Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Επεισόδια μετά τη συγκέντρωση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη: 13 προσαγωγές και καταγγελίες για υπέρμετρη αστυνομική βία



Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, υπέρ του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. H πορεία πραγματοποιήθηκε μετά τη σημερινή απόρριψη του αιτήματος του για αποφυλάκιση από το συμβούλιο Εφετών Λαμίας και μετά την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να περιορίσει το πλάτος της πορείας, με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να διεκδικήσουν περισσότερες λωρίδες στον δρόμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσουν στη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης κόβοντας στα δύο την πορεία.


Επικράτησε ένταση με χημικά και κρότου λάμψης από την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, έχουν γίνει 13 προσαγωγές από την αστυνομία.

ΜΑΤ εναντίον δημοσιογράφων

Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες από φωτορεπόρτερ για υπέρμετρη αστυνομική βία. Στο βίντεο που κατέγραψε και δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter η φωτορεπόρτερ Γεωργία Νικολέτου, φαίνεται μια διμοιρία να απωθεί τους δημοσιογράφους, ενώ στην αντίδραση ενός από τους δημοσιογράφους, ένας αστυνομικός «απαντά» σπρώχνοντάς τον με δύναμη με την ασπίδα του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)