Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

«Δίνω τις μάχες φανερά, όχι κρυπτόμενος»



ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ




Υπεραμύνθηκε των επιλογών του Αντώνη Σαμαρά σε όλους τους τομείς ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιορδάνης Τζαμτζής σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το περασμένο Σάββατο στη Σκύδρα . Αναφέρθηκε στα έργα που προγραμματίζονται στο νομό, ενώ τόνισε ότι έχουν γίνει αρκετά και δεν πρέπει να μηδενίζονται και να ισοπεδώνονται όλα.
Εκτίμησε όμως ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα στη Πέλλα ,εάν ενδεχομένως είχε κάποιον υπουργό στη κυβέρνηση . Αυτό όμως δεν το αποφασίζει ο ίδιος, αλλά ο πρωθυπουργός
Ο κ. Τζαμτζής τόνισε  μεταξύ άλλων: «Ο προϋπολογισμός του 2013 που πέρασε είναι πολύ σφιχτός και δύσκολος, που αν όμως στο τέλος του έτους μπορέσουμε να μην ξεφύγουμε από τα όρια του, τότε και το μήνυμα προς τις αγορές θα είναι πολύ ισχυρό και θα δώσει δυνατότητες η οικονομία να αρχίσει να κινείται πιο ελεύθερα.
Ταυτόχρονα, όμως γίνονται προσπάθειες για επενδύσεις στη χώρα και υλοποιούνται κινήσεις που έχουν ως στόχο να προσελκύσουν επενδύσεις. Οι αποκρατικοποιήσεις δεν είναι μια λογική απλά να πουλήσουμε κάτι, αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα να έρθουν επενδυτές που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας, και μάλιστα στο ιδιωτικό τομέα και όχι στον δημόσιο, που και πάλι το δημόσιο θα αναγκαζόταν να βάλει το χέρι στην τσέπη.
Το τρίμηνο αυτό, μέχρι τα μέσα του Απρίλη θα γίνουν οι όποιες αλλαγές είναι απαραίτητες για να προχωρήσουν τα έργα μέσα από το ΕΣΠΑ.
Μέσα από το ΕΣΠΑ προχωρά ταυτόχρονα το πρόγραμμα ΕΤΕΑΝ για να μπορεί να δοθεί στήριξη στις ΜΜΕ, που είναι ο κορμός της ελληνικής οικονομίας.
Μπαίνουν συγκεκριμένοι στόχοι για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η ανάπτυξη στο τουρισμό, της ναυτιλίας και άλλων τομέων.

Στηρίζουμε το έργο της κυβέρνησης με όλες μας τις δυνάμεις γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε. Παρόλα αυτά η χώρα δεν σταματά τη διαπραγμάτευση, διεκδικώντας χρήματα και καλυτέρευση των όρων του Μεσοπρόθεσμου, διεκδικώντας να πετύχει ότι καλύτερο για τον Έλληνα πολίτη.
Μέσα σε αυτή τη δραστηριότητα εντάσσεται και η δική μου κοινοβουλευτική παρουσία. Ήμουν εισηγητής στις αποκρατικοποιήσεις, στα μέτρα για το Μεσοπρόθεσμο, ομιλητής στο φορολογικό, στον προϋπολογισμό και σε όλα τα μεγάλα νομοθετήματα που πέρασαν από τη Βουλή. Γιατί πιστεύω ότι ο βουλευτής πρέπει πρώτα από όλα να μιλά στη Βουλή, να έχει άποψη, να παίρνει θέση.
Η παράταξη αυτή τη στιγμή θέλει ανθρώπους να πολεμήσουνε. Πρέπει να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση με σκληρή μάχη.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Αναφερόμενος στα άλλα κόμματα άσκησε σκληρή κριτκή στον ΣΥΡΙΖΑ , τους ΑΝΑΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  το ΚΚΕ και κυρίως στην ΧΡΥΣΗ
Αυτό που πράττω σήμερα είναι να βάζω πάνω από όλα το καλό της πατρίδας, το καλό της παράταξης και δευτερευόντως το δικό μου καλό.
Γιατί πιστεύω ότι αν η πατρίδα δεν πάει καλά, δεν θα πάει η παράταξη και σίγουρα κανείς μας. Και παίζει πολύ μικρό ρόλο αν θα είναι βουλευτής ο Τζαμτζής ή όποιος άλλος.
Μάχη κρυπτόμενος δεν μπορείς να δώσεις, μόνο μέσα στη Βουλή απέναντι σε παρατάξεις που το μόνο που σκέφτονται είναι μόνο το κομματικό καλό και όχι της πατρίδας. Και μιλώ για τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ έχει μια αντίληψη στην οποία είμαι κάθετος, δέχομαι τις απόψεις, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ σε καμία περίπτωση ότι η χώρα θα πάει μπροστά με κρατική οικονομία. Τα υπόλοιπα κόμματα προσπαθούν να αλιεύουν ψηφοφόρους στα θολά νερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να το πετύχει αλλάζοντας θέσεις…
Η ίδια πρακτική ισχύει και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υπάρχει διπλή γλώσσα. Οι ίδιοι βουλευτές σε άλλα θέματα ψηφίζουν ναι και σε άλλα όχι. Κάνουν καλές κολοτούμπες. Υπάρχει και η Χρυσή Αυγή, που ποντάρει στο πόνο του πολίτη. Μου θυμίζει την περίοδο του 1933 όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία ως Καγκελάριος με ψήφο και μόλις έγινε καγκελάριος κατάργησε τη Δημοκρατία και επέβαλε εθνικοναζισμό.
