Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ομολογία βόμβα εργολάβου :Δεν έριξε ούτε ένα πετραδάκι στους δρόμουςε



Ποτέ δεν  έριξα χαλίκια
Τα  λεφτά  τα   έδωσα για να πληρωθούν υποτίθεται εργαζόμενοι

Ομολογία βόμβα που διαψεύδει τον πρώην Δήμαρχο Εξαπλατάνου Σταύτρο Τουφεγγόπουλο   για τις χαλικοστρώσεις στον πρώην   Δήμο Εξαπλατάνου .
Ο εργολάβος Κυριάκος  Ιωάννου , ένας από τους εργολάβους στον οποίο ανατέθηκαν χαλικοστρώσεις , είναι αφοπλιστικός με την ειλικρίνεια του . Ποτέ δεν εκτέλεσε έργο ασφαλτόστρωσης , πλην  όμως πληρώθηκε . Τα χρήματα που πήρε τα έδωσε στον Δήμο Εξαπλατάνου , για να πληρωθούν  υποτίθεται
Απάντηση σε όσα ισχυρίζεται σε  πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην Δήμαρχος Εξαπλατάνου  Σταύρος Τουφεγγόπουλος  δίνει ο εργολάβος Κυριάκος Ιωάννου . Υποστηρίζει ότι δεν έκανε κανένα έργο  και ότι τα χρήματα που πήρε τα έδωσε στο Δημαρχείο για να πληρωθούν εργαζόμενοι με «μαύρα»  , όπως τον είχαν διαβεβαιώσει . Μόνο που οι δύσμοιροι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν .  Ο Κυριάκος Ιωάννου  μιλώντας στην εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ λέει:

 
Διαβάζοντας την συνέντευξη του κυρίου Τουφεγγόπουλου αισθάνθηκα την ανάγκη να δημοσιοποιήσω προς γνώση όλων των συμπολιτών μας την αλήθεια σχετικά με τις χαλικοστρώσεις των ετών 2006-2007 όπως αυτή την ανέφερα από την πρώτη στιγμή στους οικονομικούς ελέγχους αλλά και στην προανάκριση. Το 2006 επί Παλίκογλου έγιναν οι αναθέσεις των έργων στους  εργολάβους των χαλικοστρώσεων. Τότε ουδεμία γνώση είχα των γεγονότων ότι εγώ ανέλαβα έργο με απευθείας ανάθεση δεδομένου ότι επί 4 έτη θητείας Παλίκογλου δεν είχα πάρει ούτε ένα έργο!!
Τον Μάρτιο του 2008 ενημερώθηκα από τον κύριο Τουφεγγόπουλο ότι είμαι εργολάβος χαλικιών που μάλιστα έγιναν το 2006.  Στην αυτονόητη απορία μου είπε ότι τα χρήματα αυτά που θα εισέπραττα θα τα απέδιδα στο δήμο για να πληρωθούν εργαζόμενοι που δεν μπορούσαν αλλιώς να πληρωθούν παρά με τα λεγόμενα μαύρα χρήματα. Γνωρίζοντας ότι πραγματικά υπήρχαν απλήρωτοι εργαζόμενοι συνήνεσα στην πράξη αυτή υπέγραψα τα συμφωνητικά το 2007 για το 2006 και αφού εισέπραξα τα χρήματα τα απέδωσα στην ιδιαιτέρα του δημάρχου κυρία Αραμπατζή.
Την οικονομική διαχείριση των έργων αυτών έκανε ο Τουφεγγόπουλος. Μάλιστα μου είπε ότι σε ενδεχόμενο έλεγχο θα έπρεπε να δείξω τους δρόμους που χαλικόστρωσα κάτι που αρνήθηκα να κάνω διότι αυτό ήταν τελείως απαράδεκτο.
Οι χαλικοστρώσεις όπως ανατέθηκαν ήταν αδύνατο να εκτελεσθούν στο χρόνο που προβλέπονταν αλλά και με τα μέσα που διέθεταν.
Ο ίδιος δε ο δήμαρχος όπως λέγεται υπέδειξε στους συμβούλους παραλαβής τους δρόμους που δήθεν χαλικόστρωσα.
Όπως δε είναι φυσικό εγώ ουδέποτε πίεσα το δήμαρχο για να μου πληρώσει χρήματα από έργο που δεν εκτέλεσα. Ποτέ δε ζήτησα τη πληρωμή ενός έργου που μέχρι τον Μάρτιο του 2007 δε γνώριζα ότι είχα εκτελέσει.
Με ποιο δικαίωμα ο κύριος Τουφεγγόπουλος αναφέρει ότι εγώ ζητούσα την πληρωμή του έργου αυτού δεν είχα ιδέα ότι μου ανατέθηκε. Γιατί αποσιωπά ότι τα χρήματα επεστράφησαν; Θα ήταν πιο έντιμο να μας πει τι έγιναν και αν τελικά πληρώθηκαν ή όχι οι εργαζόμενοι.


