Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Power Pass: Μπαίνουν τα χρήματα - Πόσοι μένουν εκτός πληρωμής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
 
 
 
Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα του Power Pass στην τράπεζα. Τι ώρα θα φανούν. Πόσοι μένουν εκτός πληρωμής.

Λίγο πριν αρχίσουν να μπαίνουν τα ποσά του Power Pass στους τραπεζικούς λογαριασμός, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι «τα περιθώρια έχουν και όρια», προσπαθώντας να απαντήσει στις αντιδράσεις των πολιτών που πήραν τελικά «ψίχουλα» συγκριτικά με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

Τα χρήματα θα εμφανιστούν σήμερα στην τράπεζα, πιθανότατα προς το απόγευμα.

Ποιοι μένουν εκτός πληρωμής σήμερα και πότε θα πληρωθούν

Συνολικά, κατέθεσαν αίτηση 2.952.778 φυσικά πρόσωπα. Aπορρίφθηκαν 422.181 αιτήσεις, κυρίως λόγω χαμηλής επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής (ήταν κάτω από 30 ευρώ) ή ήταν υψηλότερου εισοδήματος.

Eγκρίθηκαν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα, για λογαριασμούς που εκδόθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2021 - Μαΐου 2022.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, σήμερα αναμένεται να δουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει περίπου 1,9 εκατ. με το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Οι υπόλοιποι θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων τους.

Το μήνυμα της πληρωμής του Power Pass

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet, μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία της αίτησής σας. Αν υπάρξει κάποια ανατροπή ή πρόβλημα με την καταβολή των χρημάτων, θα υπάρξει ενημέρωση.

Στους περισσότερους το σύστημα εμφανίζει ότι η αίτηση είναι «Υπό εκκαθάριση». Στη συνέχεια, και μέχρι να δείτε τα χρήματα, θα εμφανιστούν τα εξής μηνύματα:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Το μήνυμα («Εγκριθείσα») ενημερώνει ουσιαστικά ότι έχουν μπει τα χρήματα.

Power Pass 2 τον Αύγουστο

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα δοθούν άμεσα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο. Χθες, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι η πληρωμή για τον Ιούνιο θα γίνει προς τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)