Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πορεία αγροτών στην Αριδαία






Δυναμική πορεία στους δρόμους της Αριδαίας έκαναν πάνω από 500 αγρότες από όλη την Αλμωπία προκειμένου να διαδηλώσου και ναι να κάνουν γνωστά τα αιτήματα τους.
Ειρηνικά και χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία οι αγρότες από τη περασμένη Τετάρτη βρίσκονται με τρακτέρ στην Αριδαία . Σήμερα Δευτέρα έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους με συνεντεύξεις , ζητώντας παράλληλα συμπαράσταση και από άλλους φορείς . της περιοχής . Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματα τους ,ενώ συντονίζουν τον αγώνα τους με αυτό των άλλων αγροτών της χώρας . Η πορεία των αγροτών ξεκίνησε από το κλειστό γυμναστήριο ,ακολούθησε την λεωφόρο Κύπρου και μετά την κεντρική πλατεία ,δια της Λοχαγού Πασσιά επέστρεψαν ξανά στο χώρο της εκκίνησης . Κατά την διάρκεια της πορείας , φώναζαν συνθήματα όπως  «αγρότες ενωμένοι , ποτέ νικημένοι». «‘Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα» «Εδώ μας πάτε , να δούμε τι θα φάτε», δείχνοντας ταυτόχρονα το φέρετρο που ήταν  στην κεφαλή της πορείας . Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συγκέντρωση ,αλλά και στην πορεία συμμετείχαν αγρότες προσκείμενοι σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις .
Συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει από το blog μας , αλλά και από το ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ. .




 ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

-   Τη μείωση του  κόστους  παραγωγής με τη χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου
-   Να μην  ισχύσει η μείωση του ποσοστού επιστροφής του ΦΠΑ στο 6% από 11%.
-   Τη μείωση του ΦΠΑ και κατ επέκταση των τιμών στα γεωργικά εφόδια και μηχανήματα  που επιβαρύνουν υπέρμετρα το κόστος παραγωγής.
-   Κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ και ταυτόχρονα τη θέσπιση ασφαλιστικού φορέα  που θα καλύπτει πλήρως τις ζημίες στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, για όσους επιθυμούν να ασφαλιστούν.
-   Άμεση εξόφληση των παραγωγών από τους εμπόρους και ταυτόχρονη εφαρμογή του Μητρώου Εμπόρων.
-   Αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων.
-   Να μην επιβληθεί κανένας φόρος  στα αγροτεμάχια και στα αγροτικά ακίνητα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 € προσαυξημένο κατά 5000€ για κάθε παιδί.
-   Να υλοποιηθούν όλα τα κοινοτικά προγράμματα δράσης που αφορούν τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες, απλουστεύοντας τις διαδικασίες και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων τους.
-   Να επιβληθούν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα.
-   Να μη γίνει περικοπή του δώρου και του επιδόματος αδείας των συνταξιούχων του ΟΓΑ, να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60.
-   Επιδότηση των ζωοτροφών και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, στις μικρομεσαίες κτηνοτροφικές μονάδες.   









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)