Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Πέρασε η πρόταση Βέμπερ – 29 οι ευρωβουλευτές που στήριξαν Κύρτσο

 

Με ψήφους 91 υπέρ, πέρασε η πρόταση του Μάνφρεντ Βέμπερ για την αναστολή των δικαιωμάτων του Γιώργου Κύρτσου ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ωστόσο κατά τη σημερινή ψηφοφορία στην ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, 29 ευρωβουλευτές επέλεξαν να στηρίξουν τον Γ. Κύρτσο, ενώ 11 έκαναν αποχή.

 

Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ «εξήγησε ότι ο Μητσοτάκης του ζήτησε αποπομπή μου αλλά αυτός δεν το δέχθηκε και πως το ΕΛΚ δίνει προτεραιότητα σε κόμματα έναντι ευρωβουλευτών».

 

Ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε επίσης ότι «η πρόταση Μητσοτάκη ήταν για εκπαραθύρωση μου από το ΕΛΚ», προσθέτοντας πως ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης «ζήτησε 6μηνη στέρηση δικαιωμάτων μέλους ΕΛΚ» και πως ο Βέμπερ  ήταν αυτός που κατέληξε σε πρόταση για 12μηνη στέρηση δικαιωμάτων.

 

Σημειώνεται ότι πριν από την ψηφοφορία, ο Γ. Κύρτσος έστειλε επιστολή προς τα μέλη του ΕΛΚ με την οποία εκθέτει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο καταλογίζει «συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis» και «ανελεύθερες πρακτικές».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)