Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Εφιάλτης χωρίς τέλος…


 

Παρουσιάζοντας ένα τραγικό πρόσωπο σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία οι “ερυθρόλευκοι”. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε την χειρότερη εμφάνιση της τελευταίας 5ετίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι παίκτες του Σαχάρ, με πρωταγωνιστή τον Φραντζί Πιερό που σκόραρε δύο φορές, πήραν μια σπουδαία πρόκριση και θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού στον τρίτο γύρο. Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να πάρουν δύο συνεχόμενες προκρίσεις. Ο αντίπαλος που θα συναντήσουν είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία αποκλείστηκε από την Φερεντσβάρος.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν το χειρότερο δυνατό για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Σερί σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην οποία δεν αντέδρασε καλά ο Βατσλίκ. Στο 12′, μετά από κεφαλιά του Τικίνιο η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πλάνιτς, όμως ο Στεφάνσκι δεν έδωσε πέναλτι. Υπενθυμίζουμε ότι στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχει VAR. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Μπουχαλάκης σκόραρε αλλά ο διαιτητής είδε, ορθώς, επαφή του Έλληνα διεθνή με το χέρι και ακύρωσε τη φάση. Στη συνέχεια υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές με μερικές κίτρινες κάρτες να κατευνάζουν τα πνεύματα. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλισαν με τον Ολυμπιακό να θέλει να απειλήσει την εστία του Κοέν, αλλά να μην βρίσκει τον τρόπο. Στο 45’+6′ ο Ντέιβιντ βγήκε τετ α τετ με τον Βατσλίκ, όμως ο Τσέχος αποσόβησε το δεύτερο τέρμα με δύσκολη απόκρουση.

Η βασική διαφορά στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου μισού ήταν ότι η Μακάμπι κρατούσε περισσότερο την κατοχή της μπάλας, η οποία πλέον ήταν μοιρασμένη. Στο 61′, όμως, από συνεργασία του Σερί με τον Χαζιζά τροφοδοτήθηκε ο Πιερό, ο οποίος έκανε το 2-0 με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο σέντερ φορ από την Αϊτή εκμεταλλεύτηκε πλήρως νέα αδράνεια της “ερυθρόλευκης” άμυνας για να τριπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Με την πρόκριση να έχει πρακτικά κριθεί, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε απότομα στη συνέχεια. Οι δύο προπονητές έκαναν και αρκετές αλλαγές, προστατεύοντας τους βασικούς τους. Άλλωστε, έχουν μπροστά τους τουλάχιστον άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Στο 87′, ο Αμπού Φανί έβαλε το κερασάκι στην τούρτα “γράφοντας” το τελικό 4-0.

ΓΚΟΛ: / Σερί 5′, Πιερό 61′, 65′, Αμπού Φανί 87′

Κίτρινες: Σισέ 26′, Τικίνιο 26′, Ρέαμπτσιουκ 32′, Κανέ 57′ / Χαζιζά 26′, Πλάνιτς 45’+3′, Μοχάμεντ 55′

Οι διαιτητές: Ντάνιελ Στεφάνσκι (πρώτος) Ντόουλ Γκόλις και Μίχαλ Ομπούκοβιτς (επόπτες),  Τόμας Βάιντα (τέταρτος)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (Ελ Αραμπί 62′), Μπουχαλάκης (Καρβάλιο 46′), Μ. Καμαρά (Εμβιλά 77′), Ζινκερνάγκελ (Κούντε 62′), Μασούρας (Βαλμπουενά 70′), Τικίνιο.

Μακάμπι Χάιφα (Γιακόβ Σαχάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (Μεναχέμ 72′), Σερί (Ατζιλί 78′), Λαβί, Μουχαμάντ, Χαζίζα (Αράντ 72′), Πιερό, Νταβίντ (Αμπού Φανί 78′).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)