Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ζελένσκι: Δεν θα παρακαλάμε για ένταξη στο ΝΑΤΟ που φοβάται τη Ρωσία

Ζελένσκι: Δεν θα παρακαλάμε για ένταξη στο ΝΑΤΟ που φοβάται τη Ρωσία 

 

 

Αποκαλυπτική συνέντευξη του προέδρου της Ουκρανίας στο ABC Νews

Αλλαγή πλεύσης και έμμεσα πυρά στο ΝΑΤΟ από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με συνέντευξή του στο ABC News.

O κ. Ζελένσκι εμφανίστηκε εκ νέου έτοιμος για διάλογο αλλά όχι όπως τόνισε για συνθηκολόγηση.

«Πρώτα από όλα, είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι, ερωτηθείς αν η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για κατάπαυση του πυρός: να αλλάξει το Σύνταγμα και να αρνηθεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του λεγόμενου LPR/DPR.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη Ζελένσκι για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας λέει ότι διαπίστωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τη χώρα του καθώς φοβάται τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Επειδή δεν αφορά εμένα, είναι για τους ανθρώπους που με εξέλεξαν. Όσον αφορά στο ΝΑΤΟ, έχασα το ενδιαφέρον μου για αυτό το θέμα αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η συμμαχία φοβάται τα αντιφατικά πράγματα και την αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε.
Σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία δεν θέλει να είναι μια χώρα που «θα πέσει στα γόνατα και θα ικετεύει, και δεν πρόκειται να γίνουμε τέτοια χώρα, δεν θέλω να είμαι τέτοιος πρόεδρος».

«Μιλάω για εγγυήσεις ασφαλείας. Νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμό για τα σημεία για τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν εκτός από τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Ζελένσκι.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)