Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ξανά στους δρόμους το ΠΑΜΕ Ν.Πέλλας . Στον ΟΑΕΔ Εδεσσας & Γιαννιτσών ενάντια στη περικοπή του επιδόματος ανεργίας



 
       Το ΠΑΜΕ Ν.Πέλλας , μετά τις κινητοποιήσεις του την προηγούμενη βδομάδα ενάντια στο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου σε Αριδαία , Έδεσσα , Σκύδρα και Γιαννιτσά ξαναβρέθηκε αγωνιστικά στους δρόμους .

      Πραγματοποίησε στον ΟΑΕΔ της Έδεσσας & των Γιαννιτσών κινητοποιήσεις αντίδρασης και ενημέρωσης ανέργων και εργαζομένων για το νέο έγκλημα της περικοπής και του επιδό-ματος ανεργίας από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ & την Ευρωπαϊκή Ένωση . Αφού κατέβα-σαν το βασικό μισθό στα εξευτελιστικά 500 ευρώ έρχονται να πετσοκόψουν το επίδομα ανεργίας από τα 461 ευρώ στα 361 ευρώ ! Ακόμη «σφαγιάζουν» και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ ( Μητρό-τητας , Εποχικών επαγγελμάτων όπως οικοδόμων , μεταλλεργατών , ξενοδοχοϋπαλλήλων,κλπ.) , που πληρώνονται μόνο από τις κρατήσεις των εργαζομένων .
       Και συνεχίζουν με νέα μέτρα από τον Ιούνη ( μείωση-κατάργηση αποζημίωσης απόλυσης , κατάργηση του εφάπαξ , κατάργηση 13ου & 14ου μισθού , νέα μείωση κατώτατου μισθού ,…
      Στην ανακοίνωση , που μοίραζαν στους ανέργους & τους εργαζόμενους σε Έδεσσα & Γιαννι-τσά , τονίζονταν ανάμεσα στα άλλα : «Μας βυθίζουν στην εξαθλίωση για να αυξήσουν οι κεφα-λαιοκράτες τα 600 δις ευρώ των καταθέσεων τους στην Ελβετία ( ξέρετε είναι τα διπλά από το χρέος των 300 περίπου δις ευρώ , που πληρώνουμε εργαζόμενοι , άνεργοι και τα παιδιά μας ) .
      Αυτό είναι το πρόσωπο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης με τα «χρυσά κουτάλια» όπως μας πιπίλιζαν για χρόνια δεξιοί, κεντρώοι και «αριστερούληδες». Δεν ντρέπονται να το λένε και σήμερα που αποδείχθηκε ότι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, της φτώχειας και των συσσιτίων.Μας λένε ότι αν δεν υπογράφανε το νέο μνημόνιο δεν θα είχε η χώρα τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο. Είναι άθλιοι ψεύτες. Και τώρα με το μνημόνιο ο λαός δεν έχει λεφτά για τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο κ.λ.π. Η περιβόητη «ανάπτυξη» τους (αν έρθει) θα είναι μόνο για τα κέρδη τους ενώ οι μισθοί θα συνεχίσουν να είναι ψίχουλα.
     Βρίσκουν όμως πλάτες στη συμβιβασμένη ΓΣΕΕ και μέσο αυτής και τα αγωνιστικά ανύπαρκτα Εργ.Κέντρα Έδεσσας & Γιαννιτσών, που συμφώνησε με τους εργοδότες για τη παραπέρα μείωση του ΜΗ μισθολογικού κόστους . Έτσι οι παρακρατήσεις των εργαζομένων για τον ΟΑΕΔ  δεν θα πηγαίνουν για επιδόματα ανεργίας αλλά για επιδότηση των εργοδοτών για να παίρνουν τζάμπα εργάτες. Κατάργησαν τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας όπου θα πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι και όχι οι εργοδότες ενώ χιλιάδες δικαιούχοι επιδόματος ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού και εργατικών κατοικιών θα βρεθούν «στον αέρα».
     Ξέρουν όμως τι κάνουν : με τεράστια ανεργία που θα αυξηθεί, με μισθούς πείνας και επιδόματα ψίχουλα, θέλουν να μας κάνουν να δουλεύουμε για μισό ξεροκόμματο, χωρίς να τα βγάζουμε πέρα.
     Γι’αυτό πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε για να : Εμποδίσουμε τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας , Να πέσει η κυβέρνηση πριν τσακίσει εμάς και τα παιδιά μας , Να βγούμε από την ΕΕ της φτώχειας & της εξαθλίωσης , Για την εξουσία του Λαού και όχι των μονοπωλίων & των υπαλλήλων του
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ  :
             Επίδομα ανεργίας 1.100 Ευρώ  και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, για όλο το διάστημα της ανεργίας.Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια ασθενείας όλων των ανέργων (μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων) χωρίς προϋποθέσεις. 
             Μείωση 50% όλων των δανείων και αναστολή πληρωμής τους για τους άνεργους (μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες). Διαγραφή των τόκων
             Διαγραφή δανείων Α’ κατοικίας για όσους είναι κάτω από το όριο φτώχειας.
             Μείωση 30% των δανείων των Επαγγελματοβιοτεχνών
             Να μη καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας - Εργατικής Εστίας.

     Το Π.Α.ΜΕ. σας καλεί σε συσπείρωση και πανεργατικό ξεσηκωμό. Είναι προσωπική ευθύνη του καθένα απέναντι στην οικογένεια του, τα παιδιά του. Άλλος δρόμος από την ανατροπή τους δεν υπάρχει για το λαό. Άλλος δρόμος από τον αγώνα για μια οικονομία στην υπηρεσία του λαού, για μια εξουσία στα χέρια του λαού, δεν υπάρχει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)