Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός αύριο Τετάρτη 9/3 στην περιοχή μας

 

 

 

Πιθανότητα για χιονοπτώσεις το πρωί. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα επικρατήσει συννεφιά.


 Τι κι αν διανύουμε την 8η μέρα της Άνοιξης ο καιρός συνεχίζει να μας δείχνει τα δόντια του. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το πρωί της Τετάρτης θα έχουμε σύννεφα σε Θεσσαλία, Στερεά, Έυβοια και Σποράδες που θα δίνουν βροχές και χιονοπτώσεις, ενώ στα επτάνησα ο καιρός θα είναι επίσης άστατος.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί, ενώ από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα περάσουν κάποια σύννεφα δίνοντας βροχές και χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην Πελοπόννησο θα έχουμε βροχές αλλά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενούν.

Το βράδυ, αναμένονται χιόνια στα πεδινά της Χαλκιδικής, στη Μαγνησία, στη ΒΑ Στερεά στη Β.Αττική και την κεντρική - βόρεια Εύβοια.

Στην Αττική από το πρωί θα έχουμε συννεφιά και τοπικές βροχές αλλά και χιόνια πάνω από 300-400 μέτρα. Από το μεσημέρι θα επικρατήσει συννεφιά και από το βράδυ ξανά δεν αποκλείεται να χιονίσει στα ΒΑ της Αττικής. Η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη και στην κεντρική Μακεδονία από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα έχουμε χιονοπτώσεις, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν τα φαινόμενα. Η θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς.

Την Πέμπτη θα έχουμε κρύο σχεδόν παντού στην Ελλάδα και πριν το μεσημέρι από την ΝΑ Μακεδονία, την ΝΑ Μαγνησία, στις Σποράδες στην Εύβοια, στην Αττική και την Βοιωτία, αλλά και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Μετά το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα και τα νησια του ΒΑ Αιγαίου.

Την Παρασκευή χιόνια θα έχουμε επίσης στις περιοχές όπως στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες και σε περιοχές της Κρήτης.

Από το μεσημέρι και μετά στο βόρειο-δυτικό Αιγαίο θα παραμείνουν τα χιόνια.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα και συγκεκριμένα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία,στο ΒΒΔ Αιγαίο, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, στην Αττική και την Εύβοια ίσως έχουμε ακόμη και πυκνές χιονοπτώσεις και υπάρχουν ενδείξεις από το μεσημέρι και μετά να ενταθούν οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Αττική.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)