Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Με βροχές και χιόνια θα κυλήσει η εβδομάδα

 


Νεφώσεις, βροχές, καταιγίδες και χιόνια είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού αυτής της εβδομάδας. Με νεφώσεις ξημέρωσε η Κυριακή στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία. Στα ορεινά και ημιορεινά θα πέσουν και χιόνια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δ. Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θα φτάσει τους 9 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ.
Σήμερα Δευτέρα γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος, εκτός από την περιοχή της Θράκης, όπου αναμένονται νεφώσεις με βροχές, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο ενδέχεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και το πρωί της Δευτέρας θα σημειωθεί παγετός στη Δ. Μακεδονία και στα βορειοδυτικά της Μακεδονίας και της Θράκης. Η ελάχιστη θερμοκρασία στη Δ. Μακεδονία θα πέσει στους -4 με -5 βαθμούς και θα σημειωθεί παγετός. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η μέγιστη στη Μακεδονία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου», επισημαίνει ο κ. Σιούτας.
Νεφώσεις θα σημειωθούν και την Τρίτη. Αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν σε ημιορεινές περιοχές της Δ. Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα σημειώσει μικρή άνοδο, με τη μέγιστη τιμή της να φτάνει στη Μακεδονία τους 12 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, που την Πέμπτη θα επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στις θαλάσσιες περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Ωστόσο λόγω των νοτιάδων η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Αντιολισθητικές αλυσίδες στα ΙΧ
Εξαιτίας του παγετού η κυκλοφορία των οχημάτων στη Δ. Μακεδονία διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Γρεβενών - Σαμαρίνας (18ο χλμ.-54ο χλμ.), Γρεβενών - χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας (18ο χλμ.-45ο χλμ.), Γρεβενών - Περιβολίου (22ο χλμ.-43ο χλμ.), Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου (30ό χλμ.-50ό χλμ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)