Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει 1η Αυγούστου η πλατφόρμα για τις εγγραφές

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει 1η Αυγούστου η πλατφόρμα για τις εγγραφές, όχι όμως για Αττική και Νότιο Αιγαίο


 

Όλη η διαδικασία και όσα πρέπει να ξέρετε

Ανοίγει τη Δευτέρα 1η Αυγούστου η πλατφόρμα εγγραφής για τον προσωπικό γιατρό για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την 01/09/2022. Η προθεσμία λήγει στις 5 Αυγούστου ενώ για Αττική και Νότιο Αιγαίο παρατείνονται έως τις 31/08/2022.

Ο πολίτης εγγράφεται, εφόσον το επιθυμεί, με τους εξής τρόπους:

  1. μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
  2. αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο

Ο θεσμός του προσωπικού ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής, πρόληψης διάγνωσης θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Ο πολίτης θα απευθύνεται στον προσωπικό γιατρό και θα παίρνει οδηγίες, κατεύθυνση, παραπεμπτικό για την επόμενη κίνηση στο Σύστημα Υγείας: από την πρόληψη, την ενημέρωση του ιατρικού του φακέλου, την επίσκεψη για εξέταση, τη συνταγογράφηση των αναγκαίων φαρμάκων, την παραπομπή για εξετάσεις για ειδικούς γιατρούς ή για νοσηλεία όταν υπάρχει ανάγκη.

 Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)