Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ουάσιγκτον με Μαδούρο: Μην το πείτε σε Μαξίμου, Ιάσονα και... Κυριακίστας

Ουάσιγκτον με Μαδούρο: Μην το πείτε σε Μαξίμου, Ιάσονα και... Κυριακίστας

 

 

Γράφει ο

 Έκθετη για μια ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση που από την έναρξη της θητείας της εμφανίζεται ως «δυτικότερη των δυτικών»

 Θυμάστε πώς επαίρονταν στο Μαξίμου που μια από τις πρώτες πράξεις τους ήταν η αναγνώριση του Γκουαϊδό, που με την αποτροπή της Δύσης είχε αυτοανακηρυχτεί σε... ηγέτη της Βενεζουέλα;

Ως και στην Αθήνα τον είχαν φέρει, σε... επίσημη επίσκεψη, ενώ σε μεγάλο κανάλι αναδείχτηκε και δημοσιογράφος με ιδιότητα... Βενεζουεολόγου-ή, καλύτερα... Μαδουρολόγου! Συντάκτης, μάλιστα, ανέλαβε, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής και ...σύμβουλος στο Μαξίμου!

Η αναγνώριση του Γκουαϊδό, βεβαίως, πέραν της συμπαράταξης με τα τότε σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών, είχαν στόχο κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορούνταν ότι ήθελε αν χρεοκοπούσε η χώρα, να φέρει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, σε συνεργασία με τον δικτάτορα Μαδούρο.

Πέρασε ο καιρός, η τύχη του Γκουαϊδό σχεδόν αγνοείται αφού δεν μπόρεσε η Ουάσιγκτον να τον επιβάλλει στη Βενεζουέλα και ο πόλεμος στην Ουκρανία εκθέτει την Αθήνα: Η Ουάσιγκτον συνομιλεί με τους ...μαδούρους και ζητά φθηνό πετρέλαιο!

Μην το πείτε, όμως, στο Μαξίμου, ούτε στον Ιάσονα και τους Κυριακίστας της χώρας: Δεν θα το αντέξουν!

ΥΓ1: Καλό το χιούμορ, ακόμα και αν δεν απέχει πολύ από την αλήθεια, αλλά το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι για να το επικαλούμαστε και να εφαρμόζεται a la carte.

ΥΓ2: Η ιστορία έχει δείξει πως το να είσαι δεδομένος σε όλα δεν σε βοηθάει να επιτυγχάνεις τους στόχους σου, ούτε να αυξάνεις τη διαπραγματευτική σου δύναμη. 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Αχαααααααααααααααααααααααα
    Πόσο ΝουΔουζώο πρέπει να είσαι για να καταπίνεις αδιαμαρτύρητα ότι σερβίρει ο Μιζοτάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)