 Τότε, όπως και σήμερα η Χρυσή Αυγή πράττει σε μας, έδειχνε ως υπεύθυνους τους Εβραίους…σήμερα περνάμε την ίδια κρίση, υπάρχει φτώχεια και οι ξένοι που γίνονται ο στόχος της ΧΑ. Αυτούς δείχνει ως υπεύθυνους. Με τέτοιες λογικές η αντιπολίτευση δεν συνδράμει την κυβέρνηση, έστω με εποικοδομητική κριτική. Υπάρχει μόνο στείρα άρνηση».







 ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
  Πρώτα από όλα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε σε αυτό το κάλεσμα, μια προσπάθειας ενημέρωσης των πολιτών, μέσω υμών βεβαίως, γιατί όσο και αν προσπαθήσεις να έρθεις σε επαφή με τον κόσμο, σίγουρα δεν μπορείς να συναντήσεις όλους τους πολίτες και να ενημερώσεις όλους τους πολίτες.             
  Ο στόχος αυτής της συνάντησης είναι, αφενός να κάνουμε μια συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένας απολογισμός δράσης δικής μου το επτάμηνο αυτό.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Πέλλας για άλλη μία φορά, τους πολίτες της Πέλλας που με εμπιστεύτηκαν ξανά.
Το 2009 παρά το γεγονός ότι είχα την στήριξη και την επιβράβευση από τους πολίτες της Πέλλας,  μου έδωσαν παραπάνω σταυρούς από ότι είχα στις εκλογές του 2007, δηλαδή από 16.000 έφτασα στις 16.850, παρόλα αυτά με το εκλογικό σύστημα και με την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, δεν εκλέχτηκα.
Ο κόσμος της Πέλλας στις εκλογές του 2012, με εμπιστεύτηκε ξανά και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τον τόπο μου, να βοηθήσω τους συμπολίτες μου.
Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και ίσως ακούγεται πολύ τετριμμένο να πούμε ότι διανύουμε μια από τις δυσκολότερες περιόδους στην Ελληνική ιστορία, ίσως την δυσκολότερη περίοδο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μια περίοδο όπου υπάρχει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα και πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Ο κόσμος ο οποίος ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας έχει αυξηθεί, η οικονομία έχει μεγάλους αριθμούς, μεγάλα νούμερα ύφεσης, γίνεται ταυτόχρονα  όμως μια προσπάθεια να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κακή οικονομική κατάσταση.
Από τις εκλογές του Μαΐου και ουσιαστικά μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ξέρουμε ότι δημιουργήθηκε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με 3 κόμματα και επικεφαλής τη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα, ο πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, έχει Υπουργούς από όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση.
Όμως καλό είναι να μην ξεχνάμε τι υπήρχε και τι έχουμε σήμερα.
 Μπορεί να διανύσαμε ένα διάστημα μόλις 7,5 μηνών, αλλά πρέπει να μην ξεχνούμε ότι στους 7,5 αυτούς μήνες έχουν ληφθεί αποφάσεις, μπορώ να τις χαρακτηρίσω «κοσμογονικές».
Κανείς δεν θα περίμενε και κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί τέτοιες αποφάσεις κατά το παρελθόν, είναι όμως αποφάσεις πραγματικά πολύ δύσκολες, πολύ μεγάλες, επώδυνες αποφάσεις, αλλά ταυτόχρονα και απόλυτα αναγκαίες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.
ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
  Να θυμίσω ότι μέχρι πρότινος το μεγάλο ερωτηματικό ήταν το αν η χώρα θα έβγαινε από την Ευρώπη και από το Ευρώ. Εξάλλου ήταν και το σημαντικότερο διακύβευμα των εκλογών του Ιουνίου, γιατί είχαμε απέναντι μας ένα ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έλεγε ευθέως ότι «εγώ με ένα νόμο θα καταργήσω το μνημόνιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να φύγω από την Ευρώπη και από το Ευρώ».
Αυτά είναι κουβέντες που έχουν ειπωθεί, κουβέντες και φράσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αμφισβητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αν θα μπορέσουμε να πετύχουμε να πάρουμε, να εκπληρώσουμε κάποιους όρους για να πάρουμε το δάνειο, αυτό το δάνειο που πήραμε και δεν περίμενε κανείς, και πολλοί έλεγαν ότι η Ελλάδα θα βγει έξω από το Ευρώ.
Να θυμίσω μεγάλους, παγκόσμιου φήμης οικονομολόγους, βραβευμένους με το Νόμπελ Οικονομίας όπως ο Ρουμπινί, όπως άλλοι οικονομολόγοι, οι οποίοι σήμερα παραδέχονται ότι έπεσαν έξω και ότι έκαναν λάθος.