15 σχόλια:

  1. τωρα ιωαννου μας επεισες. ξερουμε οτι εισαι κολλητος του τσανταλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουδεμία γνωση ειχες ρε μεγαλε για το εργο, όμως η ανάθεση σου έγινε κανονικοτατα επι Παλίκογλου.

    το ρεπορταζ Petros για αλλη μία φορά ελλειπεστατο και ανακριβεστατο.

    το να δίνεις βήμα στον κάθε αφερέγγυο να λεει ασυναρτησίες δυστυχώς σου έχει γίνει κακή συνήθεια.

    το έργο δεν το έκτέλεσε ο εργολάβος? ε τότε γιατί δέχθηκε να πληρωθεί? δεν δόθηκαν βεβαιώσεις από τους επιβλέποντες για την ολοκλήρωση? από τις τεχνικές υπηρεσίες? από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο?

    και ο ισχυρισμός ότι ντεμέκ τα έδωσε πίσω για να πληρωθούν κάποιοι άλλοι πολύ άκυρος...σιγά ρε Ρομπέν των Δασών!και σε πόιον τα έδωσες τα χρήματα?στην ιδιαιτέρα?και που ξέρεις τι τα έκανε αυτή αν όντως έτσι είναι?έχεις αποδείξεις ή απλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε? μήπως η μόνη απόδειξη που έχεις είναι το ένταλμα ότι πληρώθηκες...

    και στην τελική τώρα το θυμήθηκες ή μήπως σε έβαλε κάποιος άλλος να ο "θυμηθείς"...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εργολάβος λέει την αλήθεια. Και εμένα με πήραν προχθες τηλέφωνο ότι μου έκαναν μια ανάθεση έργου 200.000 το 2003. Εγώ δεν ήξερα τιποτα. Στείλε και εσύ τώρα το μήνυμα αυτό σε 20 φίλους σου για να κερδίσεις μια απευθείας ανάθεση.

    Ρε πάτε καλά? Αιδώς Αργείοι...
    1ον - Είναι δυνατόν να έγινε αυτό και ο εργολάβος να παραδέχεται την ενοχή του? Γιατί δεχτηκε να κάνει κάτι τέτοιο? Και αναφέρει ότι τα επέστρεψε? Δεν έγινε λάθος για να "επιστρέψει" αλλά συμμετείχε κανονικά αν εγινε κατι τετοιο. Προφανώς κάποιος υπάρχει από πίσω και τον καλύπτει για να μπει σε διαδικασία να εκτεθεί έτσι.
    2ον - Πως δέχτηκε να πληρωθεί και από που και ως που θα εμπιστευτεί ο Χ δήμος ένα τυχαίο εργολάβο (τυχαίος από τη στιγμή που δεν είχε προηγούμενη σχέση όπως ο ίδιος αναφέρει).
    3ον - Η Τεχνική Υπηρεσία βεβαίωσε, οι επιβλέποντες τω έργο υπέγραψαν , ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος υπέγραψε, οι σύμβουλοι παραλαβής υπέγραψαν και ας λένε οτι πήγαν σε άλλο μέρος (δε μπορώ να δεχτώ οτι θα ήμουν σύμβουλος παραλαβής ενός έργου και δε θα ήξερα που βρίσκεται αυτό και να ξεγελαστώ)
    4ον - Παιχνίδια με τις λέξεις (τα έδωσα στο Δημαρχείο, επέστρεψα τα χρήματα, μου ανατέθηκε χωρίς να το ξέρω) να τα κάνετε σε ανθρώπους που δε ξέρουν να διαβάζουν.

