Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

καλομελέτα κι ερχεται ...

΄Οσα (κατα)γράφει ο  Γ. Μπίνος








ΦΟΒΕΡΟΣ
Ποδόσφαιρο από άλλον πλανήτη έπαιξαν τα πιτσιρίκια του Αλμωπού υποχρεώνοντας σε ήττα την πρωτοπόρο Ένωση Τσάκων. Αυτή η ομάδα έχει πολλά ταλέντα γι’ αυτό αξίζει προσοχής από τους ανθρώπους του Αλμωπού που θέλουν να βγάλουν παίκτες από τα σπλάχνα τους.


ΚΟΥΙΖ
Ποιός Πρόεδρος ομάδας Β’ Κατηγορίας δήλωσε μετά από την ήττα της ομάδας του «δεν ξανακατεβαίνω άλλο» αγανακτισμένος από την όλη κατάσταση που επικρατεί;

ΡΕΒΑΝΣ
Η τρίτη θέση που ίσως οδηγήσει στην Α’ Κατηγορία είναι πλέον γεγονός για την Δόξα Μεγαπλατάνου που πήρε ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου από την Αναγέννηση Δωροθέας χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Άρης Σταθόπουλος στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗ
Εντυπωσίασε η Δόξα Μαυροβουνίου που άλωσε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Νεοχωρίου και έδειξε ότι μπορεί να είναι αισιόδοξη ενόψει της επόμενης σεζόν με βάση την εικόνα που έδειξε στην πρώτη σεζόν μετά από αρκετά χρόνια απραξίας. Υπάρχει μεγάλο μεράκι από διοικούντες και φιλάθλους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν ερασιτεχνικό σύλλογο.

ΕΛΑΜΨΕ
Για μια ακόμα φορά το μεγάλο ταλέντο του νεαρού άσσου Χρήστου Γάκη έλαμψε για λογαριασμό της Δόξας Μαυροβουνίου στο νικηφόρο παιχνίδι μέσα στο Νεοχώρι. Ο ταλαντούχος παίκτης δείχνει να διαθέτει φοβερά προσόντα και είναι λογικό να τον παρακολουθούν τα λαγωνικά μεγαλύτερων ομάδων τόσο στο Νομό Πέλλας όσο και εκτός.

ΚΟΥΙΖ
Σε ποιο ματς Α΄ Κατηγορίας στην Αλμωπία οι παράγοντες έκαναν ολόκληρο συνέδριο για τις αλλαγές που θα έκανε ο προπονητής χωρίς όμως να έχουν το θάρρος να του το πουν τελικά;

ΕΥΚΟΛΑ
Άνετα πέρασε από την Πολυκάρπη ο ΠΑΣ Ξιφιανής και με το τρίποντο αυτό εξακολουθεί να …ενοχλεί τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας ελπίζοντας σε στραβοπάτημά τους. Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα με ηγέτη τον Δημήτρη Τζιούτζη πήρε το διπλό και υπάρχει πίστη ότι στο τέλος θα πανηγυρίσει την άνοδο.

ΗΓΕΤΗΣ
Σε μεγάλα κέφια ο αρχηγός του Εθνικού Αριδαίας Παναγιώτης Ουρτζάνης και πραγματικός ηγέτης πρωτοστάτησε στη νίκη επί της Σωσάνδρας με δυο τέρματα που μόνο αυτός ξέρει να πετυχαίνει. Μαγικές εκτελέσεις φάουλ δείγμα της μεγάλης τεχνικής που τον διακρίνει.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
Απογοητευμένος δηλώνει από την κατάσταση που επικρατεί στον Ηρακλή Έδεσσας ο φυσικός του ηγέτης Αντώνης Γιούρος αφού βοήθεια δεν υπάρχει από πουθενά. Ακόμα και οι γονείς των παικτών δε δείχνουν καμιά προθυμία να βοηθήσουν έστω στη μετακίνηση όταν αγωνίζονται εκτός έδρας οι κυανόλευκοι.

