Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία- Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Μαρουσάκης στο CNN Greece: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία- Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας 

Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια ακόμα και στην Αττική περιλαμβάνει το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται αύριο, Τετάρτη, με περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το βράδυ της ίδιας ημέρας και το πρωί της Πέμπτης. Τα χαρακτηριστικά της θυμίζουν εκείνα της τελευταίας μεγάλης κακοκαιρίας «Ελπίς».

Μία μικρή βελτίωση θα σημειωθεί την Παρασκευή, ωστόσο το Σάββατο θα ακολουθήσει το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα φέρει χιόνια σε πεδινές περιοχές ακόμα και στην Αθήνα, κυρίως στα βόρεια της Αττικής, αναφέρει στο CNN Greece o ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, δύο είναι τα κύματα κακοκαιρίας που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Αναμένουμε να δώσουν χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, προς την Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα. Θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία και θα έχουμε ισχυρό παγετό στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

«Χιόνια θα πέσουν πρώτα στα ορεινά, ενώ προς το απόγευμα της Τετάρτης θα χιονίζει στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Την Πέμπτη, οι χιονοπτώσεις θα αφορούν ακόμη και πεδινές περιοχές στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, την κεντρική, ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Πολύ πιθανόν να δούμε χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Μαρτίου. Την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει μία πρόσκαιρη ύφεση σε αρκετές περιοχές, παρ΄όλα αυτά όμως σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα συνεχίσουν οι χιονοπτώσεις».

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο

«Θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα που πιθανότατα ο υδράργυρος να δείξει έως και – 15 βαθμούς Κελσίου το βράδυ», λέει ο κ. Μαρουσάκης.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει και πάλι προς τα κεντρικά, δυτικά και νότια. Θα επικρατήσουν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές προς την κεντρική, ανατολική και ηπειρωτική χώρα. Βροχές στα υπόλοιπα τμήματα και καταιγίδες σε παραθαλάσσιες περιοχές. Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα κρατήσει μέχρι και τη Δευτέρα. Μετά θα ακολουθήσει βελτίωση του καιρού, όμως το κρύο θα παραμείνει για αρκετές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)