Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

«Το παιχνίδι της τραπεζικής διαπλοκής καλά κρατεί.





ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΤΟΕ



Τραπεζίτες και κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενοι την απόκρυψη των στοιχείων της έκθεσης της  BlackRock, συνεχίζουν να επιδίδονται στο ανελέητο παιχνίδι της απαξίωσης του τραπεζικού συστήματος και της «βολικής» μετατόπισης του κέντρου λήψης των αποφάσεων για την ανακεφαλαιοποίηση  στις Βρυξέλες.

Οι καταστροφικές και αδιαφανείς συγχωνεύσεις του συστήματος Παπακωνσταντίνου – Προβόπουλου θα πάρουν τώρα σάρκα και οστά, από την τρικομματική κυβέρνηση των προθύμων, με στόχο την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το ξεπούλημα των κρατικών τραπεζών και τη βίαιη απαλλοτρίωση της αγροτικής γης.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ απαιτούμε η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει με όρους ισονομίας και με πλήρη διαφάνεια.
Να μην επιτραπεί οι υγιείς τράπεζες να συγχωνευθούν ως εξιλαστήρια θύματα των τραπεζικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από την  κακοδιαχείρηση συγκεκριμένων  διοικήσεων οι οποίες, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να έχουν παραπεμφθεί προ πολλού στη Δικαιοσύνη.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, σταθεροί στις προγραμματικές μας θέσεις, απαιτούμε η  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί με ιδιωτικά μόνο κεφάλαια και χωρίς χρήματα ή οποιασδήποτε άλλης μορφής θυσίες των φορολογουμένων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ είμαστε στο πλευρό των αγώνων της ΟΤΟΕ για την ανασυγκρότηση  ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, το οποίο θα λειτουργεί  προς όφελος της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας, εξασφαλίζοντας τις καταθέσεις του Ελληνικού Λαού και τα δικαιώματα των εργαζομένων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)