    Οι δημοσιογράφοι θρέφετε το σαθρό πολιτικό σύστημα και η κίτρινη δημοσιογραφία σας μας κατάντησε έτσι. Αιδώς Αργείοι ξανά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς όλοι οι προλαλήσαντες που βλέπω ξέρετε πως λειτουργούν οι αναθέσεις σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, πρέπει να ξέρετε ότι ο κύριος εργολάβος αυτός ήταν ψηφοφόρος φανατικός του Τουφεγγόπουλου, αφού ο πρώτος ξάδελφός του ήταν ΟΛΕΣ τις φορές υποψήφιος με τον Τουφεγγόπουλο..
    Την εποχή που του έγινε η ανάθεση ναι μεν Δήμαρχος ήταν ο Παλίκογλου , αλλά την πλειοψηφεία την είχει ο Τουφεγγόπουλος αφού Αλεξόγλου, Τσιώνης είχαν επίσημα φύγει απο τον Παλίκογλου και στην συνέχεια κατέβηκαν υποψήφιοι με τον τουφεγγόπουλο, άρα ο τουφεγγόπουλος έλεγχε και την Δημαρχιακή όπου τα έργα και οι αναθέσεις περνούσανε απο εκεί.. Αυτά είναι καταγεγραμμένα σε εφημερίδες εκείνης τις εποχής ..
    Ο κ. Ιωάννου την πρώτη 4ετία του τουφεγγόπουλου ήταν ο εργολάβος που έκανε όλα τα έργα στο χωριό του, όταν λοιπόνν ηρθε η ώρα για την μαύρη ανάθεση σε ποιόν θα πήγαινε ο τουφεγγόπουλος? Ιωάννου, Κοροσιάδης, Στούρης οι οποίοι ήταν του τουφεγγόπουλου επι Δημαρχίας Παλίκογλου.. γιατί ήθελε πίσω τα λεφτά..
    Και όποιος ξέρει τους παραπάνω εργολάβους , ξέρει ότι αυτό το έργο δεν μπορούν να το κάνουν ούτε σε 2 χρόνια , όχι σε 10 ημέρες , γιατί απλούστατα δεν είχαν τα μηχανήματα και εξακολουθούν να μην έχουν..
    Αυτά είναι αυτονόητα , όποιος δεν τα καταλαβαίνει ότι έπεσε το κλέψιμο της Αρκούδας τότε εθελοτυφλεί..
    Μπράβο στον εργολάβο που είπε την αλήθεια και μπράβο στο μπλόκ που το δημοσίευσε , γιατί τα άλλα κάνουν επιλεκτική ενημέρωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ρε φίλε υπάρχουν και κάποιοι στο Ελλαδιστάν που λένε την αλήθεια, και ας σκάβει έτσι τον λάκο του.. και πάντα κάποιος βλέπει κάποιον άλλον που είναι πίσω από τον κάποιον και τον καλύπτει .. και οι ποιό πολλοί φοβούνται από όλα αυτά τα λαμόγια φοβούνται να προφέρουν και το όνομά του .. ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ που αν δεν ήταν αυτός ακόμη θα τρώγανε κάποιοι..
    ΠΑΡΑΣΧΟ ΓΕΡΑ ΚΑΝΤΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!
    Με τις παράνομες ασφαλτωστρώσεις σε Θεοδωράκι, Μηλιά , Πρόδρομο που δεν έγιναν ποτέ πότε θα έχουμε νέα κ. Σαμάνδη?
    Να μάθει ο κόσμος ότι αυτό είναι ένα έργο από τα πολλά που θα ερχίσουν να βλέπουν το φως ...
    Οι προηγούμενοι Δήμαρχοι έχουν κάνει διδακτορικό στο κλέψιμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ, ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΦ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΩΝΗ ΤΗΝ ΑΛΕΞΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΚΟΠΗΚΑΝΕ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΡΩΘΗΚΑΝΕ. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΤΑΝΕ. ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ,ΛΟΓΩ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ, ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ, ΚΑΤΟΠΙΝ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟ, ΚΕΡΔΟΣ , Φ.Π.Α ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΦ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΕ ΕΔΩΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ..... Η ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΤΣΑΝΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕΞΟΥΝ.ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ..... ΕΣΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΡΓΟΛΑΒΕ ΑΦΟΥ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΗΔΗΣΙΑΚΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΦ ...ΣΤΙΣ ΠΑΧΙΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΑΝΗΣ ΤΟ 18 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΑΤΑ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΠΡΕΠΕΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ
    Όπως οι προηγούμενοι ρωτάω τα εξής:
    + Η τεχνική υπηρεσία γιατί ενέκρινε την πληρωμή? Δε νομίζω να φοβόντουσαν μη χάσουν τη θέση τους. Μόνιμοι είναι,σωστά?
    + Οι σύμβουλοι παραλαβής γιατί υπέγραψαν? Θα τους έκανε ντα? Θα τους απέλυε?από που? Αν δε θέλανε να υπογράψουν θα μπορούσαν να τα πουνε τότε αυτά. Αλλά θα μου πειτε αυτοί δε ξέραν που βρίσκονται τα εργα για τα οποία ήταν υπεύθυνοι, ευθύνες θα ζητήσουμε?
    + Για να γίνει μια ανάθεση μεταχρονολογημένη πρέπει να περάσουν οικονομικές επιτροπές, να περάσει από τον επίτροπο και γενικά από πολλά μάτια. Τι έκανε τότε η όποια αντιπολίτευση? Τι έκανε ο επίτροπος? Γιατί ενέκρινε τις πληρωμές?
    + Ακόμα και αν ισχύουν οι ισχυρισμοί που αναφέρετε, πως είστε σίγουροι ότι τα χρήματα κατέληξαν στον Τουφ.? Η εμπειρία μου με δήμους, περιφέρειες, υπουργεία, αλλά και η ελληνική ιστορία αν θέλετε, είναι ότι κατά κύριο λόγο αυτοί που τα "παίρνουν" δεν είναι αυτοι που είναι ψηλά, αλλά οι μεσάζοντες, οι γνωστοί αυλικοί, κοτζαμπασηδες κλπ χωρίς οι πρώτοι να γνωρίζουν κάτι. Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται και κάποιοι παίζουν παιχνίδι στις πλάτες του π.δημάρχου με την ασφάλεια ότι αυτός θα μπλέξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φωτια στα μπατσακια τους, μεχρι αθηνα φθασανε εχθες ο πρωην και οι δυο εργολαβοι, θα τους πηγε στην νεα δημοκρατια για βοηθεια,λεω εγω τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο που ρε τουφ τουφ τοσα κινητα κ ακινητα???απο τον μισθο του δημαρχου η απο τον μισθο του καθηγητη που ουτε κ αυτο εισαι αξιος να κανεις σωστα???αν ειχες λιγο τσιπα επανω σου (για να μην πω τποτα αλλο)θα ελεγες την αληθεια....αλλα ενα να ξερεις,η αληθεια ειναι σαν τον ηλιο κ το λαδι,καποια στιγμη θα βγουν ολα στην επιφανεια ειτε σ'αρεσει ειτε οχι....κ τοτε θα δουμε ποιος λεει την αληθεια κ ποιος οχι....