Εδώ βεβαίως, πρέπει να πω ότι η συμπεριφορά του κόσμου, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα, περνάει αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη «πολύ δύσκολα», παρόλα αυτά ο κόσμος προσπαθεί, αλλά περιμένει από εμάς να λάβουμε όλα αυτά τα μέτρα που θα οδηγήσουν σιγά – σιγά την οικονομία έξω από την κρίση και θα φέρουν ξανά την ανάπτυξη στον τόπο.
Στο διάστημα αυτό λοιπόν πάρθηκαν μέτρα επώδυνα, αλλά ταυτόχρονα ξεδιπλώνεται σιγά – σιγά και μία στρατηγική ανάπτυξης για τον τόπο.

Ο προϋπολογισμός του 2013, ο οποίος πέρασε, πρέπει να πούμε ότι είναι ένας πολύ «σφιχτός» προϋπολογισμός, ένας δύσκολος προϋπολογισμός, που αν όμως στο τέλος του έτους μπορέσουμε και δεν έχουμε ξεφύγει από τα σημεία, από τα όρια αυτού του προϋπολογισμού τότε και το μήνυμα προς τις αγορές θα είναι πάρα πολύ ισχυρό και θα δώσει δυνατότητα η οικονομία μας να αρχίσει να κινείται ακόμη περισσότερο ελεύθερα.
Ταυτόχρονα, υπάρχουν προσπάθειες, γίνονται μεγάλες προσπάθειες για επενδύσεις στη χώρα, αλλά υλοποιούνται και πολιτικές που έχουν ως στόχο να προσελκύσουν επενδύσεις.
Οι αποκρατικοποιήσεις δεν είναι λογική «απλά να πουλήσουμε κάτι», αλλά είναι μία λογική να δώσουμε τη δυνατότητα να έρθουν επενδυτές, επενδυτές οι οποίοι θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, και μάλιστα νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο δημόσιο όπου πάλι θα καλείται το κράτος να βάλει το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει.
ΕΣΠΑ
Ταυτόχρονα, προχωρά, ξεκινά πλέον η υλοποίηση του ΕΣΠΑ.
 Το τρίμηνο αυτό μέχρι τα μέσα Μαρτίου, έχουμε τις διάφορες, όποιες αλλαγές γίνουν στο ΕΣΠΑ, αναγκαίες αλλαγές για να προωθηθούν έργα τα οποία έχουν την ωριμότητα και μπορούν να προχωρήσουν.
Μέσα από το ΕΣΠΑ προχωρά ταυτόχρονα και το πρόγραμμα ΕΤΕΑΝ για να μπορέσει να δοθεί στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι ο κορμός της Ελληνικής οικονομίας.
Πρόσφατα από τη Σύνοδο Κορυφής, πέτυχε η Ελλάδα, πέτυχε ο Πρωθυπουργός, να κερδίσουμε 14,5 δις., σε αυτά αν προσθέσουμε 1,8 δις., που είναι τα χρήματα για τον αγροτικό τομέα πάμε στα 16,5 δις., και αν συνυπολογίσουμε σε αυτά άλλα 2 δις.,  τα οποία θα προέλθουν από τη αναθεώρηση των ποσοστών συμμετοχής  της Ελλάδας, τα οποία έχουν πέσει αισθητά λόγω της κρίσης, φτάνουμε στα 18,5 δις., ποσό το οποίο κανείς δεν υπολόγιζε. Μιλάγαμε αν θυμάστε καλά για 11,5 δις, και μάλιστα με πολλές προσπάθειες τα 11,5 δις, γιατί υπάρχουν οι χώρες οι οποίες έχουνε μπει, δεν ήταν στο τρίτο, στο προηγούμενο πακέτο και  βεβαίως διεκδικούν μεγάλο μερίδιο την περίοδο αυτή.
Από εκεί και πέρα αυτό το οποίο έχουμε ως στόχο είναι σωστή διαχείριση και συγκέντρωση εσόδων με διεύρυνση της φορολογικής βάσης  αλλά ταυτόχρονα και αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της φοροδιαφυγής, αλλά και των δαπανών της σπατάλης.
Όχι απλά της δαπάνης, της σπατάλης, την οποία είχαμε πάρα πολλά χρόνια και πάρα πολλά χρήματα χάνονταν.
 ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΓΡΟΤΕΣ
Από εκεί και πέρα μπαίνουν συγκεκριμένοι στόχοι ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα και μιλώ για τον αγροτικό τομέα, η ανάπτυξη στον τουρισμό με την προσέλκυση τουριστών για να μπορέσει η τουριστική βιομηχανία να δώσει έσοδα στο κράτος, της ναυτιλίας αλλά και άλλων τομέων που μπορούν να βοηθήσουν.
