Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοινώνει ο Μπάιντεν

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοινώνει ο Μπάιντεν



Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις σήμερα, Τρίτη (8/3), καθώς φαίνεται πως οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις για ενεργοποίηση εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να απαγορεύσουν την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, LNG και άνθρακα την Τρίτη, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης κοινών ομολόγων σε μαζική κλίμακα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εισβολή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να προχωρήσει με μέτρα κατά των ρωσικών ορυκτών καυσίμων χωρίς τους Ευρωπαίους συμμάχους του, οι οποίοι εξαρτώνται περισσότερο από τις ΗΠΑ από τη ρωσική ενέργεια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδιά του. Το πετρέλαιο ανέβηκε στις ειδήσεις, ενώ οι μετοχές και τα ομόλογα υποχώρησαν σε μια άλλη ταραχώδη διαπραγμάτευση.

Τα ευρωπαϊκά έθνη είναι διχασμένα ως προς το αν θα σταματήσουν τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία με τη Γερμανία να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις οικονομικές επιπτώσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει τα σχέδιά της για τον τερματισμό της εξάρτησης της ΕΕ από τη ρωσική ενέργεια αργότερα την Τρίτη.

Ι EIDISEIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)