Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Εγκλεισμό σε ψυχιατρείο για 3 χρόνια αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Στο ψυχιατρείο 54χρονος για επίθεση με κατσαβίδι σε γιατρό

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία (5-2), έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, λόγω έλλειψης καταλογισμού. Του επέβαλε θεραπευτικά μέτρα.

Δύο από τους ενόρκους είχαν την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, με μειωμένο καταλογισμό. Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε επίγνωση της πράξης του καθώς τη σχεδίαζε επί μέρες.

«Επιτέθηκαν στον γιατρό για να ξεφύγω από το τρελοκομείο. Ήθελε να μου κάνει ευθανασία. Δεν τον χτύπησα για να τον σκοτώσω. Εγώ ήθελα να του κάνω βλάβη στο πρόσωπο αλλά μετακινήθηκε και για αυτό του προκάλεσα πολλά τραύματα. Πίστευα ότι έτσι θα βγω από το ψυχιατρείο και θα πάω φυλακή, επειδή είναι καλύτερα. Στη φυλακή είσαι ελεύθερος, στο ψυχιατρείο όχι. Ήθελα να βγω κάνοντας ένα πλημμέλημα.

Πιστεύω ότι δεν έχω ψυχολογικά προβλήματα, αυτοί μου τα δημιούργησαν. Καλύτερα να μην είχε γίνει αυτό που έγινε γιατί είναι μεγάλη ταλαιπωρία για μένα. Σήμερα δεν θεωρώ ότι άξιζε αυτό στον γιατρό».

Η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της ανέφερε ότι ο 54χρονος δεν είχε το ακαταλόγιστο και πρότεινε την ενοχή του. «Δεν ενήργησε λόγω της ασθένειας, ενήργησε με βάση διαταραχή στην προσωπικότητα που έχουν και πολλοί άλλοι εγκληματίες.

Είχε λάθος φαρμακευτική αγωγή. Προτιμάει να πάει φυλακή και μετά να ζήσει ελεύθερος. Τέλεσε την πράξη, είναι καταλογιστέα, να κηρυχθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας» επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Στη δικογραφία αναγράφεται ότι:

Στις 28 Μαΐου 2020 , στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν, ο κατηγορούμενος προσέγγισε από πίσω τον διευθυντή της κλινικής και θεράποντα γιατρό του και χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι μήκους 14 εκατοστών του κατάφερε 8 χτυπήματα στο κεφάλι. Ο παθών κάλεσε σε βοήθεια και το νοσηλευτικό προσωπικό προσέτρεξε και ακινητοποίησε τον δράστη, ενώ ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)