Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών στον ΕΛΓΑ ζητά με επιστολή της στον Πρόεδρο του Οργανισμού η βουλευτής Θ. Τζάκρη



 

Παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών στον ΕΛΓΑ ζητά με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Βασίλη Έξαρχο, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η βουλευτής, ο αγροτικός κόσμος της χώρας βιώνει βαθύτατη κρίση λόγω της ραγδαίας αύξησης του κόστους παραγωγής (αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο, τα φάρμακα, τα λιπάσματα κτλ) και της έλλειψης ρευστότητας, ενώ πολλοί αγρότες παραμένουν απλήρωτοι για τα προϊόντα που πώλησαν κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, θέματα που τους έχουν οδηγήσει σε πραγματική αδυναμία να καλλιεργήσουν και καθιστούν και το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο κινητοποίησης των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα.
Για τους λόγους αυτούς η κ. Τζάκρη ζητά στην επιστολή της νέα παράταση της καταληκτικής προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ, ώστε οι αγρότες της χώρας μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να μη στερηθούν την ασφαλιστική κάλυψη του Οργανισμού για τη ζημία που υπέστη η παραγωγή τους κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο.-

----------
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Τζάκρη έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, μετά την πρόσφατη αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΛΓΑ εκ μέρους των αγροτών, οι ασφαλιστικές εισφορές  υπολογίζονται πλέον βάση ενός συνδυασμού που λαμβάνει υπόψη το είδος καλλιέργειας, τη στρεμματική απόδοση και το μέσο όρο της τιμής πώλησης του προϊόντος την τελευταία πενταετία και προκαταβάλλονται από τους αγρότες εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που καθορίζεται με απόφαση που εκδίδεται από εσάς.
    Όπως επίσης γνωρίζετε, η τελευταία προθεσμία που είχε δοθεί στους αγρότες για την καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών, κατόπιν παρατάσεων, έληξε την 31-1-2013.
Ο αγροτικός κόσμος της χώρας βιώνει βαθύτατη κρίση λόγω της ραγδαίας αύξησης του κόστους παραγωγής (αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο, τα φάρμακα, τα λιπάσματα κτλ) και της έλλειψης ρευστότητας, λόγω της οποίας πολλοί εκ των αγροτών παραμένουν απλήρωτοι για τα προϊόντα που πώλησαν κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε πραγματική αδυναμία να καλλιεργήσουν και καθιστά τα προϊόντα τους μη ανταγωνιστικά, θέματα που καθιστούν και το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο κινητοποίησης των αγροτών  σε ολόκληρη την χώρα.
Για τους λόγους αυτούς κ. Πρόεδρε με την παρούσα επιστολή μου σας ζητώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο νέας παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών εκ μέρους του ΕΛΓΑ, ώστε οι αγρότες της χώρας μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να μη στερηθούν την ασφαλιστική κάλυψη για τη ζημία που υπέστη η παραγωγή τους κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο.»-

1 σχόλιο:

(3)