Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές ...Eurovision: Ο αποκλεισμός σε νησί, οι συμβουλές της Τούνη, ποιον θα πάρουν στα μπουζούκια!

Ευρωεκλογές ...Eurovision: Ο αποκλεισμός σε νησί, οι συμβουλές της Τούνη, ποιον θα πάρουν στα μπουζούκια!
 

Η life style ατζέντα κυρίαρχη στην προεκλογική περίοδο! Και μετά αναρωτιούνται γιατί η αποχή θα είναι η μεγαλύτερη της μεταπολίτευσης!- Το πολιτικό σύστημα μοιάζει με τον ...Τιτανικό, με την ορχήστρα να παίζει και από κάτω να μπάζει νερά!

Γράφει ο 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ενώπιον της κρίσιμης καμπής της ιστορίας της, καθώς τα διλήμματα που θα αντιμετωπίσει την επόμενη πενταετία ίσως να είναι και υπαρξιακά!

Η ΕΕ δημιουργήθηκε για να μην γίνει ξανά πόλεμος στη γηραιά ήπειρο και αφού οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο συνέβαλαν τα μέγιστα για το βομβαρδισμό και το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας η Ευρώπη να βιώνει στο έδαφός της τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας! Και περικόπτει τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την πράσινη ανάπτυξη, για την ΚΑΠ που ξεσηκώθηκαν οι αγρότες σε όλες τις χώρες και να μετατρέπει την οικονομίας σε οικονομία πολέμου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρωθυπουργός ασχολούνται με ποιον θέλουν να βρεθούν ναυαγοί σε ερημικό νησί, με ποιον θα πάνε μαζί στα μπουζούκια, τι ερωτικές συμβουλές δίνει η Ιωάννα Τούνη και αν θα διάλεγαν τον Παπακαλιάτη για συγκατοίκηση!

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή της μεγαλύτερης αποχής στην περίοδο της μεταπολίτευσης και το βασικό στοιχείο της προεκλογικής περιόδου είναι η life style ατζέντα! Μια επιλογή που συμβάλλει ώστε η αποχή να γίνει μεγαλύτερη, που υποσκάπτει την ίδια την πολιτική πεμπτουσία της οποίας είναι η συμμετοχή στις εκλογές και τις αποφάσεις.

Οι ευρωεκλογές θυμίζουν πολύ τη ...Eurovision, στις τελευταίες πολύ κακές στιγμές της. Το πολιτικό σύστημα μοιάζει με τον ...Τιτανικό, με την ορχήστρα να παίζει στους αμέριμνους επιβάτες του καταστρώματος και από κάτω να έχουν αρχίσει να μπαίνουν νερά! 

Πηγή: dnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)