ΓΚΟΛΤΖΗΣ
Για μια ακόμα φορά έδειξε τη μεγάλη εκτελεστική του δεινότητα ο γνωστός γκολτζής Αντώνης Αθανασίου ο γνωστός Ντέταρι που για λογαριασμό του Ηρακλή Γαρεφίου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Καλυβίων τρείς φορές. Δυστυχώς όμως η νίκη που θα έφερνε την ομάδα του σε θέση ισχύος δεν ήρθε ποτέ.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Κλήθηκε να σφυρίξει δύο κρίσιμα βαθμολογικά ματς από την επιτροπή ορισμού και τα πήγε περίφημα δείχνοντας ότι δίκαια έχει την εμπιστοσύνη της. Ο λόγος για τον Αριδαιώτη ρέφερι Γιώργος Μιχαηλίδη που έκοψε το καρπούζι στη μέση στα ματς φωτιά Εθνικός Γιαννιτσών – Ακαδημία Κρύας Βρύσης και Ζέρβης – Μεσημερίου δεχόμενος τα συγχαρητήρια όλων με τη λήξη τους.

ΚΟΥΙΖ
Σε ποιο παιχνίδι Α’ Κατηγορίας, φίλαθλος και βοηθός διαιτητή είχαν έντονο διάλογο με βαριές κουβέντες χωρίς βέβαια να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος;

ΚΟΥΙΖ
Ποιανού διαιτητή η κόρη τίμησε τον βασιλιά καρνάβαλο ντυμένη διαιτητίνα φορώντας τη στολή του πατέρα της; Για να μην σπάτε το κεφάλι σας δεν ήταν άλλη από την πανέμορφη Δήμητρα Μιχαηλίδου, κόρη του γνωστού σε όλους Γιώργου Μιχαηλίδη.

ΚΟΥΙΖ
Σε ποια ομάδα της Αλμωπίας η προπόνηση έλαβε τέλος πρόωρα λόγω υψηλών τόνων σε προπονητή και έμπειρο παίκτη κάτι που σίγουρα ήταν όχι ότι καλύτερο για τα νέα παιδιά της ομάδας;

ΣΤΕΚΙ
Ποδοσφαιρικό στέκι όπου γίνονται ατελείωτες συζητήσεις έχει γίνει το καφέ των Αντώνη Σαπουντζή και Δημήτρη Πασχαλίδη στην Έδεσσα. Συχνάζουν αρκετοί ποδοσφαιρόφιλοι ενώ γίνονται και ντέρμπι στην μπιρίμπα. Η τετράδα Μαλουμίδη, Τζούρτζου, Βοτάρη και Σαπουντζή δίνει παιχνίδια σκληρά πάνω στην τσόχα και το γέλιο πάει σύννεφο.

ΒΕΝΤΕΤΑ
Βεντέτα με ανακοινώσεις στα μπλόγκ του διαδικτύου ξέσπασε μεταξύ του Εδεσσαϊκού και του Ορφέα Ριζαρίου μετά το μεταξύ τους παιχνίδι. Η κάθε μια πλευρά λέει τα δικά της ωστόσο και μόνο που μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι και ότι καλύτερο…

ΑΦΑΝΤΟΣ
Φίλε Γιάννη Τσαμαρδέ οι …φίλοι σου σε ψάχνουν μετά την πεντάρα από τον Προφήτη Ηλία αλλά εσύ είσαι άφαντος λες και άνοιξε η γη και σε κατάπιε…

ΠΙΣΤΗ
Στον Αλμωπό υπάρχει η πίστη ότι στο τέλος όλοι μαζί θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση της πρωτιάς στον Ν. Πέλλας και θα αγωνιστεί η ομάδα στα μπαράζ για την άνοδο στην Δ’ Εθνική. Μάλιστα  πολύ είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το εισιτήριο θα κριθεί μεταξύ του Αλμωπού και του Εδεσσαϊκού και ίσως να μην έχουν άδικο … 

ΟΥΣΙΑ
Όσα δεν είχε ακούσει από φιλάθλους άλλων ομάδων τα άκουσε από τους χωριανούς του ο άσσος του Άρη Προφήτη Ηλία Σταύρος Γιαννουσίδης στο ματς μέσα στο Μάνδαλο. Η ουσία όμως είναι ότι στο τέλος χαμογέλασε αυτός και όλα τα υπόλοιπα έμειναν στο γήπεδο…

ΕΠΑΝΗΛΘΕ
Επανήλθε στους αγωνιστικούς χώρους ο Βασίλης Σαμαράς που έχει τον διπλό ρόλο του παίκτη – προπονητή στον Αλμωπό. Έστω κι αν είχε να παίξει από την πέμπτη αγωνιστική δεν τα πήγε άσχημα, μάλιστα αυτός ήταν που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στο παιχνίδι με τον Αξό.