      Διαγραφή
    2. Πες τα ρε μεγαλε,πες τα.απο που ολα αυτα κ.τουφεγγοπουλε,σε λεμε και κυριο.οι παρανομοιες σου και οι κλεψιες σου σιγα σιγα βγαινουν στο φως.μπραβο ΤΣΑΝΤΑΛΗ ΜΕΓΑΛΕ,ευτυχος που υπαρχει και αυτος και ξετρυπωνει κατι λαμωγια σαν και σ'ενα.και μπραβο στον ΙΩΑΝΝΟΥ που λεει την αληθεια.τετοιοι ανθρωποι πρεπει παντα να υπαρχουν για να ξετρυπωνουν τους πτυχιουχους κλεφτες!!!

      Διαγραφή
  9. Έχω δικό μου άνθρωπο στην εφορία και κάποια στιγμή παλιότερα που είχε έρθει το θέμα στην επιφάνεια, τον είχα ρωτήσει. Για ποια ακίνητα μιλάτε ακριβώς? Γιατί ούτε αυτός ούτε η οικογένεια του κατέχουν κάποια σημαντική ιδιοκτησία που δε δικαιολογείται. Αν ξέρετε κάτι και είστε σίγουροι γράψτε το με στοιχεία. Δεν είναι δύσκολο να τα βρείτε.
    Μου θυμίζετε την περίπτωση μιας φίλης κόρη παλιού δημάρχου της Μακεδονίας που καθε φορά που ο δημαρχος πήγαινε να τη δει ως φοιτήτρια στην Πάτρα οι τοπικές εφημερίδες έγραφαν για την επιχειρηματική του δραστηριότητα εκεί, τα ακίνητα που έχει πάρει στην πόλη και πολλά άλλα που θα τα πίστευα αν δε τους ήξερα καλά.
    Έχω και άλλη περίπτωση. "Αριστερός" μου έδειξε μια βίλα σε παραλία μεριά και μου είπε ότι την έκανε ο εκεί δήμαρχος με τα λεφτά που έβγαλε από το Χ έργο. Αφού μου ανέλυσε το πως ακριβώς έκλεψε ο δήμαρχος τα λεφτά για να κάνει τη βίλα, περάσαμε από μπροστά και...χαιρέτησα τον γιατρό μου (και ιδιοκτήτη ιατρικού κέντρου και φυσικά της βίλας). Άφησα το φίλο μου να μου κάνει όλη την ανάλυση για να εκτεθεί και να καταλάβει ότι κάποια πράγματα τα φυτεύουν οι "σωτήρες", οι αριστεροί και άλλοι πολλοί "καλοθελητές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας λεει απολυτος τιποτα αυτο.ποιος μας λεει οτι δεν τα εχει κατω απο το στρωμα του η δεν τα εχει σκορπισει οπουδηποτε και σε οποιον δηποτε;Ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρονται.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αλλά για να το λέει κάποιος θα πρέπει να έχει αποδείξεις. Και μιλάει για ακίνητα. Τα ακίνητα δε κρύβονται κάτω από ένα στρώμα.

      Διαγραφή
  10. κυριε ελεησον κυριε ελεησον αμην,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o toyf einai pio entimos dhmarxow poy perase oso kai an den aresei sto tsantalh. kai syntoma t alemcei h alhtheia opos leei o tsantalh kai tha apodeixthei oti o tsantaliw toy skabei to lako.
      tsantali den th agineis pote dhmarxos dustyxos xaaaaaaxaaaaaaa

      Διαγραφή

(3)