Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο λάκκος και η φάβα



Γράφει ο Γιώργος Παπαντωνίου

   Ξαφνικά άνθισαν τα χαμόγελα στα χείλη των εταίρων Ευρωπαίων απέναντί μας.

   Εκεί που ο ορίζοντας ήταν σκοτεινός και ακολουθούσαν θύελλες, αστραπόβροντα και καταιγίδες μονομιάς και ως εκ θαύματος άνοιξαν οι ουρανοί και φάνηκε φως στο τούνελ. Χαμόγελα, υποκριτικά εναγκαλίσματα, ευγενική υποδοχή και καλά λόγια στους εκπροσώπους μας τους πολιτικούς στις Βρυξέλες. Τι συνέβη λοιπόν;; που οφείλεται αυτή η στροφή 360 μοιρών στη συμπεριφορά των εταίρων μας Ευρωπαίων απέναντί μας; «Κάποιο λάκκο έχει η φάβα» λέει ο σοφός λαός και στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα. Ας θυμηθούμε για λίγο την εκστρατεία κατά της Τροίας στην Ομηρική εποχή, όπου αφού δεν επιτεύχθηκε  η άλωση με πολεμικές επιχειρήσεις, ο Οδυσσέας ο πανούργος σκαρφίστηκε τον Δούρειο Ίππο για να επιτευχθεί ο σκοπός των επιτιθέμενων. Έφτιαξαν το άλογο ψηλό, 30 μέτρα, που ήταν όλο ξύλινο και όχι από πέτρα, και όταν το αντίκρισε ο Λαοκόων ο Ιερέας της Αρτέμιδος αναφώνησε: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες!». Έτσι γράφει ο Βιργίλιος στην Αινειάδα που δεν διδάσκεται στα σχολεία(;) και ταιριάζει απόλυτα στην προκειμένη περίπτωση. Και πάλι διερωτώμαι που οφείλεται άραγε αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς προς εμάς έτσι ξαφνικά; Φοβού τους Ευρωπαίους! Μήπως οι εταίροι μας Ευρωπαίοι μυρίστηκαν εκλογές στην Ελλάδα και φοβούνται τη διολίσθηση προς το … Ερυθρό;;;;
    Βλέπουν, ακούν και διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν την αριστερά σε υψηλά για τη εποχή επίπεδα και τους πιάνει πανικός, καταβάλλονται από αμόκ.
   Το 1974 μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας οι τότε ευρωπαίοι είπαν ας αγκαλιάσουμε του Έλληνες μην μας φύγουν προς ανατολάς όπου παραμονεύει ο αριστερός ο σοσιαλιστικός κίνδυνος.
   Άρον – άρον μας πήραν μας βάλανε στο μαντρί τους και γίναμε Ευρωπαίοι!
   Μετά άρχισε να ρέει άφθονο το χρήμα υπό τη μορφή δανείων και μείς καβαλήσαμε το καλάμι.
   Δώστου Ολυμπιακούς αγώνες με αστρονομικά έξοδα, να σου η Αττική οδός, τα σούπερ υπερσύγχρονα αεροδρόμια και οι κρεμαστές γέφυρες του Ρίου – Αντίρριου. Δάνεια δίχως έλεγχο στον λαό όπου μας εντάξανε στην πολυτέλεια και στην χλιδή δίχως ποσότητα δίχως θεμέλια, δίχως βάσεις. Έτσι χτίσαμε στην άμμο παλάτια ο βοριάς όμως τα έκανε συντρίμμια, κομμάτια. Χρεοκοπήσαμε δίχως να το καταλάβουμε και οι δανειστές μας θέλουν τα λεφτά τους πίσω.
    Μήπως όμως για την κατάντια μας αυτή δε φταίμε μόνο εμείς; Όταν πέθανε ο αρχαίος σοφιστής Μένιππος και ο Χάροντας για να τον πάει στον Άδη με τη βάρκα του ζήτησε ναύλα, ο Μένιππος απάντησε κυνικά: «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»! Μήπως αυτό ταιριάζει να προφέρομε για την περίπτωσή μας; Κάποιος μετανάστης γέρασε στην ξενιτειά και γέρος πια γύρισε στο χωριό του για ν’ αφήσει την τελευταία του πνοή. Οι χωριανοί τον θεώρησαν ζάπλουτο και τον καλοπιάνανε μήπως με τη διαθήκη του αφήσει κάτι για το χωριό. Το ίδιο πονηρεύτηκε και κάποια ονόματι Μαριώ και όπως ήταν μαγκούφης τον διπλάρωσε μήπως και αυτή δη τ’ όνομά της γραμμένο στη διαθήκη. Ο άνθρωπος καθώς ήταν πάμφτωχος έγραψε: Αφήνω στο χωριό και στη Μαριώ τα αρ…..(μπιπ) τα δυό! Κάπως έτσι μήπως και εμείς πρέπει να εκφραστούμε στους εταίρους μας Ευρωπαίους; Στον ΣΑΡΚΟΖΙ  και στην ΜΕΡΚΕΛιώ από τα ίδια μας τα δυό!!
   Δεν τολμάμε όμως και τώρα που μυρίζουν εκλογές και οι εταίροι μας φοβούμενοι την αριστερά όπως ο διάβολος το λιβάνι και οι βρικόλακες τους λύκους, μας χαϊδεύουν, μας κολακεύουν, μας θωπεύουν και μείς καμαρώνουμε σαν γύφτικά σκεπάρνια δίχως να πονηρευτούμε καν.
    Πριν από αρκετούς μήνες με το πρώτο μνημόνια μας εκβίασαν ή να το αποδέχεστε ή φεύγετε από  ευρώ και Ευρωπαϊκή ένωση. Το ίδιο και με το δεύτερο μνημόνιο με διαπραγματευτή τον πράο πρωθυπουργό και τον ευτραφή υπουργό οικονομικών. Μνημόνιο ή φεύγετε!
   Τώρα όπως φαίνεται μάλλον σίγουρα θα πράξουν το ίδιο και με τις επικείμενες  εκλογές.
   Ψηφίστε δεξιά αλλιώς σε περίπτωση διολίσθησης προς το ερυθρό ή την Αριστερά φεύγετε!!!
   Αυτό δε είναι σίγουρο όπως το Αμήν στην εκκλησία μετά τη λειτουργία!
Γιώργος Παπαντωνίου
Θεοδωράκι 

2 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ,ΗΔΗ ΕΜΦΑΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ,ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΝΗ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΝΟΕΙ.ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΗ.ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)