ΠΑΘΟΣ
Αυτό το πάθος που έδειξαν οι Προφητηλιώτες μέσα στο Μάνδαλο αν το είχαν και στα άλλα ματς σίγουρα θα ήταν πολύ ψηλότερα. Γυάλιζε το μάτι των παικτών του Γιάννη Κουρογεωργάκη και οι πανηγυρισμοί στα γκολ που πετύχαιναν τα έλεγε όλα. Με αυτά και με αυτά οι κιτρινόμαυροι είναι και πάλι σε τροχιά πλέι – όφ που ήταν ο αρχικός στόχος τους.

ΚΟΥΙΖ
Παραλίγο το οικονομικό να σταθεί αιτία να γίνονταν ένα διαζύγιο που θα προκαλούσε πάταγο σε ομάδα της Αλμωπίας. Ευτυχώς επικράτησε η λογική και η ψυχραιμία και οι δύο πλευρές διοίκηση και προπονητής συνεχίζουν την συνεργασία τους. Μήπως γνωρίζετε ποια είναι η ομάδα αυτή;

ΣΦΙΧΤΟΣ
Στο ίδιο έργο θεατής στον Εδεσσαϊκό καθώς για τρίτη συνεχόμενη φορά με τον Αντώνη Σαπουντζή στον πάγκο του πήρε νίκη με το φτωχό 1-0 επί του Ριζαρίου αυτή τη φορά. Γκολ εύκολα δεν βάζουν οι πράσινοι αλλά για να φάνε είναι πολύ δύσκολο αφού η άμυνα τους είναι από γρανίτη.

ΛΑΧΕΙΟ
Έχει βρει τον εαυτό του στον Εθνικό Αριδαίας ο νεαρός μεσοεπιθετικός Γιώργος Κωνσταντινίδης που μέχρι τον Δεκέμβρη ανήκε στον Αλμωπό. Η ψυχολογία του είναι πλέον στα ύψη, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για έναν ποδοσφαιριστή ενώ και τα συνεχή παιχνίδια τον βοηθούν ανάλογα. Ένας παίκτης – λαχείο για τον Εθνικό που πάντα δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά βοηθώντας να αναδείξουν το ταλέντο τους.

ΚΟΥΙΖ
Ποιοι παίκτες του Αλμωπού την Καθαρή Δευτέρα βρέθηκαν σε ταβέρνα και απόλαυσαν τα Σαρακοστιανά εδέσματα στον Κεδρώνα της Έδεσσας;

ΕΞΕΛΙΞΙΜΟΣ
Εντυπωσιακές εμφανίσεις κάνει με τη φανέλα του Μ.Α. Όρμας ο νεαρός αμυντικός Χρήστος Νούσης που είναι βασικός και αναντικατάστατος στη θαυμάσια πορεία της ομάδας του. Με στυλ αλά Στράτος Αποστολάκης αλωνίζει το γήπεδο έχοντας αστείρευτες δυνάμεις και θεωρείται ιδιαίτερα ικανός και εξελίξιμος.

ΧΑΜΟΣ
Ακόμα …κλαίει ο γνωστός Αλεπούς της Ένωσης Τσάκων για το σκίσιμο του πανάκριβου μπουφάν που έγινε κομμάτια στα επεισόδια με τον Μεγαπλάτανο. Πήγε να το παίξει ειρηνευτική δύναμη και βρήκε τον μπελά του ο συμπαθής φίλος και παράγοντας της Ένωσης. Πάντως δεν αποκλείεται να γίνει και κάποιος έρανος για να καλυφθεί η ζημιά…

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Χωρίς καμιά αμφισβήτηση παίκτης με την ποιότητα και τα χαρίσματα του αρχηγού του Μ.Α. Όρμας Παναγιώτης Μιτιτενίδης στην Α’ Κατηγορία δεν υπάρχει. Στις δύσκολες στιγμές φωνάζει παρών, παίρνει την ομάδα στις πλάτες του και είναι ικανός να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του.
   
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ
Ανεβαίνει διαρκώς ο νεαρός μέσος του ΠΑΣ Ξιφιανής Θωμάς Νάτσκος και στα εναπομείναντα παιχνίδια σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα του στη μάχη για την πολυπόθητη άνοδο.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος προπονητής ομάδας Α1 την προπερασμένη αγωνιστική μπήκε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια και παραλίγο να διαλύσει τον σάκο ενός παίκτη από την νευρική κλωτσιά που έριξε;

ΔΙΨΑ
Μπορεί να μην αγωνίζεται φέτος ο νεαρός Μπίλης Κυριακίδης ωστόσο ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων Α1 Κατηγορίας. Ο ταλαντούχος παίκτης διψάει για μπάλα και όπου κι αν καταλήξει υπόσχεται μεγάλα πράγματα.