Γενικά, δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο για την κατάσταση, μπορούμε να αναφερθούμε ακόμα περισσότερα στα έργα αυτής της κυβέρνησης και το έργο αυτό το οποίο επιτελείται σήμερα και το οποίο στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία μετρά για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Παρόλα αυτά,  η χώρα δεν σταματά την διαπραγμάτευση, διεκδικώντας χρήματα, διεκδικώντας καλυτέρευση των όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, διεκδικώντας να πετύχει ότι καλύτερο για τον Έλληνα πολίτη.
Μέσα σε αυτή τη δραστηριότητα την πολιτική, εντάσσεται και η δική μου δραστηριότητα ως Βουλευτή του Νομού.
Η παρουσία μου μέσα στη Βουλή το διάστημα αυτό είναι συγκεκριμένη και ξεκάθαρη.
ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Είχα μια παρουσία όλο αυτό το καιρό, τους 7 αυτούς μήνες σε όλα τα σοβαρά νομοσχέδια, τα οποία έχουν έλθει μέσα στη Βουλή.
 Ήμουν εισηγητής στις αποκρατικοποιήσεις, μάλλον δεν ήταν μόνο αποκρατικοποιήσεις, ήταν έγκριση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και αποκρατικοποιήσεις.
Στη συνέχεια ήμουν ένας εκ των τριών εισηγητών που όρισε η Κυβέρνηση για τα μέτρα στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ήμουν ομιλητής στον Προϋπολογισμό, στο φορολογικό, στο νομοθέτημα για την παιδεία, σε όλα τα μεγάλα νομοθετήματα που πέρασαν από τη Βουλή ήμουν ομιλητής διότι πιστεύω πρώτα από όλα πρέπει να μιλά στη Βουλή. Πρέπει να έχει άποψη, πρέπει να παίρνει θέση.
Η παράταξη αυτή τη στιγμή θέλει ανθρώπους να πολεμήσουνε. Αυτό που κρίνω και αυτό που πράττω σήμερα, είναι να βάζω πάνω από όλα την πατρίδα, το καλό της πατρίδας, το καλό της παράταξης και δευτερεύοντος το καλό το δικό μου.
Διότι πιστεύω ότι αν η πατρίδα δεν πάει καλά, δεν θα πάει σίγουρα η παράταξη και φυσικά δεν θα πάει κανείς μας.
Και παίζει πολύ μικρό ρόλο το αν θα είναι ο Τζαμτζής Βουλευτής ή αν θα είναι οποιοσδήποτε από εμάς.
 Αυτό λοιπόν που πρέπει να πετύχουμε είναι να βγάλουμε την πατρίδα από την κρίση, δίνοντας μάχη.
 Μάχη, λοιπόν, κρυπτόμενος δεν μπορείς να δώσεις.
Η μάχη δίνεται μέσα στη Βουλή απέναντι σε παρατάξεις οι οποίες σκέπτονται το κομματικό καλό και όχι το καλό της πατρίδος, και μιλώ και για τα 3 κόμματα της αντιπολίτευσης, τα 4 μάλλον κόμματα, το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξαρτήτους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή και φυσικά το ΚΚΕ.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Το ΚΚΕ έχει μία δική του θέση, μία δική του θεώρηση, είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτή τη θεωρία, δέχομαι και σέβομαι τις απόψεις αλλά βεβαίως δεν μπορώ να δεχτώ σε καμία περίπτωση ότι η χώρα θα πάει μπροστά με κρατική οικονομία, με κουμμουνισμό.
Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία προσδοκούν να «ψαρεύουν» ψηφοφόρους, να αλιεύουν ψηφοφόρους στα θολά νερά.
 Από τη μία βλέπουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προσπαθεί να πετύχει το αποτέλεσμα αυτό αλλάζοντας θέσεις, με οβιδιακές μεταμορφώσεις. Ο κ. Τσίπρας από τη μία εμφανίζεται στην Αργεντινή, όπου μιλάει για τα επιτεύγματα της Αργεντινής, τη στιγμή όπου ο κόσμος της Αργεντινής κάνει επίθεση στα μαγαζιά και αρπάζει από μέσα ότι βρει. Από την άλλη, βλέποντας αυτή τη κατάσταση στρέφεται προς τον Σόϊμπλε, στην ισχυρή Γερμανία, στρέφεται προς στην Αμερική και διαπιστώνει ότι εκεί πραγματικά υπάρχει κάτι σωστό. Οι αλλαγές δηλαδή είναι τρομακτικές. Αυτό βεβαίως οφείλεται στο γεγονός ότι οι μετρήσεις δεν δίνουν καλά αποτελέσματα, θετικά αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ίδια όμως πρακτική και λογική ισχύει και για τα άλλα κόμματα. Το ίδιο ισχύει και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι έχουν διπλή γλώσσα. Υπάρχουν στελέχη τα οποία άλλα ψηφίζουν ναι, άλλα ψηφίζουν όχι, σε διάφορα θέματα και φυσικά κάνουν πολύ καλές κωλοτούμπες σε διάφορα θέματα.
