέσεις εναντίον συναδέλφων και με τον κ. Στάμκο να παραμένει απλός θεατής. Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά θα αποπέμψει τους τραμπούκους από τις συνεδριάσεις και από το ψηφοδέλτιο της παράταξης του στις επερχόμενες εκλογές."

 

Bottom of Form

Γρηγόρης Στάμκος: Τραυματίστηκε το πολιτικό μας επίπεδο και η αξιοπιστία ορισμένων που διεκδικούν την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας

 


"Απόψε δεν τραυματίστηκε κανένας άλλος παρά το πολιτικό μας επίπεδο και η αξιοπιστία ορισμένων που διεκδικούν την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας", επισημαίνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος για το επεισόδιο μεταξύ δημοτικών συμβούλων στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας, προσθέτοντας: "Η διερεύνηση του θέματος δεν θα εκπλήξει κανέναν: ένας άξιος συνάδελφος δέχθηκε απρόκλητη υβριστική επίθεση και απάντησε αντί να αγνοήσει τον προβοκάτορα που τον προκάλεσε".                       

Ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου για το συμβάν έχει ως εξής:

"Το αποψινό επεισόδιο έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαιώνει τις απαισιόδοξες προβλέψεις μου για το προεκλογικό κλίμα. 

Απόψε δεν τραυματίστηκε κανένας άλλος παρά το πολιτικό μας επίπεδο και η αξιοπιστία ορισμένων που διεκδικούν την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας. Η διερεύνηση του θέματος δεν θα εκπλήξει κανέναν: ένας άξιος συνάδελφος δέχθηκε απρόκλητη υβριστική επίθεση και απάντησε αντί να αγνοήσει τον προβοκάτορα που τον προκάλεσε. 

Καταλαβαίνω την οργή του έντιμου, του εργατικού ανθρώπου όταν ακούει να τον κατηγορούν για κλέφτη, αλλά το λάθος, πολιτικά και ηθικά, παραμένει. 

Προτρέπω όλους τους συμβούλους και τους υποψηφίους όλων των παρατάξεων να διδαχθούν και να προσέξουν -η ενδεδειγμένη κατάληξη των άθλιων υβριστών δεν είναι το Νοσοκομείο αλλά το Δικαστήριο!" 

 karatzova .com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)