ΔΙΚΑΙΑ
Φοβερή εμφάνιση έκανε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου ενάντια του Βορεινού και με ηγέτη τον ορεξάτο Κοσμά Κοκτσίδη πήρε το τρίποντο που την έχει σε ασφαλή βαθμολογική θέση αυτή τη στιγμή τουλάχιστον. Δίκαιη η επικράτηση και βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ
Η μεγάλη εμπειρία του γνωστού «Κούη» στάθηκε αρκετή για να βοηθήσει τον Άρη Λουτρακίου στην Κερασιά να φύγει με το διπλό από μια δύσκολη έδρα. Με την είσοδό του στο ημίχρονο έκλεισε όλες τις …τρύπες και έδειξε ότι παραμένει απαραίτητος παρότι κάποιοι λένε το αντίθετο…

ΜΑΧΗΤΕΣ
Παρότι βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ οι παίκτες του Ορφέα Ριζαρίου δεν το έβαλαν κάτω και τελικά πήραν τον πολύτιμο βαθμό έχοντας αντίπαλο μια από τις καλύτερες ομάδες της Α1. Τα τέσσερα ματς που έχουν απομείνει είναι τελικά και οι παίκτες του Κώστα Μαλουμίδη αναμένεται να τα δώσουν όλα για να σωθούν.

ΔΥΣΚΟΛΑ
Όπως δείχνουν τα πράγματα από ομάδες της Αλμωπίας θα χάσει το πρωτάθλημα ο Αλμωπός που μετά την ισοπαλία στην Άψαλο δεν κρατά την τύχη στα χέρια του. Περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων και ο Θεός βοηθός…

ΚΟΥΙΖ
Γιατί δεν πήγε στη Ζέρβη ο γνωστός αθλητικογράφος Θανάσης Καρακίτσης υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μακεδονικού Μεσημερίου;

ΓΝΩΡΙΜΟΣ
Ο Δήμος Αγγελάκης είναι ο νέος προπονητής της Νίκης Καλής μετά την παραίτηση του Γιάννη Γιακαμόζη. Άνθρωπος έμπειρος, που ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην Καλή θα κάνει την προσπάθεια μαζί με τους παίκτες του για να επιτευχθεί η παραμονή είτε απευθείας, είτε των πλέι – άουτ.

ΝΤΕΦΟΡΜΕ
Ξύπνησε αργά ο Ηρακλής Έδεσσας και δεν κατάφερε να γλιτώσει την  ήττα στη δυνατή έδρα της Ίδας. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο αλλά η ομάδα του Χρήστου Μεσημερλή μετά τις γιορτές σαν να έχει κάνει ντεφορμάρισμα διαρκείας αλλιώς δεν εξηγείται.

ΕΓΚΛΗΜΑ
Συνεχίζει να κάνει ποδοσφαιρικά εγκλήματα ο Ηρακλής Γαρεφίου που αυτοκτόνησε μέσα στα Καλύβια όπου ένα δικό του παιχνίδι το έχασε μέσα από τα χέρια του. Τέτοια ματς μάλλον θέλουν προσπάθεια για να τα χάσεις και οι παίκτες του Ηρακλή θα κάνουν καιρό να ξεχάσουν αυτό το παιχνίδι.

ΚΟΥΙΖ
Σε ποιο καφέ – παράγκα το Σάββατο το απόγευμα βρέθηκαν αρκετοί διαιτητές μετά τα παιχνίδια και ήπιαν το καφεδάκι τους;

ΣΤΟΠ
Το νικηφόρο σερί του Άρη Νησίου έλαβε τέλος καθώς η Άρνισσα αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος. Η ισοπαλία βέβαια δεν είναι κακό αποτέλεσμα για τους κιτρινόμαυρους που είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ
Δεν συνεχίζει στον πάγκο του Ακρίτα Σωσάνδρας ο Μάκης Νερατζόγλου καθώς επήλθε διαζύγιο μεταξύ των δυο πλευρών μετά τα συνεχή άτυχα αποτελέσματα.

ΤΡΑΙΝΟ
Το τραίνο του Μακεδονικού Ίδας συνεχίζει απτόητο τη φρενήρη πορεία του έχοντας νέο θύμα του αυτή τη φορά τον Ηρακλή Έδεσσας. Τα παιδιά του Θανάση Κουτρούμπαλου έδειξαν το γνωστό πάθος και με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη καθάρισαν ένα ακόμα τρίποντο με αποτέλεσμα να κρατούν γερά την δεύτερη θέση.