Και υπάρχει και η Χρυσή Αυγή, η οποία ποντάρει στον πόνο του πολίτη. Η Χρυσή Αυγή μου θυμίζει την περίοδο του 1933, όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία ως καγκελάριος με ψήφο και μόλις έγινε καγκελάριος κατήργησε την δημοκρατία και επέβαλε εθνικοσοσιαλισμό, δηλαδή ναζισμό. Τότε, όπως και σήμερα η Χρυσή Αυγή πράττει σε εμάς, έδειχνε ο Χίτλερ ως υπεύθυνους για όλα τους Εβραίους, εκμεταλλευόμενος την κρίση του 1929, τη χρεοκοπία της Αμερικής η οποία εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Σήμερα περνάμε την ίδια κρίση, αντιμετωπίζουμε οξύτατα προβλήματα, υπάρχει φτώχεια, υπάρχει κόσμος ο οποίος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, και υπάρχουν ξένοι οι οποίοι γίνονται ο στόχος από πλευράς Χρυσής Αυγής. Αυτούς δείχνει ως υπεύθυνους.
Εδώ λοιπόν πρέπει να πούμε ότι με τέτοιες λογικές η αντιπολίτευση δεν συνδράμει την κυβέρνηση έστω με εποικοδομητική κριτική. Εποικοδομητική κριτική δεν γίνεται. Υπάρχει μια στείρα άρνηση, όχι σε όλα και βλέπουμε πολλές φορές να υπάρχει και ταύτιση μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ σε πάρα πολλές περιπτώσεις.
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ
Θεωρώ λοιπόν ότι ένας Βουλευτής σήμερα πρέπει να μιλάει μέσα στο Κοινοβούλιο, πρέπει να έχει θέση, πρέπει να έχει άποψη, και βεβαίως πρέπει να μεταφέρει πρώτα από όλα και τα προβλήματα του τόπου του.
Αυτό κάνω μέσα από ομιλίες αλλά και από μια σειρά τοποθετήσεων, και τα όργανα, τα εργαλεία που έχει ένας Βουλευτής στα χέρια του είναι συγκεκριμένα. Πέρα από τον λόγο του μέσα στη Βουλή, είναι οι ερωτήσεις, οι αναφορές που μπορεί να κάνει και οι διάφορες παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει μέσα στη Βουλή και στα διάφορα Υπουργεία.
Έτσι λοιπόν πρέπει να σας πω ότι το διάστημα αυτό, σύμφωνα και με τα στοιχεία που υπάρχουνε, έχω καταθέσει πάνω από 100 ερωτήσεις, πολλές, πάνω από 50 αναφορές, έχω κάνει μέσα στη Βουλή, στην Ολομέλεια της Βουλής πάνω από 15 ομιλίες και βεβαίως πολλές ομιλίες μέσα στις Επιτροπές.
Είμαι μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Πρέπει να πω ότι είναι οι 2 ισχυρότερες επιτροπές μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Επιτροπή Οικονομικών συνεδριάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Στη μεν Επιτροπή Οικονομικών περνούν όλα τα νομοσχέδια τα οποία που έχουν σχέση με τα οικονομικά, φορολογικά, κλπ. Στη δε Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, επειδή εκτός από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι και το Υπουργείο Ανάπτυξης, καταλαβαίνετε ότι τα αντικείμενα είναι πάρα πολλά.
Αυτά λοιπόν που έχουν σχέση με τον Νομό μας, είναι πάρα πολλά σε σχέση και με τα νομοσχέδια που έχουν έρθει μέχρι σήμερα, αλλά και με τις παρεμβάσεις που έχω κάνει μέχρι σήμερα για τα θέματα αυτά.
 ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ
Έχω μία λίστα την οποία θα σας την μοιράσω κιόλας, με τις διάφορες ερωτήσεις που έχω καταθέσει ανά Υπουργείο. Απλά θα ήθελα να σταθώ σε κάποια θέματα περισσότερο για να δώσω σε εσάς ίσως το έναυσμα για πιθανές ερωτήσεις, θέματα όπως του αγροτικού τομέα, θέματα της ασφάλισης των αγροτών, θέματα που αφορούσαν τα φωτοβολταικά των αγροτών για τα οποία δόθηκε μάχη, θέματα της φορολόγησης των αγροτών, θέματα  που έχουν σχέση με την περίθαλψη και μιλάω για την λειτουργία των ΚΕΠΑ, όχι μόνο στο νομό αλλά πανελλαδικά, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, θέματα τα οποία έχουν σχέση με την ανάπτυξη και τα έργα του νομού. Έχω φέρει και με επίκαιρη ερώτηση το θέμα του δρόμου Θες/νίκης – Έδεσσας, και ιδιαίτερα το τμήμα το οποίο είναι η παράκαμψη των Γιαννιτσών. Επίκαιρη ερώτηση σημαίνει έχουμε πέντε λεπτά ο Βουλευτής που ρωτά και έξι λεπτά ο Υπουργός που απαντάει, για να συζητήσουμε ένα θέμα, δηλαδή να τοποθετηθεί ο καθένας και η διαδικασία αυτή γίνεται μέσα στη Βουλή, είναι οι λεγόμενες επίκαιρες ερωτήσεις που γίνονται.
