Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Έτοιμοι για όλα δηλώνουν οι ταξιτζήδες



Αν η νέα κυβέρνηση επιχειρήσει να τροποποιήσει τον «νόμο Βορίδη» για τα ταξί, τότε δεν αποκλείεται η χώρα να ξαναζήσει τα θλιβερά γεγονότα του περσινού καλοκαιριού, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον τουρισμό και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Οι αυτοκινητιστές με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δηλώνουν έτοιμοι για κάθε είδους μαζικές κινητοποιήσεις. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) στην επιστολή περιγράφει την έντονη ανησυχία του κλάδου, ενώ γίνεται λόγος για επιλογές μελών της κυβέρνησης -σε ό,τι αφορά την ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού- οι οποίες έχουν δημιουργήσει αμφιβολία και αμφισβήτηση. «Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστούμε ότι στο υπουργείο Μεταφορών δεν κινείται τίποτα. Πρόκειται για ένα υπουργείο από το οποίο αναμένουμε διορθώσεις, εγκυκλίους, διευκρινίσεις», υπογραμμίζεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επαγγελματίες οδηγοί κρίνουν πως η συνεργασία των υπουργείων των κ. Χατζηδάκη και Κεφαλογιάννη δεν εγγυάται ένα υγιές αποτέλεσμα και πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκφράζουν δημιουργούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό. Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί, προσθέστε τη δηλωμένη φημολογία τόσο από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων όσο και από άλλους τουριστικούς παράγοντες ότι γίνονται προσπάθειες για να δοθεί μέρος του μεταφορικού μας έργου προς αυτούς. Το φάντασμα του Ραγκούση και του υπό διαμόρφωση καρτέλ αναβιώνει αργά αλλά σταθερά, αλλά κανείς από αυτούς που επιλέξατε για την ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού δεν βάζει τελεία στο θέμα. Αντίθετα συντηρούν έντεχνα την ανησυχία και την αμφισβήτηση».

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ
Απευθυνόμενοι προς τον κ. Σαμαρά οι ιδιοκτήτες ταξί αυτοκινητιστές επαναλαμβάνουν τη θέση τους ότι εδώ και αρκετό καιρό το ταξί έχει πάψει να είναι κερδοφόρα επιχείρηση και πως δημιουργεί ζημιές και χρέη για τους επαγγελματίες, που παλεύουν με νύχια και με δόντια να φανούν συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην πολιτεία και παράλληλα να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. «Πριν από έναν χρόνο δώσαμε τον αγώνα της ζωής μας υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην εργασία. Επιμείναμε και δικαιωθήκαμε, αποδεικνύοντας ότι όταν το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ανεξάρτητο και απεγκλωβισμένο από σκοπιμότητες, όταν διαθέτει αξίες και ιδανικά, τότε μπορεί να κλείσει τα κρυφά μονοπάτια των νταβατζήδων και των καρτέλ και να προσφέρει σημαντικό έργο στην καταταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία», τονίζουν.
«Με αυτή την επιστολή κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Αν οι επιλογές σας, ο κ. Χατζηδάκης και η κ. Κεφαλογιάννη, δεν σεβαστούν ή παρακάμψουν αυτές τις αξίες (τις οποίες δεν έδειξαν να συμμερίζονται όταν δίναμε τον μεγάλο αγώνα πέρυσι), δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια. Θα είμαστε απέναντί τους χωρίς καμιά διάθεση να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Όταν ο συνδικαλισμός είναι κίνημα κοινωνικό και ανεξάρτητο, τότε δεν είναι συντεχνία», καταλήγουν στο υστερόγραφό τους.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάγνωση της επιστολής δημιούργησε κλίμα ανησυχίας σε όλους τους κλάδους της βαριάς βιομηχανίας της χώρας. Τη στιγμή που ο τουρισμός δείχνει σημάδια μερικής ανάκαμψης έπειτα από τις δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις στην αρχή της σεζόν, το ενδεχόμενο δυναμικών -έστω και ολιγοήμερων- κινητοποιήσεων από τους ταξιτζήδες στην καρδιά του καλοκαιριού μπορεί να σημάνει ανυπολόγιστες ζημιές σε κάθε γωνιά της χώρας.


Από 1η Οκτωβρίου η αύξηση στα διόδια της Εγνατίας οδού

Δεν θα τεθεί προς το παρόν σε ισχύ η αύξηση στην τιμή των διοδίων στην Εγνατία οδό, που με απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα έφτανε εν μέσω θέρους τα 2,40 από 2 ευρώ που είναι σήμερα. Τελικά αποφασίστηκε το «καπέλο» διέλευσης στον αυτοκινητόδρομο να επιβληθεί από την 1η Οκτωβρίου, όταν θα λειτουργήσει και ο νέος σταθμός διοδίων από Καβάλα προς Ξάνθη




ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)