ΚΟΥΙΖ
Ποια ομάδα Α’ Κατηγορίας πήρε δυο νίκες άνευ αγώνα μια επίσημη και μια ανεπίσημη την περασμένη εβδομάδα;

ΕΠΙΒΙΩΣΗ
Χωρίς να κοπιάσει ο Εθνικός Αριδαίας πήρε το τρίποντο της νίκης με τη Σωσάνδρα και αναπνέει καλύτερα όσον αφορά την επιβίωση του στην Α’ Κατηγορία. Η ομάδα του Δημήτρη Παπανδρέου καθάρισε νωρίς την υπόθεση νίκη ενώ ο νεαρός Πολυχρόνης Κουτρούμπαλος με φοβερό γκολ έκλεισε το σκορ δείχνοντας το πολύπλευρο ταλέντο του.

ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ
Εκεί στον Άγρα ο φίλος και πρόεδρος Γιάννης Τρυφωνίδης δείχνει ότι στη φιλοξενία δεν έχει αντίπαλο. Ο γνωστός αθλητικογράφος ακόμα τρώει σουβλάκια…

ΝΕΑΝΙΚΗ
Ο τρόπος που ήρθε η ισοπαλία πείραξε την Δόξα Εξαπλατάνου και όχι οι δύο χαμένοι βαθμοί. Πάνω που όλοι είχαν πιστέψει ότι το τέρμα του νεαρού εξελίξιμου επιθετικού Αντώνη Λεμονάκη θα χάριζε τη νίκη τελικά ήρθε το έμφραγμα στις καθυστερήσεις. Το θετικό είναι ότι στην εντεκάδα της Δόξας υπήρχαν πολλοί νεαροί παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα τα επόμενα χρόνια.

ΣΚΛΗΡΑ
Με όπλο την καλή ψυχολογία ο Άρης Λουτρακίου έφυγε με το διπλό από την Κερασιά που καιγόταν για βαθμούς και αναμένεται να αγωνιστεί στα πλέιοφ αν βέβαια συνεχίσει έτσι. Το νέο αίμα της ομάδας Δημήτρης Βένος, Σίμος Δίος, Μάριος Νούσκας τα πήγε πολύ καλά σ’ ένα ακόμα παιχνίδι.

ΓΚΕΛΑ
Την έκανε την γκέλα ο Αλμωπός στην Άψαλο όπου στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον δύο τέρματα. Το κακό ήταν ότι η ομάδα του Βασίλη Σαμαρά παρασύρθηκε από το παιχνίδι των αντιπάλων και πέταξε τζάμπα δύο βαθμούς.

ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ
Πολύ κατασκοπία έπεσε στο Λυκόστομο από πλευράς ΠΑΣ Ξιφιανής αφού το Βορεινό ήταν ο επόμενος αντίπαλος. Ο κόουτς Βασίλης Μαντζάρης ήταν παρών παρέα με κάποιους φίλους και σίγουρα είδε αυτά που ήθελε.

ΧΡΥΣΟΣ
Αποτέλεσμα ψυχολογίας ήταν η ισοπαλία που πήρε ο Όλυμπος Αψάλου από τον Αλμωπό και αυτός ο βαθμός ίσως αποδειχθεί χρυσάφι. Έχουν μείνει τρεις τελικοί για τον Όλυμπο που μπορεί να σωθεί ακόμα και απευθείας αν τον βοηθήσουν κάποια αποτελέσματα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι σε αυτό το ματς οι παίκτες υπερέβαλαν εαυτούς.

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ
Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες ο Εδεσσαϊκός στη Φιλώτεια όπου πήρε άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς και αν κάνει νίκες στα τέσσερα παιχνίδια που έχει μπορεί να τερματίσει ακόμα και πρώτος. Όσοι λοιπόν είχαν ξεγραμμένη την ομάδα του Αντώνη Σαπουντζή θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

ΠΕΤΟΥΣΕ
Μπορεί να πήγε με σύνθεση ανάγκης να αγωνιστεί με τον Α.Ο Μοναστηρακίου ο ΑΠΟ Πιπεριάς, όμως στο δεύτερο μέρος πετούσε κυριολεκτικά και με ηγέτες τους Σιάλη, Ζουμπουλίδη και Γραβάνη ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ για τη νίκη γο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)