Πάλι με επίκαιρη ερώτηση έφερα το θέμα της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, και μιλώ για τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται, το πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που περνάει για να περάσουν τον έλεγχο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, περνάει πολύς καιρός, περνούν 7,8,9, 12 μήνες και άνθρωποι δεν έχουν κληθεί να περάσουν. Το θέμα αυτό λοιπόν το έφερα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση και ο Υφυπουργός κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύτηκε και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε μία επιτροπή η οποία θα προχωρήσει τη διαδικασία για αυτούς οι οποίοι είναι μόνιμα ανάπηροι να μην περνούν από τη διαδικασία ξανά. Χαρακτηριστικά ανέφερα ότι μία αναπηρία ενός μέλος του σώματος δεν μπορεί ούτε να αναπληρωθεί και δεν υπάρχει λόγος να περιμένει κάποιος κάτι διαφορετικό να γίνει. Όπως και μεθαύριο την Τετάρτη θα συζητηθεί μία επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα και η οποία έχει δύο σκέλη. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση, πρώτον το θέμα της ασφάλισης των αγροτών στα 40 έτη δουλειάς και δεύτερον το εάν οι γεννηθέντες του 1948 θα πάρουν σύνταξη στα 65 ή στα 67. Ήταν δύο θέματα τα οποία εδώ και πολύ καιρό έχω βάλει, και με ομιλίες στη Βουλή από πριν τις γιορτές του 2012, ήταν και 2 θέματα τα οποία είχαν και τα μπλόκα των αγροτών σαν αίτημα που πρέπει να υλοποιηθεί.

ΕΡΓΑ
Όσον αφορά τα έργα στο Νομό έχετε ήδη ακούσει για τις μελέτες οι οποίες υλοποιούνται για την παράκαμψη των Γιαννιτσών. Ήδη προχωράει η διαδικασία και για το Φράγμα του Αλμωπαίου Ποταμού και πριν από δύο εβδομάδες που επισκέφτηκα τον κ. Θεοχαρόπουλο η απάντηση του ήταν ότι έχει πάει πλέον για υπογραφή στον Υπουργό, να προχωρήσει η διαδικασία και κατοχυρώθηκε η δημοπρασία και πλέον ο Υπουργός υπόγραφε πριν 2 εβδομάδες το αποτέλεσμα για να ξεκινήσει η μελέτη επιτέλους του Φράγματος του Αλμωπαίου ποταμού. Για το Φράγμα της Γραμμόσκας που αφορά τον Δήμο Πέλλας, έστειλαν η διαχειριστική αρχή από την Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μία σειρά παρατηρήσεων για τη μελέτη που έχει εκπονηθεί ζητώντας από το Δήμο Πέλλας να διορθώσει διάφορα σημεία μέσα στη μελέτη. Από εκεί και πέρα υπάρχουνε ανοιχτά θέματα αυτή τη στιγμή και δύο σοβαρά θέματα που εγώ κρίνω ότι είναι πολύ σημαντικά, είναι αφενός μεν η πορεία του χιονοδρομικού κέντρου Βόρα, και δεύτερο θέμα σοβαρό το να γίνει επιτέλους ο δρόμος ο οποίος θα συνδέσει την Αλμωπία με το χιονοδρομικό. Σε μια συνάντηση που είχαμε στην Έδεσσα είπα ότι αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και εγώ ντρέπομαι όταν πηγαίνω, γιατί πηγαίνω, στην Όρμα, και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα σε αυτό το θέμα και δεν έχει τελειώσει αυτό το θέμα.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας ότι το τόξο το ορεινό που υπάρχει στο νομό και το χιονοδρομικό εάν συνδεθεί με τα Λουτρά του Λουτρακίου, με τα Λουτρά Πόζαρ, τότε θα έχουμε πολλά περισσότερα οφέλη παρά προβλήματα. Ίσως κάποιοι το βλέπουνε στενόμυαλα. Θεωρώ όμως ότι η σύνδεση ειδικά αυτών των δύο θα πολλαπλασιάσει τους επισκέπτες.
Βεβαίως πρέπει να σας πω ότι επαναφέρω την εβδομάδα που έρχεται, επαναφέρω με ερώτημα μου στη Βουλή την πρόταση την οποία είχα κάνει κατά το παρελθόν για τη δημιουργία υδατοδιαδρόμου. Όταν επισκέφτηκε η κα. Κεφαλογιάννη τον Νομό μας και βρεθήκαμε στην λίμνη Βεγορίτιδα, της είπα παρουσία του Δημάρχου Έδεσσας αλλά και τοπικών παραγόντων ότι από παλιά είχαμε κάνει μία πρόταση, την οποία εγώ την στήριξα με νύχια και με δόντια τότε, και μάλιστα είχα κάνει ενέργειες στην τότε Υπουργό κα. Πετραλιά, για την δημιουργία υδατοδιαδρόμου στη λίμνη Βεγορίτιδα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να προσγειώνονται και να απογειώνονται υδροπλάνα. Το πλάνο εκείνο με τα υδροπλάνα σταμάτησε, πάγωσε. Σήμερα αλλάζει ο νόμος, γίνονται αλλαγές για τα υδροπλάνα και θα επανέρθει ξανά στη Βουλή το θέμα αυτό.
