Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Η αξία του "ταξιδεύειν" η Έκθεση για τα ΓΕΛ

 Πανελλήνιες 2024: Τα οφέλη του «ταξιδεύειν» το θέμα της Έκθεσης για τα ΓΕΛ

 

Η αξία του «ταξιδεύειν» και τα οφέλη του ταξιδιού ήταν το θέμα της Έκθεσης για τα ΓΕΛ 

Ειδικότερα, στο ΘΕΜΑ Α οι υποψήφιοι καλούνται να αποδώσουν  συνοπτικά σε μία παράγραφο 60-70 λέξεων τα οφέλη του «ταξιδεύειν» σε ατομικό επίπεδο, όπως παρουσιάζονται στο απόσπασμα του Κειμένου 1: «Πολύτιμες και ανεξίτηλες…νέων τρόπων ζωής και σκέψης» .

και στο ΘΕΜΑ Δ που είναι και το βασικό κείμενο ανάπτυξης ιδεών και απόδοσης σκέψεων οι μαθητές καλούνται με αφορμή την θέση που διατυπώνεται ότι τα ταξίδια αποτελούν «τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο ψυχικής εκτόνωσης και αναζωογόνησης του κάθε ανθρώπου». α) Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την παραπάνω θέση της συντάκτριας και γιατί; β) Εσείς, ποιους τρόπους επιλέγετε, για να αναζητήσετε την προσωπική σας ηρεμία και ισορροπία και για ποιους λόγους κάνετε αυτές τις επιλογές; Αξιοποιώντας δημιουργικά τα Κείμενα 1 και 2 να παρουσιάσετε τις απόψεις σας σε άρθρο 350-400 λέξεων, που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου σας.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε λίγο μετά τις 10 το πρωί ως είθισται το θέμα της Έκθεσης και τα υπόλοιπα ερωτήματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι στα ΓΕΛ.

Δείτε το θέμα που έπεσε στην Έκθεση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)