Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ευχαριστούν τον Δήμαρχο Αλμωπίας


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της Αλμωπίας ευχαριστεί τον Δήμαρχο Αλμωπίας Κύριο Δημήτριο Πασόη για συμπαράσταση και τη βοήθεια που προσφέρει , όπως αναφέρουν παρακάτω:


Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του αγώνα των αγροτών της Αλμωπίας, μετά από 10 ημέρες κινητοποιήσεων, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τη Δημοτική αρχή του Δήμου Αλμωπίας και προσωπικά τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη για την συμπαράσταση και τη βοήθεια που μας παρέχουν, από την 1η ημέρα της κινητοποίησής μας. Ο Δήμος Αλμωπίας αποτελεί για εμάς, έναν πολύτιμο σύμμαχο στο δίκαιο αγώνα μας απέναντι στις αδιανόητες πρακτικές και αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τους πολίτες της Αλμωπίας για την ηθική και υλική υποστήριξή τους, όπως επίσης και για την κατανόησή τους στο καθημερινό μέτωπο του αγώνα μας.
Σας υπενθυμίζουμε τις θέσεις μας και τα καθ’ όλα δίκαια και λογικά αιτήματά μας:
Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων και οι υψηλές τιμές των εφοδίων, η ψαλίδα των τιμών από την παραγωγή μέχρι το καλάθι του καταναλωτή, η ασυλία των μεσαζόντων, των καρτέλ και των super market, η τοκογλυφική πρακτική των τραπεζών και το στράγγισμα της χρηματοδότησης των αγροτικών νοικοκυριών, καθώς και  μια ατελείωτη σειρά προβλημάτων, οδήγησαν την Ελληνική γεωργοκτηνοτροφική οικογένεια σε αδιέξοδο.
Η «αδυναμία» του κράτους να δώσει λύσεις σε ζητήματα επιβίωσης , μας οδηγεί στο να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, καθώς και της Ελληνικής επαρχίας στο σύνολο της.
Καλούμε όλους τους γεωργοκτηνοτρόφους της Αλμωπίας σε πανστρατιά, στον δίκαιο αγώνα, εντείνοντας την πίεση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Καλούμε  όλους τους φορείς της Αλμωπίας να σταθούν στο πλάι μας ! Η Αλμωπία έχει φωνή!!!!
Καλούμε τους βουλευτές του νομού Πέλλας, να πάρουν θέση άμεσα, με πράξεις και όχι μόνο με λόγια.
Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους συναδέλφους μας, αγρότες, ανά την Ελλάδα και συναποφασίζουμε τα επόμενα βήματα μας.
Το αγροτικό κίνημα που δυναμώνει μέρα με τη μέρα, συμπαρατάσσεται με τους αγώνες όλων των κοινωνικών ομάδων, θα δώσει αποφασιστική απάντηση. 
Ζητούμε:
-   Τη μείωση του  κόστους  παραγωγής με τη χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου.
-   Να μην  ισχύσει η μείωση του ποσοστού επιστροφής του ΦΠΑ στο 6% από 11%.
-   Τη μείωση του ΦΠΑ και κατ επέκταση των τιμών στα γεωργικά εφόδια και μηχανήματα  που επιβαρύνουν υπέρμετρα το κόστος παραγωγής.
-   Κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ και ταυτόχρονα τη θέσπιση ασφαλιστικού φορέα  που θα καλύπτει πλήρως τις ζημίες στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, για όσους επιθυμούν να ασφαλιστούν.
-   Άμεση εξόφληση των παραγωγών από τους εμπόρους και ταυτόχρονη εφαρμογή του Μητρώου Εμπόρων.
-   Αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων.
-   Να μην επιβληθεί κανένας φόρος  στα αγροτεμάχια και στα αγροτικά ακίνητα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 € προσαυξημένο κατά 5.000€ για κάθε παιδί.
-   Να υλοποιηθούν όλα τα κοινοτικά προγράμματα δράσης που αφορούν τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες, απλουστεύοντας τις διαδικασίες και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων τους.
-   Να επιβληθούν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα.
-   Να μη γίνει περικοπή του δώρου και του επιδόματος αδείας των συνταξιούχων του ΟΓΑ, να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60.
-   Επιδότηση των ζωοτροφών και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, στις μικρομεσαίες κτηνοτροφικές μονάδες.                       
                                           
                                       Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
    Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της Αλμωπίας ευχαριστεί τον Δήμαρχο Αλμωπίας Κύριο Δημήτριο Πασόη για συμπαράσταση και τη βοήθεια που προσφέρει , όπως αναφέρουν παρακάτω:

    KΑΙ ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ,ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΚ...
    καληνυχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)