Η Πέλλα δεν θα πρέπει να είναι έξω. Έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ποιοτικό τουρισμό και υπάρχει η δυνατότητα, ιδιαίτερα για τις περιοχές αυτές, να λειτουργήσει υδατοδιάδρομος και η περιοχή μας να έχει οφέλη. Για αυτό το λόγο και την εβδομάδα που έρχεται καταθέτω ερώτηση στη Βουλή και ζητάω από την αρμόδια Υπουργό, την κα. Κεφαλογιάννη, εγγράφως μάλιστα να συμπεριλάβουν και εμάς, να ελεγχθεί η περιοχή και να δοθεί άδεια στην δική μας λίμνη.
Από εκεί και πέρα πολλά είναι τα έργα τα οποία υπάρχουν στο Νομό, έργα τα οποία απαιτεί ο Νομός, όλοι μας γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά χωρίς όραμα και χωρίς διεκδίκηση τίποτα δεν πρόκειται να έρθει.
ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Είχα πάντοτε τη λογική του «όλοι μαζί», αυτή τη λογική έχω πάντοτε και με αυτή τη λογική πορεύομαι και πιστεύω ότι είναι η μόνη που μπορεί να δώσει δυνατότητες να γίνουν πράγματα στο Νομό.
Είμαι βέβαιος ότι θα ρωτήσετε αν είχε έναν Υπουργό ο Νομός. Ακούστε, εγώ πίσω από το δάκτυλό μου δεν κρύφτηκα όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ λέω ναι, παλεύω σήμερα με όλες μου τις δυνάμεις, αν είχε έναν Υπουργό ο Νομός σίγουρα θα ειχε και ένα πιο ισχυρό χαρτί. Αυτό όμως δεν το αποφασίζω εγώ, το αποφασίζει ο Πρωθυπουργός.
Δεν θέλω να προχωρήσω περισσότερο, πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε ένα διάλογο, γιατί μέσα από το διάλογο θα βγούν πολλά.
Παρέλειψα να αναφέρω τα Λουτρά Λουτροχωρίου, είναι μία πρόταση από παλιά η οποία δεν περπάτησε. Πρέπει να πω ότι σαν Βουλευτής στην προηγούμενη θητεία μου, κατόρθωσα, πέτυχα να βγάλουμε 500 εκατομμύρια για να υλοποιηθεί το έργο αυτό αλλά δυστυχώς στη συνέχεια κόπηκε από την Περιφέρεια το έργο. Σήμερα να προσδοκούμε ότι θα ενταχθούν κάπου, δεν ξέρω αν μπορούμε ή αν πρέπει να προσδοκούμε, αυτό που όμως τονίζω και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σκύδρας είναι ένα. Δημόσια Ανοιχτή, Πρόσκληση  και όποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να προσέλθει. Αυτά δεν γίνονται ούτε εν κρυπτώ, ούτε με μισόλογα, ούτε φέρνοντας ο ένας τον Χ και ο άλλος τον Ψ.
Αύριο έχει στη Θεσσαλονίκη μία ημερίδα, στην ημερίδα αυτή θα είναι παρόν και η κα Κεφαλογιάννη και ο κ. Καράογλου. Θα είναι παρόν και θα είναι ομιλητής ο Κώστας ο Κουσκούκης, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι καθηγητής Πανεπιστημίου και ξέρει πολύ καλά τα θέματα του θερμαλισμού, τα θέματα γενικότερα των ιαματικών πηγών.
Ο νομός μας μπορεί να καταστεί Κέντρο Τουρισμού Ευεξίας, γιατί μπορεί να συνδυάσει αφενός μεν το τοπίο, τα νερά, αλλά πάνω από όλα τα ιαματικά νερά και να προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη. Πέρα όμως από την ευεξία μπορεί να προσφέρει και ίαση σε μία σειρά από ασθένειες.
Αναφέρθηκα στο όνομα του κ. Κουσκούκη επειδή ήρθε, επισκέφτηκε τον Νομό, επισκέφτηκε τα Λουτρά του Λουτροχωρίου.
Αυτά όλα μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά , εάν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, εγώ είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουνε να επενδύσουνε, αλλά αυτά γίνονται με διάφανες διαδικασίες και διάφανη διαδικασία για εμένα και για τον οποιοδήποτε νομίζω είναι να κάνεις μία εκδήλωση ενδιαφέροντος, μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να λέμε σωστά τους όρους, για μια επένδυση η οποία σίγουρα θα φέρει οφέλη στον επενδυτή, αλλά θα φέρει οφέλη και γενικότερα στη τοπική κοινωνία.
