Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Εκτροχιασμός τρένου έξω από τη Θεσσαλονίκη – Τέσσερις νεκροί (εικόνες – video)

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Για δύο νεκρούς κάνει λόγο σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ     Δυο νεκροί, τρείς σοβαρά τραυματίες -εκ των οποίων οι δυο είναι πολυτραυματίες- ένας διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση και τέσσερις ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ , επικαλούμενη τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες έχουν σπεύσει στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η άμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του προσωπικού της αμαξοστοιχίας. Ειδικότερα, συμμετείχαν 28 διασώστες και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα. Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα προσωπικό καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της αστυνομίας και της Τροχαίας. Επίσης, άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά με λεωφορεία και εφεδρική αμαξοστοιχία στον τελικό τους προορισμό των επιβατών που δεν τραυματίστηκαν αλλά και των επιβατών που λόγω της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας είχαν παραμείνει σε εκατέρωθεν σταθμούς. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλη η σιδηροδρομική οικογένεια εκφράζει «τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Πηγή: mignatiou.com


Το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε στο Άδενδρο
Είχε ξεκινήσει από την Αθήνα στις 16:18
Η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, διέσχισε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές

Τέσσερις νεκροί, πέντε τραυματίες ένας εκ των οποίων σοβαρά (μηχανοδηγός) είναι ο τραγικός απολογισμός από τον εκτροχιασμό τρένου που σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ, στα 200 μέτρα από το Άδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που υπολογίζονται στα 100 άτομα, δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα.
Σε δέκα, ανέρχονται οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ‘Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.
Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.
Στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα του ΕΚΑΒ, 21 της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες και ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ το «παρών» έδωσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησαν από την Αθήνα οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο που σημειώθηκε το συμβάν η κυκλοφορία γίνεται από μονή γραμμή ενώ κανονικά κυκλοφορούν τα υπόλοιπα τραίνα στον Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.
«Είδα τον χάρο με τα μάτια μου», είπε ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του. «Άκουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.
Το πρόβλημα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντοπίζεται στα δύο πρώτα βαγόνια.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, διέσχισε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές και το οποίο κατοικείται.



Πηγή φωτογραφιών: emvolos.gr
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)