Και αυτό θα έπρεπε χρόνια τώρα να έχει γίνει για το χιονοδρομικό μας κέντρο, το οποίο βλέπουμε να αντιμετωπίζει προβλήματα και βεβαίως πρέπει να πάμε ορθά στη σωστή αξιοποίηση του, αξιοποίηση με επενδύσεις για να μπορέσει όχι μόνο να κρατήσει τις υποδομές που ήδη υπάρχουν στον Νομό, αλλά να τις αναπτύξει και να φέρει ανάπτυξη στον νομό γενικότερα.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΦΟΡΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
1.     ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ  27-9-2012
2.     ΠΕΡΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ  1-11-2012
3.     ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 18-10-2012
4.     ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ 3-10-2012
5.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ 23-10-2012
6.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΟΦΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 7-12-2012
7.     ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΛΩΡΟΥ 23-1-2013
8.     ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 19-7-2012
9.     ΦΑΡΜΑΚΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ 12-9-2012
10.            ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΝΤΗΖΕΛ 23-8-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
1.     ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ 23-1-2013
2.     ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 26-9-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
1.     ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΕΛΠΝΟ  (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 24-10-2012
2.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΕΛΠΝΟ & ΟΚΑΝΑ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 24-10-2012
3.     ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν. 3852  7-12-2012
4.     ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 5-10-2012
5.     ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΨΥΓΑΡΧΩΣ»
23-1-2013
6.     ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 6-2-2013



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
1.     ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΔ 3190 ΚΑΙ ΤΟΥ Ν. 3982 ΤΟΥ 2011 22-10-2012
2.     ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ)  26-9-2012
3.     ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ 9-11-2012
4.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
26-9-2012
5.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 13-9-2012
6.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ)
3-10-2012
7.     ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 19-9-2012
8.     ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ 11-10-2012
9.     ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟΥ ΑΕΠΙ 17-10-2012
10.            ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΑΛ – ΓΕΛ 23-7-2012 *
11.            ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 8-11-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
1.     ΣΧΟΛΑΖΟΥΣΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 4-10-2012
2.     ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ 21-1-2013
3.     ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 29-1-2013
4.     ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 26-7-2012
5.     ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 17-10-2012
6.     ΜΕΤΡΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΕ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 11-10-2012
7.     ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 24-1-2012
8.     ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΠΟΤΑ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 27-9-2012
9.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ & ΑΡΙΔΑΙΑΣ 30-7-2012
10.            ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1% ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 4-10-2012
11.            ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 29-11-2012
12.            ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ 4-2-2013
13.            ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΒΟΡΑΣ 4-2-2013
14.            ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10ΕΤΙΑ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 8-2-2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
1.     ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 10-10-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
1.     ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
10-10-2012
2.     ΕΡΩΤΗΣΗ-  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΕΒ ΚΑΙ ΤΟΕΒ 4-10-2012
3.     ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΩΔΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ 3-1-2012
4.     ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΤΕΓΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 10-10-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1.     ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΑ 40 ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
22-1-2013 (+ ΕΠΙΚΑΙΡΗ)
2.     ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΓΑ 22-1-2013
3.     ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΒΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
3-12-2012
4.     ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 27-9-2012
5.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
23-1-2013
6.     ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 13-2-2013
7.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 7-8-2012, 28-1-2013
8.     ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ 10-10-2012
9.     ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
8-11-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
1.     ΚΛΟΠΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΔΕΗ 17-7-2012
2.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ 31-7-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
1.     ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 5ΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 9-1-2013
2.     ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 4-9-2012
3.     ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ 19-11-2012
4.     ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 12-12-2013
5.     ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 13-2-2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
1.     ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΕΔΕΣΣΑΣ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ 2-10-2012
2.     ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΟΜΜΕΧ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ)
11-12-2012
3.     ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 31-10-2012
4.     ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ 2-10-2012
5.     ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 20-9-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
1.     ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΕΘΑΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ)
11-12-2012
2.     ΔΙΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 10-1-2013






ΑΝΑΦΟΡΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
1) ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΠΙΠΕΡΙΑΣ 25-6-2012
2) ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΌ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ 16-1-2013
3) ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΕΛΓΑ - ΤΟΕΒ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ 23-7-2012
4)ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΕΛΓΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ 23-7-2012
5)ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΕΒ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ 10-12-2012
6)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ
    13-8-2012
   7) ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
       14-2-2013
  8) ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
      ΛΥΣΣΑΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
      ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ)14-2-2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
1.     ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ – ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» 1-2-2013
2.     ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 14-7-2012
3.     ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ 18-9-2012
4.     ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ 14-2-2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
1.     ΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ 19-11-2012
2.     ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ Β΄ΦΑΣΗ 10-8-2012
3.     ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΕΙ ΕΔΕΣΣΑΣ 22-11-2012
4.     ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΙΕΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 29-8-2012
5.     ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ 1-10-2012
6.     ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ 10-12-2012
7.     ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 10-12-2012
8.     ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ (ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ) 14-2-2013
9.     ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ & ΤΕΙ 14-2-2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
1.     ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ, ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ  ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 5-10-2012
2.     ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ 22-1-2013
3.     ΙΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ 14-2-2013
4.     ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ) 14-2-2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
1.     ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΛΛΑΣ 23-7-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
1.     ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΣΕΠ 8Κ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1.     ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ 1948(ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 13-12-2012
2.     ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΑΕΔ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
1-8-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
1.     ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΕΒΡΟ (ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ) 3-8-2012



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
1.     ΟΦΑΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ 13-11-2012
2.     ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΕΛΤΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 3-8-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
1.     ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΛΑΦ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 29-10-2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)